ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ:Φορτηγό συγκρούστηκε με αλιευτικό σκάφος στον Αη-Στράτη

Φορτηγό πλοίο με σημαία Μολδαβίας συγκρούστηκε με αλιευτικό σκάφος, δυτικά  νοτιοδυτικά  του  Αγίου Ευστράτιου. Δεν παρατηρήθηκαν  εισροές υδάτων,ούτε τραυματισμοί. Στο φορτηγό επιβαίνουν 11 άτομα, στο αλιευτικό 6μελες πλήρωμα.

Τα σκάφη  κατευθύνονται αυτοδύναμα, με συνοδεία του Λιμενικού Σώματος και με συνοδεία ναυαγοσωστικού   σκάφους προς τη Λήμνο. Ο καιρός είναι καλός.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας:

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μύρινας, για περιστατικό σύγκρουσης του Φ/Γ “HOVERLA A” σημαίας Μολδαβίας με έντεκα (11) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος με το Α/Κ σκάφος ”ΠΕΤΡΟΣ Κ” Ν. Πόρτο Λάγους 11 με έξι (06) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά νοτιοδυτικά ν. Άγιου Ευστρατίου.
Από την σύγκρουση δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ αμφότερα τα πλοία κατέπλευσαν αυτοδύναμα στον λιμένα ν. Λήμνου.
Από το Λιμεναρχείο Μύρινας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Φ/Γ πλοίου και του Α/Κ σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικών εγγράφων αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν.
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top