ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκδήλωση Συνδέσμου Εξαγωγέων ΣΕΒΕ στη Περιφέρεια Αττικής

Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση του ΣΕΒΕ- Συνδέσμου Εξαγωγέων  σχετικά  με την υλοποίηση δύο νέων επιδοτούμενων προγραμμάτων με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς

Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση στην Περιφέρεια Αττικής  σχετικά με την υλοποίηση δύο νέων επιδοτούμενων προγραμμάτων επαγγελματικής εξειδίκευσης πραγματοποιεί ο ΣΕΒΕ, την Τετάρτη 3  Μαρτίου και ώρα 17:00, μέσω της ιστοσελίδας του ΣΕΒΕ (www.seve.gr) και των ιστοσελίδων των Εμπορικών & Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Αθηνών (www.acci.gr) και Πειραιώς (www.pcci.gr) καθώς και των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης του ΣΕΒΕ-Συνδέσμου Εξαγωγέων, στο ΥouΤube και στο Facebook.

Τα προγράμματα, τα οποία υλοποιεί ο ΣΕΒΕ στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» και τα οποία χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους,  απευθύνονται σε απασχολούμενους στον Ιδιωτικό Τομέα της Οικονομίας. Ειδικότερα, ο πρώτος κύκλος κατάρτισης αφορά στον τομέα της Ανάπτυξης Εξαγωγικών Μονάδων στον κλάδο της Αγροδιατροφής – Βιομηχανίας Τροφίμων και ο δεύτερος στον τομέα της Ανάπτυξης Εξαγωγικών μονάδων στον κλάδο των Δομικών Υλικών.

Οι θέσεις συμμετοχής στα προγράμματα αφορούν 817 εργαζομένους οι οποίοι θα επιλεγούν μέσω εφαρμογής ολοκληρωμένου συστήματος επιλογής και από τις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Ταυτόχρονα, στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι εξαγωγικές επιδόσεις της Περιφέρειας Αττικής με βάση τη μελέτη του ΙΕΕΣ του ΣΕΒΕ με θέμα «Χαρτογράφηση της εξαγωγικής δραστηριότητας της Ελλάδας ανά Περιφέρεια». Η μελέτη αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιφέρειας σε κλαδικό επίπεδο και χαρτογραφεί τις χώρες με τις οποίες η περιφέρεια πραγματοποιεί εμπορευματικές συναλλαγές, αποτελώντας ένα απαραίτητο εργαλείο για τη χάραξη στρατηγικής εξωστρέφειας σε περιφερειακό επίπεδο.

Μέσω της εκδήλωσης επιδιώκεται επιπλέον η δημιουργία δικτύου με σκοπό την διαρκή και έγκυρη ενημέρωση των φορέων για θέματα εξαγωγών όπως και η διερεύνηση των δυνατοτήτων για ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων με στόχο την ενίσχυση των εξαγωγών.

Θεσσαλονίκη, 25 Φεβρουαρίου 2021

Τελικό πρόγραμμα
Πρόγραμμα εκδήλωσης
Δρ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος Πρόεδρος ΔΣ ΣΕΒΕ – Συνδέσμου Εξαγωγέων
Γεώργιος Πατούλης  Περιφερειάρχης Αττικής
Κωνσταντίνος Μίχαλος  Πρόεδρος Ε.Β.Ε.Α.
Βασίλειος Κορκίδης Πρόεδρος Ε.Β.Ε.Π.
Παναγιώτης Χασάπης  -Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος ΣΕΒΕ- Συνδέσμου Εξαγωγέων:  Οι εξαγωγές της Περιφέρειας Αττικής και οι προοπτικές ανάπτυξης.
Μαίη Δεμερτζή Υπεύθυνη προγράμματος κατάρτισης στελεχών Στέλεχος ΣΕΒΕ- Συνδέσμου Εξαγωγέων

 

Πληροφορίες: www.seve.gr

Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του Συνδέσμου Εξαγωγέων – ΣΕΒΕ πατώντας like στη σελίδα μας στο Facebook  https://www.facebook.com/seve.gr ή κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTube

Δηλώστε  συμμετοχή εδώ:

https://docs.google.com/forms/d/1hEckKAK0U8VnUgb8DDgIXMW9MpG0kbD1-tM6lreVUNk/viewform?edit_requested=true

Ο ΣΕΒΕ – Σύνδεσμος Εξαγωγέων ιδρύθηκε το 1975, ως Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και αποτελεί σήμερα έναν από τους μεγαλύτερους συνδέσμους επιχειρήσεων με διεθνή δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Ο ΣΕΒΕ σήμερα …

  • Αντιπροσωπεύει πάνω από 750 εταιρείες και επιχειρηματικούς ομίλους σε όλη την ελληνική επικράτεια με συνολικό κύκλο εργασιών 25 δις ευρώ, 55.000 εργαζόμενους και 15 δις ευρώ τζίρο εξαγωγών, που αντιστοιχούν στο 45%των ελληνικών εξαγωγών αγαθών.
  • Προσφέρει πρακτικά εργαλεία στα Μέλη του για την αύξηση της εξωστρέφειάς τους
  • Εξυπηρετεί πάνω από 200 αιτήματα υποστήριξης και ζητήσεις πληροφόρησης μηνιαίως
  • Διαθέτει και λειτουργεί το καταξιωμένο ερευνητικό Ινστιτούτο Εξαγωγικών Ερευνών & Σπουδών (ΙΕΕΣ)
  • Συμβάλλει ενεργά ως σύμβουλος της Πολιτείας σε θέματα εξωστρέφειας και ανταγωνιστικότητας
  • Έχει διεθνή αναγνωρισιμότητα, έχοντας αναπτύξει ισχυρό δίκτυο συνεργασίας με πάνω από 100 αξιόπιστους οργανισμούς και φορείς διεθνώς

Σκοπός του ΣΕΒΕ είναι να:

> συγκεντρώσει, να προστατέψει και να προωθήσει τα επαγγελματικά, οικονομικά, κοινωνικά και ηθικά συμφέροντα των μελών του,

> προωθήσει και να στηρίξει τα ελληνικά προϊόντα στις αγορές του εξωτερικού,

> προωθήσει και να στηρίξει την ανάπτυξη της διεθνούς συνεργασίας μεταξύ των ελληνικών επιχειρήσεων και αυτών των άλλων χωρών,

> διεξάγει έρευνες αγοράς σε ξένες χώρες,

> συλλέγει και να διαδίδει πληροφορίες και στατιστικά δεδομένα, προκειμένου να ενημερώνει τα μέλη του,

> συνεργαστεί με οργανισμούς σε όλο τον κόσμο και

> εφαρμόσει ευρωπαϊκά προγράμματα που να στηρίζουν τα οικονομικά συμφέροντα των μελών του.

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top