ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ- ΣΥΝΕΔΡΙΑ-ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ – ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ

 

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ – ΠΕΙΡΑΪΚΗ: Αγιασμός Υδάτων στον Όρμο Αφροδίτης.Στον Ιερό Ναό Παναγίας Ρόδον το Αμάραντον Χατζηκυριακείου την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2018, θα τελεστεί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ακολούθως και ώρα 10:30 πμ θα γίνει η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και ο αγιασμός των υδάτων στον Όρμο Αφροδίτης στην Πειραϊκή, σε συνεργασία με τον Όμιλο Ερασιτεχνών Αλιέων και την Πανελλήνια Ένωση Λερίων, η οποία θα μεταφέρει προς προσκύνηση αντίγραφο της ιεράς εικόνας της Παναγίας του Κάστρου Λέρου.

 Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 11πμ

στην προβλήτα του Κεντρικού Λιμανιού του Πειραιά, μπροστά από το Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, θα πραγματοποιηθεί η τελετή ρίψης του Σταυρού στη Θάλασσα και ο Αγιασμός των υδάτων. Ώρα 11:30πμ, θα ακολουθήσει δεξίωση στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου.

 

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 11:30πμ

στο Πασαλιμάνι, θα κοπεί η πίτα του Ομίλου Ερετών στα γραφεία του.

 

Κυριακή 6 και Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

εορτάζει ο ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή Ρέντη. Κυριακή 6 Ιανουαρίου το απόγευμα στις 6:30 θα τελεστεί πανηγυρικός, αρχιερατικός εσπερινός με αρτοκλασία. Δευτέρα 7 Ιανουαρίου το πρωΐ θα τελεστεί αρχιερατική θεία λειτουργία, στις 9:30πμ λιτάνευση της ιεράς εικόνας και το απόγευμα στις 5 μεθεόρτιος εσπερινός.

 

 

Aπό 7 Ιανουαρίου 2019 και κάθε Δευτέρα στις 8.30 το βράδυ

στο Γκαράζ του Πνευματικού Κέντρου Κορυδαλλού, το Ιωνικό Θέατρο παρουσιάζει το έργο: «Μεσοφόρι που χόρευε», του Θωμά Σίδερη. Με τη Γιάννα Πετρουτσά, σε σκηνοθεσία ο Αντώνη Παπαδόπουλου.

ΑΙΓΙΗΣ- Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

 

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 6:30μμ

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πειραϊκού Φάρου, Πραξιτέλους 173 Πειραιά, θα μιλήσει ο π. Γεώργιος Δορμπαράκης, με θέμα: «Εξαγοραζόμενοι τον καιρόν…». Θα ακολουθήσει η κοπή της Βασιλόπιτας.

Είσοδος Ελεύθερη.

 

 

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου και ώρα 12μ

στην αίθουσα συνεδριάσεων των Αντιπεριφερειών Πειραιά και Νήσων Πειραιά, Ακτή Ποσειδώνος 14-16, 6ος όροφος, η περιφερειακή ενότητα νήσων Πειραιά θα κάνει απολογισμό των πεπραγμένων της και θα ανταλλάξει ευχές με τους προσελθόντες.

 

 

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 18.00

(Θράκης 5 και Ιωνίας Νίκαια), η Ένωση Μαγνησίας Μ. Ασίας, θα κόψει την πατροπαράδοτη Βασιλόπιτά της και θα τιμήσει την Νικαιώτισσα χοροδιδασκάλισσα Κατερίνα Κατσανδρή για την μακροχρόνια και άοκνη προσφορά της στην Παράδοση. Είσοδος Ελεύθερη.

 

«Ώρα Ελλάδος, Βουκουρέστι», Βιβλιοπαρουσίαση.

Δημόσια

 

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 7 μμ

στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά,

Παλαιό Ταχυδρομείο, Φίλωνος 29

Η Εφημερίδα «Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ», διοργανώνει εκδήλωση με θέμα:«Η γιορτή της Βασιλόπιτας»

Με τον γνωστό Λαογράφο – Σκηνογράφο, Γιάννη Σκουλούδη, που θα μας αναλύσει τα Ελληνορθόδοξα ΉΘΗ και ΕΘΙΜΑ της κοπής της Βασιλόπιτας.

Τραγούδια των Αγίων Ημερών και της Βασιλόπιτας, θα μας παίξει στο πιάνο, ο Γνωστός Πειραιώτης Μουσικός Δημήτρης Λαουτάρης.

Η εκδήλωση είναι πολύ ωφέλιμη και ενημερωτική, ενδείκνυται και για παιδιά, που αποτελούν το μέλλον της φυλής μας.

Είσοδος Ελεύθερη

 

 

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 19.00 στην Ιστορική Βιβλιοθήκη, 2ας Μεραρχίας 36 & Ακτής Μουτσοπούλου, το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη με τη συνεργασία του Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Ο Πειραιάς του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Άγνωστες σελίδες από τον μεγάλο βομβαρδισμό της 11ης Ιανουαρίου 1944». Είσοδος Ελεύθερη.

