ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ “ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΡΥ ΙΙ” στη Ραφήνα

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ραφήνας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΡΥ ΙΙ” Ν.Π. 9939, ότι το πλοίο παρουσίασε βλάβη στην Νο2 μηχανή κατά τη διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου από τον λιμένα ν. Άνδρου με προορισμό τον λιμένα Ραφήνας, με 431 επιβάτες, 85 Ι.Χ., 05 Φ/Γ, και 10 Δ/Κ.

Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Ραφήνας, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ οι επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν προς τους λιμένες Άνδρου-Τήνου-Μυκόνου-Νάξου και Πάρου, προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

 

Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Κέρκυρα

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, ο Λιμενικός Σταθμός Λευκίμμης, για προσάραξη του Ι/Φ σκάφους “GUNAY 1” σημαίας Παλάου σε αβαθή, στη θαλάσσια περιοχή Αλυκών Λευκίμμης.
Στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ιδιώτης δύτης, όπου εντοπίστηκε το εν λόγω Ι/Φ σκἀφος με τους τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.  Το “GUNAY 1” αποκολλήθηκε με τη συνδρομή του Ρ/Κ “ΘΥΕΛΛΑ” Ν.Π. 4422 και ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στη μαρίνα Γουβιών ν. Κέρκυρας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε εισροή υδάτων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους, μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
 Αλιευτικός έλεγχος στη Χαλκίδα
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, στη θαλάσσια περιοχή Υψηλής Γέφυρας Χαλκίδας, εντός του διαύλου, εντοπίστηκε 59χρονος ερασιτέχνης αλιέας να έχει αλιεύσει πέντε κιλά (5 kg) όστρακα του είδους “ΚΥΔΩΝΙΑ”, είδος παντελώς απαγορευμένο στην ερασιτεχνική αλιεία.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα αλιεύματα κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν.
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top