ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Μηχανική βλάβη καταπέλτη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου Power jet στη Νάξο, Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ Αδαμάντιος Κοραής στη Σαμοθράκη

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νάξου για αδυναμία άπαρσης του καταπέλτη στο Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ “POWER JET” νηολογίου Λεμεσού, κατά την διαδικασία απόπλου του από τον οικείο λιμένα.

Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο Ηράκλειο – Θήρα – Νάξο – Μύκονο – Πάρο και επιστροφή στο λιμένα Νάξου με προορισμό Θήρα – Ηράκλειο, με 155 επιβάτες, 8 Ε.Ι.Χ. και 1 δίκυκλο, οι οποίοι προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Ακολούθησε μερική άπαρση του καταπέλτη με χρήση γερανοφόρου οχήματος και μεθόρμιση του πλοίου στη βόρεια πλευρά της κεντρικής προβλήτας λιμένα Νάξου, ενώ μετά από προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης, η Λιμενική Αρχή Νάξου προέβη σε άρση απαγόρευσης απόπλου του “POWER JET”, μεσημβρινές ώρες σήμερα και το πλοίο αναχώρησε για συνέχιση του δρομολογίου του.

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ”ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ” Ν.Π. 11800,  για μηχανική βλάβη της αριστερής κύριας μηχανής, πριν τον απόπλου του για εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου προς τους  λιμένες  Σαμοθράκης και Λήμνου.

Στο πλοίο επρόκειτο να επιβιβαστούν πεντακόσιοι  ενενήντα επτά (597)   επιβάτες, δώδεκα φορτηγά (12) οχήματα και δεκαοκτώ (18) δίκυκλα οχήματα

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικών αποκατάστασης και διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top