11th MARITIME CONGRESS “The Shipping Finance Alternatives in 2019”

 

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 5μμ

στον Ιερό Ναό του Αγίου Νείλου Πειραιά, θα γίνει η υποδοχή των ιερών λειψάνων των Αγίων Μαρτύρων της Ιεράς Μονής του Οσίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου εν Παλαιστίνη.

 

 

Δ’ Δημοτική  Κοινότητα στα γραφεια  καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 11-01 -2019 και ώρες 09:00-13:00, ο Πρόεδρος κι οι Σύμβουλοι της Δ’ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά στηρίζουν τις οικονομικά αδύναμες οικογένειες και τα παιδιά που φιλοξενούνται στο ίδρυμα «Ο ΚΑΛΟΣ ΠΟΙΜΗΝ» ενόψει των χριστουγεννιάτικων εορτών και συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης, προσωπικής και οικιακής φροντίδας, τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια κ.α.

 

 

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, και ώρα 20:30

στο «Ελιάς Γή», στο Νέο Φάληρο, η σχολή Χορού Αμάλγαμα θα κόψει την πίτα της. Μενού για ενήλικες με απεριόριστο κρασί κ Μενού παιδικό με απεριόριστο χυμό (λειτουργεί παιδότοπος). Απαραίτητη κράτηση θέσεων στο 210 4222582

 

 

Στο πλαίσιο της δράσης ΠΟΙΗΣΗ on the road την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 στις 19:00 στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, ο Βαγγέλης Χατζηβασιλείου συζητά με τους Δανάη Σιώζου, Κάλλια Παπαδάκη, Δημήτρη Πέτρου και Πελαγία Φυτοπούλου με θέμα Ποίηση και Πόλη, με ελεύθερη είσοδο.

Υπενθυμίζουμε ότι για τον  κύκλο ΠΟΙΗΣΗ on the road το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, συνεργάζεται με την Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018.

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΕΙΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 5μμ, θα γίνει η υποδοχή των ιερών λειψάνων των Αγίων Μαρτύρων της Ιεράς Μονής του Οσίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου εν Παλαιστίνη, θα ακολουθήσει πανηγυρικός εσπερινός και παράκληση.

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου το πρωΐ ιερά θεία λειτουργία, στις 5μμ εσπερινός με παράκληση και στις 6 Ιερό Ευχέλαιο.

Σάββατο 12 Ιανουαρίου το απόγευμα στις 5 μέγας εσπερινός με αρτοκλασία και στις 6:30μμ, εκδήλωση στο πνευματικό κέντρο με προβολή φωτογραφιών από τους Αγίους Τόπους.

Κυριακή 13 Ιανουαρίου θεία λειτουργία το πρωΐ και μεθεόρτιος εσπερινός με παράκληση στις 5μμ

 

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΡΟΜΗΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ Ακράτα, Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας, Ζαρούχλα

Η Εφημερίδα «Η Φωνή των Πειραιωτών» διοργανώνει την πρώτη ημερήσια προσκυνηματική, ενημερωτική, χαλαρωτική εκδρομή για τη νέα χρονιά με το πρακτορείο LAPLAYIA HOLIDAY, στην Ακράτα, την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας και την γραφική και πανέμορφη Ζαρούχλα.

Αναχώρηση στις 8.15 το πρωΐ από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Καφές και πρώτη γνωριμία σε καφέ της εθνικής οδού.

Στάση στην Ακράτα, Προσκύνημα στην Ι.Μ Αγίας Τριάδας, όπου θα ευλογηθεί και θα κοπεί πίτα για μας και θα έχουμε κέρασμα.

Τελικός προορισμός μας η γραφική και πανέμορφη Ζαρούχλα, όπου θα καθίσουμε για φαγητό, χαλάρωση και περίπατο.

Επιστροφή αργά το απόγευμα με ενδιάμεση στάση αν χρειαστεί και μας πάρει ο χρόνος.

Πληροφορίες – Συμμετοχές: 210 4223551, Γιάννη Κανατσέλη 6976228521.

 

 

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 6μμ

στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ, Ακτή Μιαούλη 10, θα κοπεί η πίτα του Αθλητικού Σωματείου ΦΟΙΝΙΚΑΣ Πειραϊκής.

 

 

Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019 στις 6 μ.μ.

«Μαθητικές Αντιρρησίες» στο 1ο ΓΕΛ Κερατσινίου, Υψηλάντου 176 Κερατσίνι. Αγώνες Λόγου. Συμμετέχουν ομάδες μαθητών Λυκείων από 16 σχολεία της Δ/νσης Δ/θμιας Πειραιά και της Γ’ Αθήνας. Οι «Μαθητικές αντιρρησίες» διεξάγονται με την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Ένωσης για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση.

