ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιστολή Νικόλαου Μανωλάκου προς υπουργούς για την αντιμετώπιση των συνεπειών του lockdown στον Πόρο

Ο Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος, κατέθεσε σήμερα 10 Αυγούστου 2020, Αναφορά στους Υπουργούς Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, την επιστολή που  απέστειλε η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, όμορων νομών και νήσων Αιγαίου, με την οποία ζητούν άμεσα την λήψη μέτρων για να στηριχθούν πραγματικά οι επιχειρήσεις που πλήττονται από το τοπικό lockdown στον Πόρο.

Σχετικά με την επιστολή της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, όμορων νομών και νήσων Αιγαίου για την αντιμετώπιση των συνεπειών του lockdown στον Πόρο

Ακολουθεί το κείμενο της Αναφοράς

Πειραιάς, 10/08/2020

Αναφορά

Προς: Τον Υπουργό Εσωτερικών

           Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

           Τον Υπουργό Οικονομικών

           Τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

 

Θέμα: Αντιμετώπιση των συνεπειών του lockdown στον Πόρο

Κύριε Υπουργέ,

Καταθέτω υπ’ όψιν σας σχετική επιστολή της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, όμορων νομών και νήσων Αιγαίου με την οποία ζητούν άμεσα την λήψη μέτρων για να στηριχθούν πραγματικά οι επιχειρήσεις που πλήττονται από το τοπικό lockdown.

Μεταξύ των μέτρων που ζητούν συμπεριλαμβάνονται η μείωση των ενοικίων για όλες τις επιχειρήσεις, η αναστολή των συμβάσεων των εργαζομένων, η παροχή νέας αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε επιχειρηματίες και εργαζομένους και η αναστολή σφράγισης των επιταγών.

Το τοπικό Lockdown ήταν μια ορθή απόφαση, που αποδεικνύει για ακόμα μια φορά, τα αντανακλαστικά και την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης.

Ωστόσο, είναι ανάγκη επιτακτική να στηρίξουμε με κάθε τρόπο, την τοπική οικονομία του Πόρου , η οποία μετά από μια δεκαετή κρίση, το πρώτο γενικό Lockdown και πλέον, το δεύτερο τοπικό lockdown, παλεύει για να  καταφέρει να παραμείνει ζωντανή.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top