ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΩΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

 

«Τα Επιχειρηματικά Πάρκα είναι θεσμός που μπορεί να αξιοποιηθεί ως σημαντικό επενδυτικό εργαλείο τόσο για τον εκσυγχρονισμό όσο και την παραπέρα ανάπτυξη της βιομηχανίας». Σε αυτή την διαπίστωση κατέληξαν οι συζητήσεις και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ του Αν Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιου Πιτσιόρλα και του Δ.Σ. του ΣΒΑΠ, ο πρόεδρος του οποίου κ. Δημήτρης Μαθιός συντόνισε επίσκεψη του κ. Πιτσιόρλα, του Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας κ. Α. Μακρυκώστα και της Προϊσταμένης Διεύθυνσης Αδειοδότησης Επιχειρήσεων και Επιχειρηματικών Πάρκων κ. Ε. Πιτταρά, σε επιχειρηματικά πάρκα της Αττικής, στην συνέχεια της οποίας ακολούθησε ευρύς διάλογος τόσο για την σημασία του θεσμού των Επιχειρηματικών Πάρκων όσο και για την ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων προκειμένου να λυθούν χρονίζοντα ζητήματα και να αξιοποιηθεί ο θεσμός σε όλη την – Ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ κ. Δ. Μαθιός επεσήμανε την ανάγκη να ρυθμιστούν εκκρεμότητες στις αδειοδοτήσεις νέων επιχειρηματικών πάρκων και να απλοποιηθεί η διαδικασία αδειοδοτήσεων που είναι αφενός χρονοβόρα και αφετέρου το μεγαλύτερο αντικίνητρο για την προσέλκυση επενδύσεων.

 

Ο κ. Μαθιός εξήγησε στον Αν. Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιο Πιτσιόρλα την σπουδαιότητα της επίσπευσης αποφάσεων που εκκρεμούν σε αδειοδοτήσεις και την τακτοποίηση υποχρεώσεων που απορρέουν από την νομοθεσία των Επιχειρηματικών Πάρκων στην χρηματοδότηση των έργων που έχουν ήδη προγραμματιστεί. Τέλος ο κ. Μαθιός υπογράμμισε την σημασία που αποδίδει η βιομηχανία της Αττικής και του Πειραιά στην ένταξη άτυπων βιομηχανικών συγκεντρώσεων στον θεσμό των Επιχειρηματικών Πάρκων με ειδικό σχέδιο άμεσης αδειοδότησης.

 

Απο αρισ: Σ. Πιτσιόρλας, Δ. Μαθιός

– O Αν. Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας συμφώνησε με τις απόψεις του προέδρου του ΣΒΑΠ για την σημασία του θεσμού των επιχειρηματικών πάρκων στον εκσυγχρονισμό, τις επενδύσεις και την ανάπτυξη της βιομηχανίας και υποσχέθηκε άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων και προώθηση ρυθμίσεων και λύσεων σύμφωνα και με τις προτάσεις της επιχειρηματικής κοινότητας.

 

Εισηγητής στην συζήτηση που ακολούθησε μετά την επίσκεψη του Αν. Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Σ. Πιτσιόρλα, στα Επιχειρηματικά Πάρκα, ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης της Δυτικής Αττικής κ. Ιωάννης Βασιλείου ο οποίος επεσήμανε την ξεχωριστή σημασία που είχε η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του αρμόδιου Υπουργού και του προέδρου του ΣΒΑΠ κ. Δ. Μαθιού στον απαραίτητο διάλογο μεταξύ της πολιτείας και της επιχειρηματικής κοινότητας για την ορθή εφαρμογή αναπτυξιακών θεσμών όπως είναι τα Επιχειρηματικά Πάρκα.  Τόνισε, ακόμη ότι, η Περιφέρεια Αττικής έχει πλήρη συναίσθηση της σοβαρότητας των Επιχειρηματικών Πάρκων στην γενικότερη επενδυτική προσπάθεια και προς τούτο θα συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της συνεργαζόμενη με τους επιχειρηματικούς φορείς.

 

Στον σχετικό διάλογο μετείχαν επίσης οι Δήμαρχοι Ελευσίνας κ. Γιώργος Τσουκαλάς, Ασπροπύργου κ. Νικόλαος Μελετίου, Μάνδρας – Ειδυλλίας κ. Ιωάννα Κριεκούκη και Φυλής – Λιοσίων κ. Χρήστος Παππούς.

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top