 

 

Σάββατο 12 Ιανουαρίου και ώρα 8:30μμ

στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, ο Ελληνο-Αμερικανικός Σύνδεσμος Φιλίας Πειραιώς, πραγματοποιεί πανηγυρική συνεστίαση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιττας.

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ο Σύνδεσμος Γυναικών Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων θα πραγματοποιήσει συνεστίαση και κόψιμο της πρωτοχρονιάτικής πίτας του , την Κυριακή 13 Ιανουαρίου και ώρα 13:30, στο Μικρολίμανο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του κέντρου ΖΟΡΜΠΑΣ, είσοδος με πρόσκληση των 20 ευρώ.

 

 

 

 

Την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019 στις 10:00 το πρωί, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων θα πραγματοποιήσει στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδας την καθιερωμένη ετήσια Γενική Συνέλευση καθώς και τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου και στην συνέχεια θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα

 

 

 

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019 και ώρες 10πμ. με 2μμ

στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού του Αγίου Βασιλείου Πειραιά θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία.

 

 

 

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 10:30πμ

στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Πειραιά θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθούν αθλητές και πρόσωπα του που προσφέρουν στην έννοια του αθλητικού ιδεώδους

 

 

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 11 π.μ. (ώρα προσέλευσης 10:30 π.μ.),

στο πλοίο BlueStar Ferry Διαγόρας, (Κεντρικός Λιμένας Πειραιώς, Περιοχή Ηετίων, Πύλη Ε2), το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των Απανταχού Καρπαθίων θα κόψει την πίτα του. Τιμή 15 ευρώ. Πληροφορίες: 697668-0514, 6956017855, 6972267033.

 

 

 

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 12μ

την αίθουσα εκδηλώσεων του Πειραϊκού Συνδέσμου, Καραΐσκου 104 Πειραιάς, η Εφορεία Κοσμητείας και Κοινωνικών εκδηλώσεων του Πειραϊκού Συνδέσμου διοργανώνει την Κοπή πίτας του Πειραϊκού Συνδέσμου. Είσοδος Ελεύθερη.

 

 

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 1μμ

στο Renti Star Football Club, Kαναπιτσέρη 13- Ρέντης Φιλανθρωπικός Αγώνας Ποδοσφαίρου: Ομάδα Ποδοσφαίρου ANTENNA VS Ομάδα Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ). Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση των Δομών του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

 

 

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 6.30 μ.μ

στην αίθουσα εκδηλώσεών της, Ηρώων Πολυτεχνείου 82 Πειραιά, η ΧΕΝ Πειραιά θα κόψει την πίτα της. Θα πλαισιώσει μουσικά η χορωδία της με την μαέστρο Δέσποινα Σκουλάξενου. Είσοδος Ελεύθερη.

 

Η Διεύθυνση  της   Ελληνογαλλικής    Σχολής Ζαν Ντ’ Αρκ Πειραιά  και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων θα κόψουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα και θα βραβεύσουν τους μαθητές που διακρίθηκαν στις εξετάσεις Γαλλικών Διπλωμάτων την Κυριακή 13 Ιανουαρίου  και ώρα 6μμ.στο θέατρο της Σχολής στην Ε.Βενιζέλου 12Α. Είσοδος Ελεύθερη.

 

 

 

Στον Δικηγορικό Σύλλογο Περασιά θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση – ομιλία πολιτικού περιεχομένου διοργανωμένη από το ΚΕΕΡΦΑ Πειραιά στις 13 Ιανουαρίου  και ώρα 6μμ. Είσοδος Ελεύθερη. Ομιλητές: Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος, Θανάσης Διαβολάκης , Ανταρσία στο λιμάνι, Μαρία ανδρέου, ΚΕΕΡΦΑ. Παρεμβαίνουν μαθητές από σχολεία.

 

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 17:30

στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, Λουδοβίκου 1, θα γίνει η κοπή της πίτας και η βράβευση επιχειρήσεων, είσοδος  με πρόσκληση.

 

 

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 6μμ

στην αίθουσα του Ζήνωνα, Κολοκοτρώνη 80 Πειραιά, 7ο όροφο, το Λογοτεχνικό Εργαστήρι Πειραιά «Εν Πλώ», στο πλαίσιο των ανά δεκαπενθήμερο συναντήσεων των μελών του, θα ασχοληθεί με τον «Αλέξανδρο Μωραϊτίδη 1850 – 1929, ο Μοναχός Ανδρόνικος, 90 χρόνια από το θάνατό του» με ομιλητή τον Παύλο Φήμη και με αναγνώσεις λογοτεχνικών κειμένων μελών του.

 

 

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 ΩΡΑ 18.00μμ.
Η ΕΤΗΣΙΑ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

 

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 8μμ

στο εργαστήρι του γλύπτη Μιχάλη Κάσση, Τζιροπούλου 15, Νέο Φάληρο Πειραιά, ο Σύλλογος «Φίλοι Μουσείου Μάνης. Μιχάλης Κάσσης» διοργανώνει εκδήλωση κοπής πίτας και μουσική βραδιά. Είσοδος Ελεύθερη.

