ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξαφνική αλλαγή στον τρόπο εκλογής νέων Διοικητικών Επιτροπών των Επιμελητηρίων

Με μία αιφνιδιαστική τροπολογία το Υπουργείο Ανάπτυξης, μετά από προτεινόμενη διάταξη που υπογράφει ο βουλευτής της ΝΔ κ. Αθανάσιος Πλεύρης, δίνει τη δυνατότητα στο Διοικητικό Συμβούλιο των Επιμελητηρίων να εκλέγει οποτεδήποτε νέα Διοικητική Επιτροπή με την απόλυτη πλειοψηφία των μελών του.

Δηλαδή, ενώ μέχρι σήμερα για μία τέτοια αλλαγή απαιτούνταν να συμφωνήσουν τα 4/5 των μελών, τώρα με τη νέα διάταξη αρκεί το 50%+1, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό αφορά και πιθανή αλλαγή στη θέση του Προέδρου.

Γνωρίζουμε καλά ότι αυτή η διάταξη έγινε για να ξεπεραστεί πρόβλημα συγκεκριμένου Επιμελητηρίου, σχετικά με την ψήφιση του προϋπολογισμού του, όμως τίποτα δεν αποκλείει να δούμε αλλαγές στις διοικήσεις και άλλων Επιμελητηρίων της χώρας.

Η επιμελητηριακή κοινότητα δεν συμφωνεί με αυτή τη διάταξη και ως Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών θέλουμε να πιστεύουμε ότι από την στιγμή που θα λυθεί το πρόβλημα με τη λειτουργία του συγκεκριμένου Επιμελητηρίου, ο Υπουργός θα επαναφέρει την τάξη και ο επιμελητηριακός θεσμός θα συνεχίσει να λειτουργεί με όσα ίσχυαν.

Πηγή Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

https://www.eea.gr/arthra-eea/xafniki-allagi-ston-tropo-eklogis-neon-diikitikon-epitropon-ton-epimelitirion/

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top