ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ:UTech Lab: Νέο εργαστήριο Απο Μάρτιο εως Απρίλιο

 

Νέο εργαστήριο στο UTech Lab

Αγαπητοί/ές φίλοι/ες,

Ένα νέο εργαστήριο ξεκινά στο τέλος Μαρτίου στο UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου.

 

Αν είστε νέος/α 12-18 ετών και ενδιαφέρεστε να γνωρίσετε τι είναι ένα chatbot και πώς αυτό κατασκευάζεται με χρήση γλωσσών προγραμματισμού, σας περιμένουμε στο παρακάτω εργαστήριο, διάρκειας 6 ωρών:

Eργαστήριο: Κατασκευάζοντας ένα chatbot

 

Τα chatbots είναι προγράμματα υπολογιστών που «συνομιλούν» online με χρήστες, γραπτά ή προφορικά. Στο εργαστήριο αυτό οι συμμετέχοντες εισάγονται στην έννοια των chatbots. Μαθαίνουν πώς κατασκευάζεται ένα chatbot χρησιμοποιώντας μεθόδους και γλώσσες προγραμματισμού. Τέλος, χρησιμοποιώντας τις γλώσσες Node.js και Javascript σε διαδραστικό περιβάλλον, προγραμματίζουν το δικό τους chatbot.

Το εργαστήριο αποτελείται από τρεις δίωρες ενότητες. Για την συμμετοχή δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία προγραμματισμού.

Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: Σάββατο 30/03, 6/04 και 13/04, ώρα 10:00 — 12:00

Παράλληλα τον Μάρτιο συνεχίζονται δύο ακόμη εργαστήρια για νέους/ες 12-18 ετών. Πρόκειται για το εργαστήριο Unity3d: Προγραμματίζοντας το πρώτο μου βιντεοπαιχνίδι , καθώς και για το δημιουργικό εργαστήριο Stop Motion Animation .

Eργαστήριο: Unity3d: Προγραμματίζοντας το πρώτο μου βιντεοπαιχνίδι.

 

Σε αυτό το εργαστήριο οι συμμετέχοντες ανακαλύπτουν τον κόσμο της δημιουργίαςβιντεοπαιχνιδιών. Χρησιμοποιώντας την μηχανή γραφικών Unity3D, προγραμματίζουν σε γλώσσα C#, χρησιμοποιούν γραφικά και κατανοούν την χρησιμότητα της Φυσικής στα βιντεοπαιχνίδια.
Τέλος, με την βοήθεια των παραπάνω, δημιουργούν το δικό τους βιντεοπαιχνίδι.

Ημέρα και ώρα διεξαγωγής: Παρασκευή 29/03, ώρα 17:00 — 18:30

Eργαστήριο: Stop Motion Animation

Σε αυτό το εργαστήριο τα παιδιά εισάγονται στα τεχνικά χαρακτηριστικά του κινούμενου σχεδίου και εξοικειώνονται περισσότερο με την τεχνική του stop motion. Στην συνέχεια δημιουργούν μία δική τους μικρή ταινία με θέμα τις προϋποθέσεις για την ύπαρξη ζωής σε άλλους πλανήτες, όπως τις αναζητούν οι επιστήμονες.

Το θέμα της ταινίας είναι εμπνευσμένο από την παράσταση του Πλανηταρίου «Ζωή στο Σύμπαν».

Ημέρα και ώρα διεξαγωγής: Τετάρτη 27/03, ώρα 17:00 — 18:30

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν. Απευθύνονται σε νέους/ες 12-18 ετών. Η προεγγραφή είναι απαραίτητη στο τηλέφωνο 210 9469 694.

Για πληροφορίες και εγγραφές επισκεφθείτε το UTech Lab ή καλέστε στο τηλέφωνο 210 9469 694.

ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top