 

 

 

 

 

To Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στο πλαίσιο του κύκλου “Ιστορίες του Πειραιά” διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων – συζητήσεων όπου η Ιστορία συναντάει τις Ιστορίες του Πειραιά.
Η Μαρία Ευθυμίου, αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου ανοίγει τον κύκλο αυτών των συζητήσεων την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019, στις 7μμ στο Φουαγέ του ΔΘΠ με θέμα :
Από τον Καραΐσκάκη στο “Καραΐσκάκη”:η μάχη του Φαλήρου και ο θάνατος του Καραϊσκάκη
Σύντομη παρέμβαση θα κάνει ο δημοσιογράφος Γιάννης Κλάδης για το «Καραισκάκη».
Την επιμέλεια των εκδηλώσεων Ιστορίες του Πειραιά … και Ιστορία
έχει η Αγγελική Φωτοπούλου.

Επιλέγοντας καθοριστικά γεγονότα, σημαντικά πρόσωπα, και ποικίλα στιγμιότυπα της πορείας της πόλης μέσα στο χρόνο, συνδέεται το χτες με το σήμερα και το αύριο

 

 

 

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 6:30μμ

στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πειραϊκού Φάρου, Πραξιτέλους 173 Πειραιά, θα μιλήσει ο π. Μιλτιάδης Ζέρβας, με θέμα: «Ο Μέγας Αντώνιος και η Φιλοκαλία». Είσοδος Ελεύθερη.

Open Day από το ICS Greek Branch στον Πειραιά

 

 

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 6μμ

στο παρεκκλήσι του Αγίου Αντωνίου του Πειραϊκού Φάρου, Πραξιτέλους 173, Πειραιά, θα τελεστεί πανηγυρικός Εσπερινός για τον Άγιο Αντώνιο.

 

 

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019  και ώρα 7 μμ,

στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά,

Παλαιό Ταχυδρομείο, Φίλωνος 29,

Η Εφημερίδα «Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ», διοργανώνει εκδήλωση με ομιλητή τον Ιατρό Δρ. Ιωάννη, Σ. Καταφυγιώτη MD, PhD, FEBU, FECSM, ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ ΟΥΡΟΛΟΓΟ, ΑΝΔΡΟΛΟΓΟ, Διδάκτορα Πανεπιστημίου Αθηνών, που θα μας αναλύσει τα θέματα:

«Αιματουρία και καρκίνος ουροδόχου κύστης, Λιθίαση ουροποιητικού (Πέτρα στα νεφρά), Παθήσεις προστάτη, Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα»

Η εκδήλωση είναι πολύ ωφέλιμη και ενημερωτική. Ο κ. Καταφυγιώτης θα συνομιλήσει στο τέλος με τους προσελθόντες και θα απαντήσει σε ερωτήσεις.

Μια εκδήλωση για την υγεία, την πρόληψη, την θεραπεία και την προστασία μας, που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Είσοδος Ελεύθερη

 

 

Η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς, σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Γεωργίας Γιαννιού με τίτλο:

 

«Βόλτα με ποδήλατο»

που θα πραγματοποιηθεί την
Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 19.00΄
Στην αίθουσα πολιτισμού «Γιάννης Χατζημανωλάκης»
(Κολοκοτρώνη 75, Πειραιάς)

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:
Αιμίλιος Γάσπαρης, Φιλόλογος,
Ελένη Ζαχαρία, Καθηγήτρια Αγγλικής, πτυχιούχος Ευρωπαϊκών Σπουδών
Την παρουσίαση θα συντονίσει ο ηθοποιός & σκηνοθέτης Μάνος Χατζηγεωργίου
Τη μουσική επένδυση των ποιημάτων επιμελείται ο μουσικοσυνθέτης Νικόλας Χάλαρης
Ποιήματα θα απαγγείλει η ίδια η ποιήτρια

 

Τετάρτη 16 και Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

εορτάζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Αντωνίου Αμφιάλης Κερατσινίου. Παραμονή της γιορτής Τετάρτη 16 Ιανουαρίου το απόγευμα στις 6:30 θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία. Ανήμερα της Γιορτής Πέμπτη 17 Ιανουαρίου το πρωΐ θα τελεστεί ιερά θεία λειτουργία, στη συνέχεια λιτάνευση της Ιεράς εικόνας και το απόγευμα στις 5 μεθεόρτιος εσπερινός.

 

 

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 7:30πμ

στο παρεκκλήσι του Αγίου Αντωνίου του Πειραϊκού Φάρου, Πραξιτέλους 173, Πειραιά, θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Αντωνίου.

