ΑΤΤΙΚΗ

Η Σοφία Εφραίμογλου-Κουνενάκη στην ημερίδα:«Η οικοτεχνία, η χειροτεχνία, η γαστρονομία είναι γυναικεία υπόθεση. Η διασύνδεσή τους με τον τουρισμό»

Από την Σοφία Εφραίμογλου-Κουνενάκη

«Από την ομιλία μου στην ημερίδα «Η οικοτεχνία, η χειροτεχνία, η γαστρονομία είναι γυναικεία υπόθεση. Η διασύνδεσή τους με τον τουρισμό». που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου και ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2021.

Με την ιδιότητά μου ως Αντιπρόεδρος του Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού αναφέρθηκα στο έργο του Ιδρύματος και τις συνεργασίες με δήμους για την ανάδειξη του τοπικού πολιτιστικού αποθέματος ως εργαλείο τουριστικής ανάπτυξης.

Με την ιδιότητα της Προέδρου του Εθνικού Επιμελητηριακού  Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών αναφέρθηκα στις επιχειρηματικές ευκαιρίες για γυναίκες στην χειροτεχνία και στην οικοτεχνία και τη συνεισφορά των συνεταιρισμών και αναπτυξιακών συλλόγων στην δικτύωση των μελών τους. Παράδειγμα αποτέλεσε η πρωτοβουλία του ΕΕΔΕΓΕ με αφορμή την έκθεση «Ελληνική Μόδα – 100 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας» από τη σημαντική συλλογή του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος, που έδωσε τη δυνατότητα σε δημιουργούς με έμπνευση από τον ελληνικό πολιτισμό να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους.»

Αντικείμενο της ημερίδας,ήταν η ενημέρωση επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται ή θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην παραδοσιακή οικιακή οικονομία σχετικά με το υπάρχον θεσμικό καθεστώς, τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται σε θεσμικό επίπεδο, αλλά και την ενεργή συμβολή της οικιακής οικονομίας στην τοπική ανάπτυξη  και την ουσιαστική διασύνδεσή της με τον τουριστικό τομέα.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top