ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ:«Βραβεία Βιώσιμης – Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας»

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ :Η ώρα για τη μεγάλη γιορτή της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας πλησιάζει!

Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018, στις 19.00, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί μία εκδήλωση που πλέον έχει γίνει θεσμός από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Εκείνο το βράδυ, παρουσία εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου και της επιχειρηματικής κοινότητας θα απονεμηθούν τα  «Βραβεία Βιώσιμης – Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας».

 

 

* Στιγμιότυπο από την απονομή των Βραβείων «Βιώσιμης – Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας» το 2016.

Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών και δράσεων του ΕΕΑ, που στοχεύει στη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Η απονομή των συνολικά δέκα βραβείων αποτελεί μία ελάχιστη αναγνώριση καινοτόμων και πρωτοπόρων επιχειρηματικών προσπαθειών επιβίωσης και ανάπτυξης των επιχειρήσεων σε συνθήκες κρίσης και της συμβολής τους στην έξοδο από αυτή.

Σε περιόδους όπως αυτή που διανύουμε, με την αγωνία για το μέλλον της οικονομίας και της χώρας μας να κυριαρχεί, είναι απολύτως αναγκαίο να στραφούμε προς τις δυνάμεις εκείνες που μπορούν να συμβάλουν αποφασιστικά στην ψυχική ανάταση όλων μας και κυρίως στην αντιμετώπιση της κρίσης. Και αυτές οι δυνάμεις βρίσκονται μέσα στους κόλπους της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Είναι όλοι εκείνοι που σε πείσμα των καιρών συνεχίζουν να δημιουργούν. Είναι αυτοί που αρνούνται να λυγίσουν από τα αυξημένα βάρη και τις οικονομικά υπέρογκες υποχρεώσεις. Είναι όσοι τολμούν, καινοτομούν, συνεργάζονται, ρισκάρουν και αποδεικνύουν καθημερινά ότι είναι σε θέση να ηγηθούν για μία καλύτερη επόμενη μέρα.

Στη μεγάλη εκδήλωση της 28ης Νοεμβρίου, μέσω των δέκα βραβείων που θα απονεμηθούν, θα τιμηθεί ουσιαστικά η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι μικρομεσαίες  επιχειρήσεις αντιπροσωπεύουν το 99,9% του συνόλου των επιχειρήσεων της χώρας και καλύπτουν το 69,9% της οικονομικής προστιθέμενης αξίας και το 85,1% της απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα. Ταυτόχρονα, παρέχουν ένα πρότυπο ισόρροπου συνδυασμού των οικονομικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και περιβαλλοντικών αναγκών. Οι επαγγελματίες, οι μικρές και οι μεσαίες  επιχειρήσεις, δραστηριοποιούνται σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά, είναι φορείς κοινωνικής συνοχής που επιδιώκουν τη βελτίωση της ζωής των συνανθρώπων και των τοπικών κοινοτήτων τους.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, το μεγαλύτερο Επιμελητήριο της χώρας και ο φορέας που εκπροσωπεί τους περισσότερους μικρομεσαίους, αντιλαμβανόμενο πλήρως τον σπουδαίο ρόλο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δεν μπορεί παρά να στηρίζει τις προσπάθειες τους, να στέκεται αρωγός στη δράση τους, να παλεύει για την προστασία τους.

Ο θεσμός με τον τίτλο «Βραβεία Βιώσιμης – Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας» είναι λοιπόν ένα μικρό δείγμα αυτής της έμπρακτης στήριξης του ΕΕΑ στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

 

* Στιγμιότυπο από την απονομή των Βραβείων «Βιώσιμης – Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας» το 2014.

 

Απο το Επιμελητήριο: Λόγω του έντονου ενδιαφέροντος και για την αποφυγή ταλαιπωρίας σας ενημερώνουμε ότι θα υπάρξει περιορισμένος αριθμός προσκλήσεων, αυστηρά προσωπικών.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top