 

Η συμβολή του ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ  στους Βαλκανικους Πολεμους

Με την ευκαιρία της επετείου των 106 ετών από τη ναυμαχία της Λήμνου, ο Σύλλογος Ευζώνων Προεδρικής Φρουράς διοργανώνει ημερίδα στο Πολεμικό Μουσείο με θέμα τη συμβολή του ΠΝ στους Βαλκανικούς Πολέμους  στις 18-01-2019 και ώρα6μμ. εως 9μμ
Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον ΣΕΠΦ ότι η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται στο χώρο του Πολεμικού Μουσείου μέσα στον οποίο ζωντανεύει η πολεμική ιστορία μας.
Τη δε εκδήλωση τιμούν με το να την πλαισιώνουν οι πολύ αξιόλογοι επιστήμονες του χώρου
δρ. διεθνολόγος Κλεάνθης Κυριακίδης,
ο αρχιπλοίαρχος ΠΝ (ε.α.) και τέως διευθυντής της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού Λεωνίδας Τσιαντούλας,
ο δημοσιογράφος και αμυντικός αναλυτής Ιωάννης Θεοδωράτος.
Την εκδήλωση θα συντονίζει ο επίσης αμυντικός αναλυτής Λεωνίδας Μπλαβέρης.
Η είσοδος είναι ελεύθερη

 

 

 

Παρουσίαση βιβλίου “ΝΙΚΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΔΗΣ: Ο ΗΡΩΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ” του Κώστα Ν. Καπετανίδη

 

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου

η ΧΕΝ Πειραιά πηγαίνει περίπατο και επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου, στον Βαρνάβα Αττικής. Αναχώρηση από  την πλατεία Τερψιθέας 10.00 π.μ.

 

Η εκπομπή “24 Ώρες Ευρώπη” διοργανώνει συζήτηση με θέμα

“Τα Fake News στην Ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή”,στα πλαίσιο του οικονομικού και επενδυτικού συνεδρίου Eurasian Money Show 2019 το Σάββατο 19/1/2019 στο ξενοδοχείο Divani Caravel (ώρα 17.15-18.30 στην αίθουσα Πέλλα)

Ομιλητές:
1)Γιώργος Κύρτσος,Ευρωβουλευτής ΝΔ
2)Μίλτος Κύρκος,Ευρωβουλευτής Το Ποτάμι
3)Γιάννης Κουτσομύτης,Αρθρογράφος-Αναλυτής
4)Κωνσταντίνος Μπογδάνος,Δημοσιογράφος (meaculpa.gr,Πρώτο Θέμα Radio)
5)Μπάμπης Παπαπαναγιώτου,Δημοσιογράφος (Εφημερίδα Ελέυθερος Τύπος)

Συντονίζει η δημοσιογράφος Ιωάννα Δεμεντή(24 Ώρες Ευρώπη).
Σκηνοθεσία Σπύρος Καψίλης (Timecode Productions).
Φωτογραφία Παναγιώτης Λυμπερόπουλος.

Αποσπάσματα της εκδήλωσης θα προβληθούν στην εκπομπή “24 Ώρες Ευρώπη” η οποία προβάλλεται στον τηλεοπτικό σταθμό Νέο Epsilon και σε άλλους 11 περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα.

 

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 6μμ

στον Ιερό Ναό του Αγίου Παύλου Πειραιά, θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, με αφορμή την επέτειο των 160 χρόνων λειτουργίας της Ελληνογαλλικής Σχολής Jeanne D’ Arc, στον Πειραιά.

 

 

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

ο Σύλλογος «Φίλοι Μουσείου Μάνης. Μιχάλης Κάσσης» διοργανώνει επίσκεψη σε θέατρο.

Η Ένωση   Σμυρναίων Νίκαιας Πειραιά,την  Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 18:00 ,θα κοψει την πίτας της. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν: η Μικρασιατική Χορωδία Νικαίας υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του κ Χαράλαμπου Μιχαηλίδη, το χορευτικό γυναικών και η θεατρική ομάδα της Ένωσης. Η κοπή  θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων  28ης Οκτωβρίου & Θεσσαλίας στη Νίκαια.

 

 

 

Η ΝΟΔΕ Α’ Πειραιά & Νήσων θα κόψει την πίτα της, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 κ ώρες 12μμ, εως 13μμ , στα γραφεία της ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 95 Πειραιάς.

 

 

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΟΝΝΕΔ: Πολιτικές Αντιμετώπισης της Ανεργίας των Νέων. Σύγχρονα δεδομένα και Προοπτικές”.

 

 

Πειραϊκός  Φάρος , την Τρίτη 22-01-2019  και ώρα 6:30μμ  , θα μιλήσει ο Καθηγητής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Θωμάς Ιωαννίδης, με θέμα: «Το Θέλημα του Θεού κατά την Αγίαν Γραφη». Πραξιτέλους 173 Πειραιά.  Είσοδος Ελεύθερη.

 

 

 

Η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Πλοιάρχων θα πραγματοποιήσει την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου ωρα 10:30 πμ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ, Ακτή Μιαούλη 10 Πειραιά.

 

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 6.30 μ.μ.

