ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ο Γιώργος  Ξηραδάκης ως Ειδικός Σύμβουλος του Ε.Β.Ε.Π.

Πειραιάς 17/3/2021

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Β.Ε.Π. κατά τη συνεδρίασή του στις 23 Φεβρουαρίου 2021 ενέκρινε ομόφωνα τη συμμετοχή του κ. Γιώργου Ξηραδάκη στο έργο του Επιμελητήριου, με την ιδιότητα του Ειδικού Συμβούλου. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, «η πολύτιμη εμπειρία του σε ναυτιλιακά θέματα μπορούν να καταστήσουν καρποφόρα τη συνεργασία του με το Επιμελητήριο όσον αφορά το ναυτιλιακό επιχειρείν.

Ο κ.Γιώργος Ξηραδάκης, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της XRTC Business Consultants ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Προέδρου κ. Βασίλη Κορκίδη και των Μελών του Δ.Σ. του Ε.Β.Ε.Π, δηλώνει παρών στις συντονισμένες προσπάθειες του ΕΒΕΠ καθώς και του συνόλου του ναυτιλιακού cluster της χώρας που αποτελούν μέρος του σχεδίου ανάπτυξης της παραγωγικότητας και αύξηση των θέσεων εργασίας.

Αποδεχόμενος το κάλεσμα του τονίζει ότι «Tα Επιμελητήρια, πρέπει να γίνουν οι πραγματικοί φάροι του «επιχειρείν» στη χώρα μας. Ο ρόλος τους επιτελούν, ειδικά στις συγκυρίες της οικονομικής κρίσης είναι πολύ σημαντικός, αφού η προώθηση της ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας. Όσον αφορά τον Πειραιά, όπου κι εγώ ο ίδιος επιχειρώ μέσω της εταιρίας μου, κύριο μέλημά μου είναι να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην αναβάθμισή του και ως κέντρου ναυτιλίας, προωθώντας την εξωστρέφειά του μέσω μιας σειράς δράσεων οι οποίες θα βοηθήσουν στη μετατροπή του σε ανταγωνιστικό πόλο έλξης για την παγκόσμια ναυτιλία. Είναι πάγια η επιθυμία μου να συνεισφέρω στην ανάπτυξη της θαλάσσιας οικονομίας της πατρίδας μας και να βοηθήσω στην αξιοποίηση όλων αυτών των δυνατοτήτων μας.»

Στη φωτογραφία από αριστερά ο Πρόεδρος κ.Κορκίδης με τον κ.Ξηραδάκη

 

Επιστολή ΕΒΕΠ

 

 

Προφίλ της XRTC: H XRTC BusinessConsultantsLtd., δραστηριοποιείται από την ίδρυσή της (1999) στη Ναυτιλιακή Χρηματοδότηση και στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τις  ναυτιλιακές επιχειρήσεις. Η XRTC έχει διατελέσει εμπορικός εκπρόσωπος διεθνών τραπεζικών ομίλων για την Ελληνική Ναυτιλιακή αγορά όπως οι Γαλλικοί τραπεζικοί οργανισμοί Credit Lyonnais και Natixis, σύμβουλος Εθνικών και Διεθνών οργανισμών καθώς και διεθνών ναυτιλιακών εταιριών.

Η εταιρεία έχει εξασφαλίσει και οργανώσει με εξαιρετική επιτυχία έναν μεγάλο αριθμό ναυτιλιακών δανειοδοτήσεων σε διάφορες μορφές μέσω των Διεθνών τραπεζικών ομίλων που συνεργάστηκε από την ίδρυσή της.

Από το 2009, η XRTC συνεργάζεται με διεθνής τραπεζικούς ομίλους που ενδιαφέρονται να χρηματοδοτήσουν την Ελληνική Ναυτιλιακή αγορά. H XRTC έχει στελεχωθεί από ανθρώπινο δυναμικό με γνώσεις και εμπειρία διεθνούς εμβέλειας, προσφέροντας υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και παρακολούθηση των συναλλαγών σε όλης τους την διάρκεια.  Το ειδικό τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης που διαθέτει η εταιρία της επιτρέπει να αναλύει σε βάθος και να διαθέτει τεχνογνωσία σε όλα τα θέματα της Διεθνούς Ναυτιλία και της Ναυτι8λίας Μικρών Αποστάσεων. Με την ιδιότητα του συμβούλου Ακτοπλοϊκών Αγορών έχει αναλάβει πολλά έργα στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό τόσο για χρηματοδοτήσεις πλοίων όσο και ανάπτυξη των αγορών. HXRTC συνεργάζεται με τα μεγαλύτερους οργανισμούς εξαγωγικών πιστώσεων στον κόσμο.  

Η XRTC έχει τιμηθεί από Διεθνείς και Ελληνικούς οίκους για την προσφορά της στην Ναυτιλιακή και Ακτοπλοϊκή Αγορά. Όπως από τα LloydsGreekShippingAwards  ως Χρηματοδότης Ναυτιλίας της Χρονιάς 2010- ShippingFinancieroftheYear και από το TransportFinance για την Καλύτερη Χρηματοδότηση Εξαγωγικής Πίστωσης – DealoftheYearforExportCredit.  

Για περισσότερες Πληροφορίες επικοινωνήστε:

XRTCBusinessConsultantsΑκτήΜιαούλη 95, 18538 ΠειραιάςGR, T: +30 210 4291226 F: +30 210 4291230 M: mail@xrtc.gr,W: http://www.xrtc.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top