ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Μιχάλης Σακέλλης:Ο τουρισμός δεν μπορεί να ζήσει χωρίς την Ακτοπλοΐα

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας Μιχάλης Σακέλλης  μίλησε  για την Ακτοπλοοΐα, τα Λιμάνια,  τους Ναυτικούς, τη Ναυπηγοεπισκευή στην εκπομπή Λόγος και Αντίλογος  των Απόστολου Καραμπερόπουλου και Τάκη Μαυρέα. Καλεσμένος ήταν και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καπράνος.

Βασικά σημεία της  συνέντευξης του κ.Σακέλλη:

Συγκεκριμένα είπε  ότι ο κλάδος τους επιβαρύνεται δυσανάλογα  σε σχέση με άλλους κλάδους της  οικονομίας,  την περσινή  χρονιά  είχαν  απώλεια εσόδων  ύψος 45%, ζημιές 130 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς  να αναμένουν  ότι η  φετεινή  χρονιά θα  είναι καλύτερη. Η τιμή  των καυσίμων αυτή τη χρονιά  είναι υπερδιπλάσια  από πέρυσι, οι τιμές  του πετρελαίου  που επηρεάζουν την  αγορά  είναι  διεθνείς. Η ακτοπλοΐα μεταφέρει αυτή την  στιγμή το 85% των εμπορευματικών μεταφορών  των νησιών, όπως τρόφιμα κλπ. Ο Τουρισμός δεν μπορεί να ζήσει  χωρίς την  ακτοπλοΐα όπου απασχολούνται οι μισοί Έλληνες  ναυτικοί.Πρέπει να γίνουν  μελέτες για κατασκευή  λιμανιών. Ποιοί  παράγοντες  επηρεάζουν  τις  επενδύσεις των εταιρειών σε νέα πλοία, δείτε όλη την συνέντευξη εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=4HL5Gge1Wcc&ab_channel=%CE%95%CE%A6%CE%97%CE%9C%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%94%CE%91%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%97

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top