ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ-“ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΔΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ”

 

απο αρισ. η Πρόεδρος κ.Αναστασία Αναγνωστοπούλου-Παλούμπη, με τους ομιλητές του Αρχιπέλαγους

 

“Επαγγέλματα που χάνονται – Οι Σφουγγαράδες της Καλύμνου – Το φυσικό σφουγγάρι, φυσιολογία, επεξεργασία, χρήσεις”

 

Με αυτό το θέμα, το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος και η Πολιτιστική Ομάδα “Αρχιπέλαγος” , γιόρτασαν την 18η Μαΐου, Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος, έγινε παρουσίαση από την Πολιτιστική Ομάδα “Αρχιπέλαγος”, όπου προβλήθηκε ντοκυμαντέρ με το ταξίδι ενός Καλύμνικου σπογγαλιευτικού πλοίου, και αναλύθηκαν οι τοπικές παραδόσεις, ο “χορός του μηχανικού”, η νόσος των δυτών, τα είδη, η φυσιολογία και οι χρήσεις των φυσικών σπόγγων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Παράλληλα υπήρχε έκθεση με εξαρτήματα από παλαιό σκάφανδρο κατάδυσης της συλλογής του Ναυτικού Μουσείου της Ελλάδος, μάσκα κατάδυσης τύπου “Φερνέζ” και συλλογή φυσικών σφουγγαριών από την Πολιτιστική Ομάδα “Αρχιπέλαγος”.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιώργος Κασσάρας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς κ. Φραγκούλης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων κ. Κουζούπης, η Πρόεδρος της Ένωσης Ροδίων Αθηνών-Πειραιώς κ. Κορδίνα, η πρόεδρος του Κοινωνικού Συλλόγου Συμαίων “Ο Πανορμίτης” κ. Μαρκαντέ, μέλη του Δ.Σ. του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, των παροικιακών συλλόγων, επισκέπτες και φίλοι του Μουσείου και της Πολιτιστικής Ομάδας ¨Αρχιπέλαγος”. Την εκδήλωση προλόγισε η Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος κ. Αναστασία Αναγνωστοπούλου – Παλούμπη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

απο αρισ. Ν.Παπαδόπουλος (Αρχιπέλαγος) Κλαίρη Παπά, Μαρία Ψυχαράκη υποψήφια Δημ Σύμβουλος, Ευδοκία Βούβαλη (Αρχιπέλαγος)

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top