ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιστολή Ε.Ε.Α. προς ΥΠΟΙΚ: Να δοθεί παράταση για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή αιτήσεων ένταξης στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 ζητεί ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Στις 12 Φεβρουαρίου 2021 δημοσιεύθηκε η απόφασή σας για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 η οποία απευθύνεται κατά κύριο λόγο στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Τις τελευταίες ημέρες, λόγω του σαρωτικού περάσματος της «Μήδειας», προκλήθηκαν μεγάλα προβλήματα, όχι μόνο στις μετακινήσεις των πολιτών αλλά και στη διακοπή της ηλεκτρικής ενέργειας σε πολλές περιοχές της χώρας αλλά και κατά κύριο λόγο στο νομό Αττικής.

Αυτή η εξέλιξη επηρέασε σε σημαντικό βαθμό επιχειρήσεις αλλά και λογιστικά γραφεία, που κατά κύριο λόγο συντάσσουν και υποβάλουν τις αιτήσεις για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6, καθιστώντας σε πολλές περιπτώσεις αδύνατη τη λειτουργία τους.

Θεωρούμε λοιπόν ότι για να μην αποκλειστεί καμία επιχείρηση, θα πρέπει στην καταληκτική ημερομηνία που είναι η 22η Φεβρουαρίου 2021, να δοθεί ολιγοήμερη παράταση. Προτεινόμενη ημερομηνία η 26η Φεβρουαρίου 2021.

Με εκτίμηση,

Για το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

Ο Πρόεδρος

Χατζηθεοδοσίου Ιωάννης

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top