στην αίθουσα εκδηλώσεών της η ΧΕΝ Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 82, διοργανώνει Ομιλία με θέμα: «Φροντίζοντας και αγαπώντας την Άνοια». Θα μιλήσουν, ο Ψυχολόγος, Γεροντολόγος κ. Δημήτρης Καμπανάρος και η Συγγραφέας, Μουσικός, κ. Μάρω Θεοδωράκη. Είσοδος Ελεύθερη.

 

Ο Πρόεδρος

της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά

«Η ΟΜΟΝΟΙΑ»

 

προσκαλούν τα μέλη και τους φίλους του σωματείου,
στην κοπή της βασιλόπιτας, που θα πραγματοποιηθεί
το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 7.00 μ.μ.
στην αίθουσα δεξιώσεων «RED 1925»
του σταδίου «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ».
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Θα ακολουθήσει πλούσιο
μουσικοχορευτικό πρόγραμμα και κέρασμα.
Με την ευγενική χορηγία της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ
Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Ένωσης Απανταχού Μανιατών σας ευχόμαστε Καλή και ευλογημένη Χρονιά και έχουμε την χαρά να σας προσκαλέσουμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας μας το ΣΑΒΒΑΤΟ,26/1 και ώρα 20:30 στο ανακαινισμένο κέντρο διασκέδασης “Νέα Κοκκινιώτισσα”(7ης Μαρτίου 101,Νίκαια).
Θα ακολουθήσει ζωντανό πρόγραμμα με τον Λευτέρη Βαζαίο και τον Γιώργο Δασκουλίδη καθώς και λαχειοφόρος αγορά με πολλά δώρα που θα ανακοινώνονται στην σελίδα μας !
Τιμή πρόσκλησης 17 ευρώ με πλούσιο μενού και απεριόριστο κρασί και μπύρα !
Για πληροφορίες :6993956933, 6972964123.

 

E-commerce? Ας σοβαρευτούμε – ημερίδα

Δημόσια

Σαββατο  26-01-2019 ωρες 10πμ εως 3μμ

 

Σκέφτεστε να φτιάξετε e-shop, αλλά ακούτε διάφορες τιμές και χρόνους παράδοσης;

Θέλετε να γνωρίζετε όλη την διαδικασία ενός εγχειρήματος προβολής, προώθησης και πωλήσεων προϊόντων και υπηρεσιών στο διαδίκτυο;

Έχετε ένα eshop το οποίο δεν αποδίδει;

Τρείς ειδικοί, με διαφορετικό background και προυπηρεσία άνω των 20 χρόνων, θα σας εξηγήσουν ποια είναι τα συστατικά, οι μέθοδοι, τα εργαλεία και οι τεχνικές για να χτίσετε την επιχειρηματική σας παρουσία στο διαδίκτυο και να εκτινάξετε τις ηλεκτρονικές πωλήσεις σας.

 

 

ΙΑΝ26

1ο Forum Ανθρωπίνου Δυναμικού στην Ξενοδοχειακή Βιομηχανία

Δημόσια

 

Η InnJobs σας προσκαλεί στο *1ο Forum Ανθρωπίνου Δυναμικού στην Ξενοδοχειακή Βιομηχανία* που διοργανώνει το Σάββατο 26.01.2019 στο *Wyndham Grand Athens*.

???? Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα & δηλώστε συμμετοχή δωρεάν για συναντήσεις με τμήματα Ανθρωπίνου Δυναμικού των μεγαλύτερων εταιρειών του ξενοδοχειακού κλάδου στην Ελλάδα: http://bit.ly/2Glr6QK

???? Yπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού & του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

 

 

 

 

 

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
«Κοπής Πρωτοχρονιάτικης Πίτας 2019»

 

 

 


Αγαπητοί φίλοι,
Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς, σας προσκαλούν στην ετήσια εορτή Κοπής Πρωτοχρονιάτικης Πίτας, που φέτος θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο «Ο Βορονώφ» (Καρατζά 29 Καστέλλα, 210.41.34.888), την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 13.00΄.
Η συμμετοχή στο πλούσιο μενού του κέντρου, ορίστηκε στην τιμή των 20 € το άτομο, συμπεριλαμβανομένου φαγητού, κρασιού και ζωντανής μουσικής.
Δηλώστε την συμμετοχή σας στον Πρόεδρο Στέφανο Μίλεση 6946153115 ή στη Γενική Γραμματέα Σοφία Σπύρου στο 6934777215.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

 

Η Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ναυτικού Μουσείου της Ελλάδος σας προσκαλούν

στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των μελών του

την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 12:00 

που θα λάβει χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου.

Με την υποστήριξή σας συνεχίζουμε να υπηρετούμε το πολιτιστικό έργο του φορέα μας

που είναι η προβολή και διατήρηση της ελληνικής ναυτικής ιστορίας και παράδοσης.

