ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«ΜΑΝΤΑΣ σε ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ για νέο Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης πιλότων»

Από τον Περικλή Μαντά:

“Το νέο Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων της 120 ΠΕΑ, αλλά και η αξιοποίηση του στρατοπέδου Καλαμάτας, ήταν τα κύρια θέματα που συζητήσαμε με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Όσον αφορά στο εκπαιδευτικό κέντρο, η σύμβαση με την ισραηλινή εταιρεία ήδη ετοιμάζεται και βασίζεται στις εξής κατευθύνσεις:

☑️ Η συνολική διάρκεια είναι 22 έτη, με τα 2 πρώτα για υλοποίηση αναβάθμισης εγκαταστάσεων + 20 επόμενα για παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών.

☑️ Η αναβάθμιση περιλαμβάνει νέα ραντάρ, εξομειωτές και βελτίωση όλων σχεδόν των υποδομών.

☑️ Η διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας θα πραγματοποιείται με τη χρήση νέων συστημάτων, αναβαθμίζοντας έτσι και μέρος της λειτουργίας του πολιτικού αεροδρομίου.

☑️ Τα νέα εκπαίδευτικά αεροπλάνα είναι σημαντικά νεώτερης τεχνολογίας από τα σημερινά, πολύ φιλικότερα προς το περιβάλλον και με χαμηλό επίπεδο θορύβου.

☑️ Όλοι οι εκπαιδευτές θα είναι Έλληνες, ενώ οι εκπαιδευόμενοι θα προέρχονται και από άλλες χώρες, δημιιουργώντας έτσι προστιθέμενη αξία σε ολόκληρη την περιοχή.

☑️ Ειδική μέριμνα λαμβάνεται με την οποία διασφαλίζεται η ομαλή συνύπαρξη του στρατιωτικού και του πολιτικού αεροδρομίου.

Ο υπουργός επίσης με διαβεβαίωσε ότι μόλις οριστικοποιηθούν όλες οι λεπτομέρειες αυτής της σημαντικής συνεργασίας, θα προγραμματιστεί επίσκεψή του στη Μεσσηνία, ώστε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση των πολιτών και των τοπικών φορέων.

Τέλος, είχα τη δυνατότητα να θέσω στον κ. Παναγιωτόπουλο το ενδεχόμενο αξιοποίησης του στρατοπέδου Καλαμάτας. Συμφώνησε ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια και το υπουργείο είναι ανοικτό σε προτάσεις, αρκεί η υφιστάμενη μονάδα επιστράτευσης να συνεχίσει να εξυπηρετείται.”

Περικλής Μαντάς

Βουλευτής Μεσσηνίας Ν.Δ.

http://periklismantas.gr/

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

https://periklismantas.gr/mantas-se-panagiotopoylo-gia…/

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top