ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Οικ. Αλαφούζου: Η εταιρεία Kyklades παρέλαβε δύο νεότευκτα δεξαμενόπλοια

Του Μηνά Τσαμόπουλου

Η εταιρεία, με την παραλαβή των δύο suezmax έχει στο νερό 23 πλοία και με τα δύο εναπομείναντα υπό ναυπήγηση θα φθάσει στα 25

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το ναυπηγικό πρόγραμμα της  ναυτιλιακής εταιρείας Kyklades Maritime Corporation συμφερόντων της οικογένειας Αλαφούζου. Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα την παραλαβή δύο νεότευκτων δεξαμενόπλοιων τύπου suezmax.

 

Πρόκειται για τα «Nissos Ios» και «Nissos Koufonissi». Πιστή στην παράδοση που δημιούργησε πατριάρχης της οικογένειας, ο αείμνηστος Αριστείδης Αλαφούζος και η νέα γενιά δίνει ονόματα ελληνικών νησιών στα πλοία της. Είναι το δεύτερο στη σειρά ναυπηγικό πρόγραμμα που τρέχει η εταιρεία. Αφορά τη ναυπήγηση συνολικά έξι δεξαμενόπλοιων τύπου suezmax χωρητικότητας  157.974 τόνων dw το καθένα.

Τα πλοία κατασκευάζονται  στα ναυπηγεία Hyundai Samho Heavy Industries. Πρόκειται για το δεύτερο ζευγάρι suezmax που παραλαμβάνει η εταιρεία. Είχαν προηγηθεί τα Nissos Sikinos που παρελήφθη 15 Σεπτεμβρίου 2020 και Nissos Sifnos στις 25 Σεπτεμβρίου 2020.

To Nissos Ios παρελήφθη 18 Φεβρουαρίου και το Nissos Koufonissi, χθες, 23 Φεβρουαρίου 2021. Απομένουν άλλα δύο το Nissos Tinos που θα παραδοθεί τέλος Μαρτίου και το Nissos Antimilos στα τέλη Απριλίου. Η εταιρεία έχει στο νερό 23 πλοία και με τα  δύο υπό ναυπήγηση θα φθάσει στα 25.

Στις 3 Ιανουρίου 2021 με την παραλαβή του 8ου υπερ-δεξαμενόπλοιου VLCC, χωρητικότητας  319.000 τόνων από τις γυάρδες  της  Hyundai Ulsan Κορέας ολοκλήρωσε το πρώτο σύγχρονο ναυπηγικό της πρόγραμμα. Αφορούσε την ναυπήγηση συνολικά οκτώ VLCC.  Το πρώτο παραδόθηκε τον Μάιο του 2019.  Και στα  8 δεξαμενόπλοια δόθηκε όνομα ελληνικού νησιού. «Nissos Rhenia», «Nissos Despotiko», «Nissos Santorini», «Nissos Antiparos», «Nissos Donoussa», «Nissos Kythnos», «Nissos Keros» και  «Nissos Anafi».

πηγή New money.gr

Delivery of Nissos Ios and Nissos Koufonissi

Kyklades Maritime is happy to announce the delivery of ‘Nissos Ios’ and ‘Nissos Koufonissi’.

They are the second pair, from an order book of six, of Suezmax vessels delivered from HHI.

Fair winds and following seas!

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top