ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ’ΟΙΚΟΝ: ΔΙΕΥΡΥΝΣΕΙΣ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΥΠΕΝ, ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Β΄ ΚΥΚΛΟ

 

 

Ειδική αναφορά στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον» έκανε ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), Κωστής Χατζηδάκης κατά την πρώτη τοποθέτησή του για τα θέματα του υπουργείου, στην τελετή παραλαβής των καθηκόντων από τον απερχόμενο υπουργό Γιώργο Σταθάκη.

 

Ο υπουργός σημείωσε ότι το «Εξοικονομώ» όχι μόνο θα στηριχθεί αλλά και θα διευρυνθεί, ενώ υπενθύμισε ότι το πρώτο πρόγραμμα αυτού του είδους προκηρύχθηκε όταν ο ίδιος ήταν και πάλι υπεύθυνος για το χαρτοφυλάκιο της ενέργειας το 2009.

Ο κ. Χατζηδάκης συνέδεσε μάλιστα το πρόγραμμα αλλά και άλλες πρωτοβουλίες που θα ληφθούν στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών και της εξοικονόμησης ενέργειας όχι μόνο με την προστασία του περιβάλλοντος, την ανάπτυξη της οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αλλά και με την αύξηση της αξίας της ακίνητης περιουσίας που έχει πληγεί ιδιαίτερα τα χρόνια της κρίσης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΥΠΕΝ ανοίγει για προεγγραφές το νέο  πληροφοριακό σύστημα του «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ» (Β’ Κύκλος) για όλη την επικράτεια την Τετάρτη 10/7/2019 και ώρα 12.00 πμ.

Παράλληλα ισχύει το κανονικό πρόγραμμα, που έχει θεσμοθετήσει το ΥΠΕΝ σύμφωνα με το οποίο από 15 Ιουλίου ξεκινάνε οι αιτήσεις ένταξης των ενδιαφερομένων στο νέο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ» (Β’ Κύκλος), για την ενεργειακή αναβάθμιση 25.000 ιδιωτικών κατοικιών, το οποίο έχει ως εξής:

 

Πηγή: ecopress.gr

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top