ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θ.Καπράλος Πρόεδρος ΕΣΠ:Τα καταστήματά μας είναι τα “παιδιά”μας&είναι άρρωστα,Ζητάμε ξεκάθαρο πλαίσιο στήριξης

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Θεόδωρος Καπράλος μίλησε την Μ. Τρίτη στην εκπομπή «Λόγος και Αντίλογος» με τους Τάκη Μαυρέα και Απόστολου Καραμπερόπουλο.

Μεταξύ άλλων ο κ. Καπράλος είπε:

«Ως νέο διοικητικό συμβούλιο, έχουμε βάλει ψηλά τον πήχη συνεργασίας και επικοινωνίας με τις επιχειρήσεις της πόλης μας για να αναδείξουμε τα ζητήματα που ανακύπτουν, να βρούμε και να προτείνουμε λύσεις.

Αυτό που έχει συμβεί από τον περασμένο Μάρτιο, δεν είναι μόνο οικονομικό ζήτημα, αλλά κοινωνικό ζήτημα.

Υπάρχει μια καινούρια “κανονικότητα” και χρειάζονται ουσιαστικές παρεμβάσεις.

Υπάρχει τεράστια απώλεια τζίρου, με το λιανεμπόριο να έχει χάσει, συνολικά, πάνω από 10 δις.

Η αγορά δεν κινείται. Ο κόσμος είναι μουδιασμένος, στριμωγμένος οικονομικά και έχει αλλάξει την καταναλωτική του συμπεριφορά.

Η Πολιτεία ομολογουμένως, έχει κάνει κάποιες προσπάθειες αλλά, ουσιαστικά, είναι μιας μορφής “διασωλήνωση” που αν μας την τραβήξουν δεν μπορούμε να επιζήσουμε στην αγορά.

Υπάρχουν συσσωρευμένες οφειλές και μηδαμινός τζίρος. Μας κρατάει ο εμπορικός μας εγωισμός.

Εμείς έχουμε μεταφέρει όλη αυτή την εικόνα προς τα αρμόδια υπουργεία, προτείνοντας πραγματικές και χειροπιαστές λύσεις.

Ζητήσαμε, για τους επόμενους κρίσιμους μήνες, Επιστρεπτέα με στόχευση στην αγορά, τακτοποίηση παγίων, στήριξη απασχόλησης, στήριξη ενοικίου κ.α. Αν δεν γίνουν αυτά και πολλά άλλα, όλη η προσπάθεια θα πάει χαμένη.

Σας ρωτώ: Ποια Επιστρεπτέα θα γυρίσει πίσω μια επιχείρηση, η οποία κλείνει;

Για όλους εμάς η δουλεία μας είναι η ζωή μας, δεν είμαστε πολυεθνικές. Οι επιχειρήσεις είναι το “παιδί μας”. Νιώθουμε σαν να έχουμε αυτή τη στιγμή ένα παιδί άρρωστο.

Με ρωτάνε όλοι στο δρόμο: Υπάρχει περίπτωση να ξανακλείσουμε; Να κάνουμε παραγγελίες;

Τι να απαντήσω, όταν δεν υπάρχει ένα ξεκάθαρο πλαίσιο…. Και δεν αναφέρομαι τόσο στην πανδημία όσο στην οικονομία, γιατί εκεί μπορείς να βάλεις μια γραμμή, να ξέρουν οι άνθρωποι, οι επιχειρηματίες, οι εργαζόμενοι, που οδεύουν.

Εμείς ως Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, δεν είμαστε ένα κομματικό όργανο. Εκπροσωπούμε κόσμο και είμαστε εδώ για να μεταφέρουμε τη φωνή των μελών μας. Έχουμε κάνει συναντήσεις, με βουλευτές, με ανθρώπους της κυβέρνησης, με φορείς της πόλης. Εδώ θα είμαστε και θα επιμείνουμε».

Δημοσιευμένο στο: koinoniki.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ:

https://www.youtube.com/watch?v=pp1NOO0djF4&ab_channel=%CE%95%CE%A6%CE%97%CE%9C%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%94%CE%91%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%97

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top