 

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Η Πρόεδρος & το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Γυναικών Κρήτης & Νήσων Αιγαίου προσκαλούν τα Μέλη & τους Φίλους του Συνδέσμου στην Κοπή της Βασιλόπιτας για το 2019 στον Δημοτικό κινηματογράφο ΣΙΝΕΑΚ την 27η Ιανουαρίου ώρα 12.00 ( μεσημβρίαν) ημέρα ΚΥΡΙΑΚΗ στην πλ. ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ (Κοραή) οδό ΚΑΡΑΙΣΚΟΥ στον ΠΕΙΡΑΙΑ.
Θα ακολουθήσει μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.
Σας Περιμένουμε.

 

 

 

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 11.30

στο αμφιθέατρο του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝ της Περιφέρειας Πειραιώς & Νήσων επί των οδών Ερμουπόλεως και Πηλίου 1 στον Πειραιά, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης των Απανταχού Αντικυθηρίων «Ο ΑΓΙΟΣ ΜΥΡΩΝ» θα πραγματοποιήσει την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου, την κατά την οποία θα λάβει χώρα και η καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου από τον Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ.κ. Σεραφείμ.

 

 

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΑΒΒΑΔΙΑ  ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 6μμ

στην αίθουσα του Ζήνωνα, Κολοκοτρώνη 80 Πειραιά, 7ο όροφο, το Λογοτεχνικό Εργαστήρι Πειραιά «Εν Πλώ», στο πλαίσιο των ανά δεκαπενθήμερο συναντήσεων των μελών του, θα ασχοληθεί με τον «Στρατή Μυριβήλη 1890-1969, 50 χρόνια από το θάνατό του» με ομιλήτρια την Μαρία Χατζοβούλου και με επεξεργασία αδημοσίευτων κειμένων των μελών.

 

 

 

Α΄ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 8μμ

στο εργαστήρι του γλύπτη Μιχάλη Κάσση, Τζιροπούλου 15, Νέο Φάληρο Πειραιά, ο Σύλλογος «Φίλοι Μουσείου Μάνης. Μιχάλης Κάσσης» διοργανώνει εκδήλωση με τον Μιχάλη Κόκκορη Δρ. Πειραματικής Πυρηνικής Φυσικής. Είσοδος Ελεύθερη.

 

 

 

ΙΑΝ29

EUandU: Απασχόληση – Επενδύσεις & Επιχειρηματικότητα στην Ε.Ε.

Δημόσια

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα διοργανώνει


????στις 29 & 30 / 01 / 2019,  ΩΡΑ 9 πμ.
????στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη),
???? διήμερο συνέδριο με θέμα την Απασχόληση, τις Επενδύσεις & την Επιχειρηματικότητα στην Ε.Ε.

????Μάθε περισσότερα για το πρόγραμμα του συνεδρίου:
https://www.euandu.eu/el/programme

????Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεκίνησαν!

Δήλωσε συμμετοχή ΤΩΡΑ:
⏬⏬⏬⏬⏬⏬⏬⏬⏬⏬⏬⏬⏬⏬
https://www.euandu.eu/el/registration

ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΡΗΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ “Η ΟΜΟΝΟΙΑ”

 

 

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019 & ώρα 18:00

στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας (Σκουζέ 14, 185 36 Πειραιάς) θα πραγματοποιηθεί διάλεξη του ΕΛ.Ι.Ν.Τ. με θέμα : «Methanol as Maritime Fuel: Prospects and Challenges».

 

E.E.Π ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

 

ΙΔΡΥΜΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ- «ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ.ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ»

ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ  - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Θεοφάνεια και κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019 στο πρώην Δημαρχείο Δραπετσώνας (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου), ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, το Δημοτικό Συμβούλιο και τα Συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων Κερατσινίου και Δραπετσώνας, θα εορτάσουν τα Θεοφάνεια και κόψουν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα .

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Στον Ιερό Ναό Θ. Αναλήψεως – Δραπετσώνας. Ώρα: 8:30 π.μ. Έναρξη Θείας Λειτουργίας Προσέλευση Δημάρχου, εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής, επισήμων και άλλων προσκεκλημένων. Ώρα: 9:45 π.μ. Τελετή έναρξης Αγιασμού. Ώρα: 10:30 π.μ. Αναχώρηση πομπής για τον όρμο Φωρών στο λιμανάκι της Δραπετσώνας (απέναντι από το τσιμεντάδικο). Ώρα: 11:00 π.μ. Άφιξη εκκλησιαστικής πομπής και τελετή ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ

Τελετές Αγιασμού των Υδάτων στο Κερατσίνι:

Ώρα: 11:00 π.μ. Στην προβλήτα του Λιμένα ‘‘ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ’’

Ώρα: 11:30 π.μ. Λιμανάκι Αγίου Νικολάου

Στο πρώην Δημαρχείο Δραπετσώνας (Αγ. Πολυτεχνείου κ Καραϊ-σκάκη) Ώρα: 12:30 μ.μ. Εκδήλωση κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Θα πλαισιώσει η χορωδία του Δήμου μας.

 

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Ο  ΓΙΑ ΤΗΝ  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Πειραιά, για την προστασία των πολιτών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν.

