ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κύπρος της αγάπης και του ονείρου

Από τον Γιάννη Γλύκα

Την ώρα που συνεχίζεται ;;η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Αζέρων και Αρμενίων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, με την εμπλοκή της Ερντογανικής ‘’νέο – Οθωμανικής’’ Τουρκίας ,το δόγμα της ”ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ”,εκτός της παραβίασης των θαλασσίων νησιωτικών ζωνών στο Αιγαίο με ερευνητικό πλοίο ΟΡΟΥΤΣ ΡΕΪΣ ,συνεχίζεται στην Κυπριακή υφαλοκρηπίδα και στην ΑΟΖ της ,με το ερευνητικό ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣ και το γεωτρύπανο ΓΙΑΒΟΥΖ (διπλωματική και προσωρινή η αποχώρηση).

Η νέα πρόκληση των ημερών του Ερντογάν είναι το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων και η επέκτασή του κατά 1.5 χιλιόμετρο προς την πλευρά της Αμμοχώστου κατά παράβαση του Ψηφίσματος 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που αναφέρει ότι :

«θεωρεί τις προσπάθειες για εγκατάσταση οποιουδήποτε τμήματος των Βαρωσίων από ανθρώπους άλλους εκτός από τους κατοίκους του απαράδεκτη και καλεί σε μεταφορά αυτής της περιοχής υπό τη διαχείριση των Ηνωμένων Εθνών. Από το 1974, απαγορεύεται η είσοδος στην περιοχή από τους Τούρκους, με εξαίρεση του προσωπικού των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και τους μαθητές των κοιτώνων των κοριτσιών εκεί.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιδίκασε το ποσό των €100.000 με €8.000.000 σε οχτώ Ελληνοκύπριους λόγω στέρησης των σπιτιών και των περιουσιών τους ως αποτέλεσμα της εισβολής του 1974.

(Τα Βαρώσια ή Βαρώσι, είναι πόλη φάντασμα στο νότιο τμήμα της Κυπριακής πόλης της Αμμοχώστου με πληθυσμό 39.000 κατοίκων. Τα Βαρώσια είναι συγκρίσιμα με τη Γαλλική Ριβιέρα).

Σιγή ισχύος από τους διεθνείς οργανισμούς,κυρίως από την Ε.Ε που δέχεται ‘’επίθεση’’ και αμφισβήτηση σε Κράτος – μέλος της!

Αδιαπραγμάτευτη πρέπει να είναι η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ με την Κύπρο.

Ας ΜΗΝ επιμείνουμε στο οδυνηρό δόγμα «η Κύπρος κείται μακράν»

Ας γίνουμε λοιπόν και ΄΄λίγο΄΄ Κύπριοι…

Ο κ.Γλύκας είναι Δικηγόρος -Ποινικολόγος/ Πρόεδρος Ένωσης Ποινικολόγων-Μαχόμενων Δικηγόρων/τέως Δήμαρχος Περάματος

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top