ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Αναγόρευση του Ναυάρχου KarlL. Schultz, αρχηγού του Λιμενικού Σώματος των Ηνωμένων Πολιτειών σε επίτιμο μέλος του PropellerClub Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια επίσημης συνάντησης με φόντο τον Ιερό βράχο της Ακρόπολης, στο εστιατόριο Διόνυσος,  ο Πρόεδρος του PropellerClub Κωστής Φραγκούλης, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ανακήρυξε εχθές το απόγευμα, τον Ναύαρχο KarlL. Schultz, διοικητή του Λιμενικού Σώματος των Ηνωμένων Πολιτειών, σε επίτιμο μέλος του PropellerClub Πειραιά.

Στη σύντομη ομιλία του κατά τη διάρκεια της απονομής επίσημης πλακέτας, ο κ. Φραγκούλης απέδωσε τιμές στο Ναύαρχο Schultz που επισκέπτεται αυτές τις ημέρες τη χώρα μας και τόνισε τη σημασία των εξαιρετικών σχέσεων που διατηρεί το PropellerClub Πειραιά με την Αμερικανική Ακτοφυλακή, καθώς και τη στενή, πολυετή συνεργασία των δύο στο πρόγραμμα Amver.

Στην εκδήλωση παρόντες από το PropellerClub ήταν οι

Κωστής Ι. Φραγκούλης – Πρόεδρος, Κώστας Θ. Κόντες – Α’ Αντιπρόεδρος και

Δημήτρης Ε. Πατρίκιος – Β’ Αντιπρόεδρος.

 

Από την Αμερικανική Ακτοφυλακή, εκτός από τον  Ναύαρχο KarlL. Schultz, παρευρέθη η Διευθύντρια κα.AnnCastiglione-Cataldo, σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων και Εξωτερικής Πολιτικής ενώ την Αμερικανική πρεσβεία εκπροσώπησε ο Βοηθός Ναυτικός Ακόλουθος, Πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών, ChristopherM. Lepore.

Σχετικά με το PropellerClub

H αρχική ιδέα γεννήθηκε το 1922 στη Νέα Υόρκη από μια ομάδα επαγγελματιών του χώρου της εμπορικής ναυτιλίας, που γευμάτιζαν συχνά μαζί, συζητώντας για το μέλλον της ναυτιλίας. Οι συναντήσεις αυτές σταδιακά οδήγησαν στη δημιουργία του ThePropellerCluboftheUnitedStates, σκοπός του οποίου είναι να προάγει την αμερικανική εμπορική ναυτιλία και τη διεθνή ναυτιλία γενικότερα, ως ένδειξη της ανθρώπινης προσπάθειας για έναν καλύτερο κόσμο μέσω του εμπορίου και της βιομηχανίας.

 

“Προπέλλα” είναι το εξάρτημα προώθησης ενός σκάφους και ως όνομα, συμβολίζει την κινητήριο δύναμη που απαιτείται ώστε να πραγματοποιηθούν οι στόχοι του club.

Σήμερα, υπάρχει ένα PropellerClub σχεδόν σε κάθε λιμάνι των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και σε άλλες 33 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Τα κεντρικά γραφεία του PropellerClub βρίσκονται στο Fairfax στην Βιρτζίνια.

Το ThePropellerClub, PortofPiraeus ιδρύθηκε το 1935 ως ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Οι βασικοί του στόχοι είναι να παρέχει ενεργά μια πλατφόρμα ανταλλαγής απόψεων και πρακτικών που προάγουν τις κοινωνικές, πολιτιστικές και ναυτικές σχέσεις κυρίως μεταξύ πολιτών της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς και η παροχή υποτροφιών σε σπουδαστές που προέρχονται κυρίως από οικογένειες ναυτικών.

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top