ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίσκεψη Αν. Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.

Με αφορμή την εκλογή του νέου Δ.Σ.

 Επίσκεψη στα γραφεία της Ε.Ε.Τ.Α.Α.πραγματοποίησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, όπου είχε συνεργασία με τον Πρόεδρο Δημήτρη Μαραβέλια, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Σπύρο Σπυρίδων και το νεοεκλεγμένοΔιοικητικό Συμβούλιο. Στη συνάντηση συμμετείχε διαδικτυακά  και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου.

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας συνεχάρη  τα μέλη του νέουΔιοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ε.Τ.Α.Α. για την εκλογή τους καιαναφέρθηκε στις άμεσες προτεραιότητες και στον σχεδιασμό που θα αποτυπωθεί στο νέο πλάνο της Εταιρίας. «Η συμβολή της Ε.Ε.Τ.Α.Α. μπορεί να είναι καθοριστική, σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση», επισήμανε και στάθηκε ιδιαίτερα στα ζητήματα που αφορούν στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας των δήμων. Ξεχωριστή μνεία έκανε και σταχρηματοδοτικά εργαλεία που έχει πλέον στη διάθεσή της η Αυτοδιοίκηση,προκειμένου να υλοποιεί ώριμα επενδυτικά σχέδια που θα αλλάζουν την όψη τωντοπικών κοινωνιών.

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών τόνισε τον σημαντικό ρόλο του νέουΔιοικητικού Συμβουλίου και ζήτησε τη συνδρομή του, προκειμένου οι δεσμεύσειςπου καλούνται να αναλάβουν, να δρομολογηθούν άμεσα, με βασικό γνώμονα τηνκαλυτέρευση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών.

 

Ο κ. Πέτσας αναφερόμενος στις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η ΕΕΤΑΑ δήλωσε: «Δύο από αυτές νομίζω ότι είναι επείγουσες και πρέπει να τις δούμε, άμεσα, καθώς έχουν σοβαρό αναπτυξιακό και κοινωνικό αποτύπωμα. Αναπτυξιακό, όσον αφοράστην τεχνική βοήθεια που μπορεί η Ε.Ε.Τ.Α.Α. να προσφέρει στους δήμους, και κοινωνικό, όσον αφορά στην εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.Οι δύο αυτές προτεραιότητες είναι που θα μας δείξουν και το πώς θα κινηθούμεστο μέλλον. Πρόκειται για ζητήματα που σχετίζονται και με την αναπτυξιακήδυναμική των χρηματοδοτικών εργαλείων -τα οποία δεν είχαμε τις προηγούμενεςδεκαετίες στα χέρια μας- όπως το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του ΥπουργείουΕσωτερικών, το Ταμείο Ανάκαμψης και τις συνέργειες που γίνονται με το ΕΣΠΑ».

 

«Για πρώτη φορά, δηλαδή, έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία κατάσταση, κατά τηνοποία υπάρχουν αρκετά χρήματα στο τραπέζι και για τον λόγο αυτό χρειαζόμαστεώριμες ιδέες και ώριμα επενδυτικά σχέδια, τα οποία θα ακολουθήσουμε. Και στοθέμα αυτό, η συμβολή της Ε.Ε.Τ.Α.Α. μπορεί να είναι καθοριστική σε συνεργασίαμε τους δήμους».

 

Τέλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών ζήτησε να γίνει η ΕΕΤΑΑ ο βασικός του σύμβουλος σε μια σειρά από θέματα. «Θα ήθελα, λοιπόν,  τη μεγαλύτερη δυνατή εμπλοκή της σε συνέργειες που μπορούν να επιτευχθούν με άλλα υπουργεία και φορείς».

 

Ο πρόεδρος της Ε.ΕΤ.Α.Α.,Δημήτρης Μαραβέλιας ανέφερε ότι «η επίσκεψη  του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα στα γραφεία της Εταιρίας, σηματοδοτεί την εμπιστοσύνη της Πολιτείας στη νέα διοίκηση και την αλλαγή σελίδας. Προχωρούμε στην υλοποίηση των σημαντικών προγραμμάτων της εταιρείας, για την Ανάπτυξη και τη συνοχή της χώρας».

 

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ε.Ε.Τ.Α.Α.,Σπύρος Σπυρίδων, στην εκτενή τοποθέτησή του είπε, μεταξύ άλλων:

 

«Η παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα στα γραφεία της ΕΕΤΑΑ σήμερα, σηματοδοτεί την επανεκκίνηση της εταιρίας προς όφελος της Αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών. Η ΕΕΤΑΑ, από το 1985 που ιδρύθηκε έχει προσφέρει σημαντικότατο έργο στην αυτοδιοίκηση α΄και β’ βαθμού».

Στη συνέχεια  ο κ. Σπυρίδων αναφέρθηκε ενδεικτικά  στα δύο  κορυφαία προγράμματα που υλοποιεί σήμερα η Εταιρία:

  • Την Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής (παιδικοί σταθμοί, ΚΔΑΠ κλπ) και έχει ήδη κάνει το άλμα της ψηφιοποίησης των απαιτούμενων δικαιολογητικών, σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Μεταρρύθμισης, προς όφελος των πολιτών.
  • Την υποστήριξη των Δήμων (κυρίως των μικρότερων) της χώρας, με την Τεχνική Υπηρεσία, που συντελεί στην Ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή των πολιτών της.

 

Τέλος ,ο Πρόεδρος τηςΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι,«η ΕΕΤΑΑ αλλάζει σελίδα και αφήνει πίσω της εσωστρέφεια. Ο ρόλος της, στην αρωγή των Δήμων της Ελλάδας, είναι πολύ κρίσιμος σε μια εποχή που οι Δήμοι ετοιμάζονται να διεκδικήσουν πόρους από τα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως Ταμείο Ανάκαμψης».

Φωτο¨: Ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας ανάμεσα στον Πρόεδρο  (αριστερα) και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο (δεξιά ) της ΕΕΤΑΑ κ.κ. Δημήτρη Μαραβέλια και Σπύρο Σπυρίδων

_Certification_ (1)

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top