ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ελλάδα αναμένει επενδύσεις ύψους 7 δις από το εξωτερικό-θα καλυφθούν οι απώλειες της οικονομικής κρίσης από την  πανδημία?

Από τον Ευάγγελο Κορκίδη 

«Επενδύσεις ύψους 7 δις αναμένει η Ελλάδα ως συνέχεια των 2,8 δις που επενδύθηκαν μέσα στο 2020. Φαίνεται πως το επενδυτικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό είναι αυξανόμενο θεωρώντας πως το κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον είναι φιλικότερο. Το ερώτημα είναι αν μπορούν να καλυφθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα οι απώλειες από την οικονομική κρίση που προέκυψε από την πανδημία. Οι μεγάλες στρατηγικής σημασίας επενδύσεις fast track, οι επενδύσεις ύψους 200-300 εκατομμυρίων προερχόμενες από ξένους και Έλληνες επενδυτές, καθώς και οι μικρότερες επενδύσεις που θεωρητικά μπορούν να υπάρξουν εφόσον η μείωση της φορολογίας μετατραπεί σε κίνητρο επένδυσης ως ένα ποσοστό, δημιουργούν μία συγκρατημένη αισιοδοξία, σε συνδυασμό με τον τουρισμό το επόμενο τετράμηνο, την ελληνική ναυτιλία και την αναγέννηση της ναυπηγοεπισκευής, την στήριξη των εξαγωγών και του πρωτογενούς τομέα, την διατήρηση των χαμηλών επιτοκίων δανεισμού της χώρας μας από τις αγορές και την οικονομική στήριξη από την Ε.Ε .

Σημαντικό ρόλο θα παίξουν επίσης, οι τράπεζες με το ξεκαθάρισμα που γίνεται στα κόκκινα δάνεια, το ενδιαφέρον της Αμερικής για στήριξη της Ελλάδας στα θέματα της ανατολικής Μεσογείου και πρωτίστως η αντιμετώπιση της πανδημίας με σχέδιο μετά την εμπειρία που αποκτήσαμε μέχρι τώρα από μία παγκοσμίως αχαρτογράφητη δύσκολη κατάσταση!

Δύσκολα πολύ τα πράγματα αλλά διαχειρίσιμα υπό προϋποθέσεις…!»

ο κ. Κορκίδης  είναι Αντιπρόεδρος   Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς  και Πρόεδρος  Συλλόγου Αποφοίτων Ελληνογαλλικής  Σχολής  Saint-Paul.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top