Συγκεκριμένα,  από σήμερα Πέμπτη 3/1/2019 και ανάλογα με την εξέλιξη της κακοκαιρίας, λειτουργούν οι εξής θερμαινόμενοι χώροι:

  1. Β1 Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης Δήμου Πειραιά(Βασιλέως Γεωργίου 9-11, τηλ. επικ.: 210-4134052, 210-4134130). Ώρες λειτουργίας: 8:00-20:00.
  2. Δομή φιλοξενίας αστέγων «Υπνωτήριο Πειραιάς Λιμάνι Αλληλεγγύης», που βρίσκεται στον Πύργο Πειραιά (Ακτή Ποσειδώνος 2-4, 1οςόροφος, τηλ. επικ.: 2168003076, 2168003077). Λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

Επιπλέον ο Δήμος Πειραιά, έχει μεριμνήσει σε συνεννόηση με την Περιφέρεια, προκειμένου να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη δημιουργία παγετού λόγω χαμηλών θερμοκρασιών τις βραδινές ώρες σε δρόμους του Πειραιά.

Συγκεκριμένα βρίσκεται σε ετοιμότητα όχημα του Δήμου Πειραιά για τη ρίψη άλατος, σε σημεία της πόλης που ενδέχεται να δημιουργηθεί παγετός, ανάλογα με την εξέλιξη των έντονων καιρικών φαινομένων.

Σημειώνεται πως η πληροφόρηση των πολιτών για τις ημέρες και ώρες των θερμαινόμενων χώρων, πραγματοποιείται μέσω του τηλεφωνικού κέντρου του Δήμου 213 2022000, του 15510, της ιστοσελίδας του Δήμου και μέσω της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Κανάλι 1  90,4 FM.

Oδηγίες για την προστασία των πολιτών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στο site της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας  https://www.civilprotection.gr/el

 

 

 

Δήμος Κορυδαλλού

Προληπτικά μέτρα για τα έντονα καιρικά φαινόμενα λαμβάνει ο Δήμος

Σε επιφυλακή τίθενται οι υπηρεσίες του Δήμου Κορυδαλλού, ενόψει των χαμηλών θερμο-κρασιών που αναμένεται να επικρατήσουν τις επόμενες μέρες, για την άμεση αντιμετώπιση των συνεπειών και την προστασία του πληθυσμού. Στη διάθεση των ευπαθών ομάδων θα βρίσκεται σε 24ωρη βάση η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ισόγειο Δημαρχείου (Γρ. Λαμπράκη και Νικηφορίδη). Για συνδρομή σε έκτακτα περιστατικά οι δημότες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 210-49.50.014, 210-49.50.075.

 

 

Δήμος Κορυδαλλού

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πλατεία Ελευθερίας

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 18.00 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, ισόγειο Δημαρχείου, Γρ. Λαμπράκη 240 και Νικηφορίδη. Στο πλαίσιο της διαδικασίας διαβούλευσης για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν στην πλατεία Ελευθερίας μετά την ολοκλήρωση του Μετρό, ο Δήμος Κορυδαλλός και το τμήμα Περιβάλλοντος καλούν κατοίκους και επαγγελματίες σε ενημερωτική συνάντηση και συζήτηση.

 

Εκδηλώσεις στο Βιβλιοπωλείο ΑΙΓΗΙΣ

 

ΑΙΓΙΗΣ- Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

 

Γεωργίου 11 Πειραιάς στον ημιόροφο

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΕΤΡΟΣ  Τετάρτη 7.00—9.00    Αρχαία Ελληνικά από το πρωτότυπο κείμενο των «Μετά τα Φυσικά»  του Αριστοτέλη. Πέμπτη 11.00 πμ Ανοικτή συζήτηση

ΝΕΟ  ΠΡΩΙΝΟ  ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ  ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ ΕΦΗ ΜΠΑΡΤΣΩΤΑ  Κάθε   Τρίτη 11.00 –1.00 μμ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ Τρίτη 6.30– 8.00  Ερμής Τρισμέγιστος –Ποιμάνδρης,  Πέμπτη 6.30—8.00 .Περί της καθ΄ ύπνον μαντικής, 16/12 Κυριακή 10.30—2.00  Ερμής Τρισμέγιστος

ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Πέμπτη 8.30–10.00 μμ Η Αποκωδικο-ποίηση της Ιλιάδας

ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΛΙΖΑΚΗ Τρίτη 8.30  Πλούταρχος «Περί του Σω-κράτους Δαιμονίου. Σάββατο 11.30  Αναλύοντας τον Πίνακα του  Κέβητος

ΗΦΑΙΣΤΙΩΝ  ΒΑΞΕΒΑΝΕΡΗΣ ΟΡΦΙΚΟΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ  Πέμπτη  7.00-8.30   μμ  Πέμπτη        8.30-10.00 μμ

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΟΡΘΟΦΩΝΙΑ Σάββατο 15.00-17.00

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top