ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Δημήτρης Ίσαρης για τις εκλογές της ΕΦΕΕΑ

Άρθρο του  Δημήτρη  Ίσαρη

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΔΗ.ΚΙ.ΦΟ. – Ανακοίνωση για τις εκλογές στην ΕΦΕΕΑ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

(ΔΗ.ΚΙ.ΦΟ.)

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Μετά από μια προσπάθεια ετών, το όνειρό μας για την ενότητα του κλάδου πρέπει επιτέλους να γίνει πραγματικότητα.

Αφήνουμε πίσω οποιεσδήποτε “διαφωνίες” που μας δυσκόλευαν τόσα χρόνια και με γνώμονα την ενότητα και την συμμαχία, πήραμε μια απόφαση, η οποία μόνο καλό στον κλάδο μας μπορεί να κάνει, να φέρουμε άλλον αέρα και πνοή στην μεγαλύτερη Ένωση Φοροτεχνικών της χώρας, έναν αέρα που θα σημάνει την διεκδίκηση της αξιοπρέπεια του κλάδου μας.

Και αναρωτιόμαστε πραγματικά, εδώ και πολλά χρόνια γιατί είμαστε έτσι συνάδελφοι; Γιατί υπάρχει τέτοια αντιπαλότητα στον κλάδο μας; Που είναι η ενότητά μας; Τα ίδια προβλήματα δεν μας απασχολούν; Τις ίδιες ανησυχίες δεν έχουμε; Το ίδιο άγχος δεν τρώει το κορμί μας σαν σαράκι; Δεν είμαστε όλοι έρμαια στα χέρια των εκάστοτε υπηρεσιακών παραγόντων; Την ίδια ψυχική και ηθική καταρράκωση δεν υφιστάμεθα;

Γιατί οι καρέκλες να αποτελούν μονίμως το σημείο τριβής ανάμεσά μας; Αυτό είναι το ζητούμενο ή η κατοχύρωση του επαγγέλματός μας και η διαρκής αναβάθμιση της επιστημονικότητάς μας και του ρόλου μας στην οικονομία του τόπου; Γιατί αναλωνόμαστε σε ανούσιες κόντρες, και διαξιφισμούς; Αν μας ενοχλούν όσοι ηγούνται, γιατί δεν τους αλλάζουμε; Μήπως μας αρέσει μόνο να ασκούμε κριτική και να μένουμε αμέτοχοι συνεχίζοντας τη δουλειά μας που σε λίγο δεν θα υπάρχει;

Μοναδικός σκοπός μας η αναγνώριση της αξιοπρέπειάς μας, η κατοχύρωση του επαγγέλματός μας και η πραγματική ένωση του κλάδου υπό την σκέπη του μεγαλύτερου Συλλόγου της Αττικής αλλά και ολόκληρης της χώρας. Υπόσχεσή μας μόνο μια να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το επάγγελμά μας, για την σωτηρία του, καθώς επίσης να γίνουμε μια δυνατή γροθιά στο στομάχι των Υπουργείων, ώστε να καταλάβουν ότι πρέπει να σταματήσουν να αποφασίζουν χωρίς εμάς, για εμάς.

Η καταστροφή των λογιστικών μας γραφείων δεν είναι μακριά, πρέπει να καταλάβουμε ότι η εφαρμογή των myDATA όπως την παρουσιάζουν θα οδηγήσει στο κλείσιμο των μικρών γραφείων. Οι Ελεγκτικές-Λογιστικές εταιρείες είναι έτοιμες να μας κατασπαράξουν αν μας βρούν κατακερματισμένους σε μικρά κομμάτια. Συνεπώς μόνο ενωμένοι μπορούμε να αντιδράσουμε.

Περάσαμε ήδη 2 χρόνια μεγάλης εξαθλίωσης και ήμασταν από τους λίγους επιστημονικούς- επαγγελματικούς κλάδους ο οποίος όχι μόνο δεν ανέστειλε τις εργασίες του, αλλά ήταν και συνεχίζει να είναι στις θέσεις του και να εργάζεται νυχθημερόν προκειμένου να φέρει εις πέρας τις τρέχουσες υποχρεώσεις του συνόλου του επιχειρηματικού κόσμου.

Όλοι αντιλαμβάνονται ότι προσφέρουμε κοινωνικό έργο στη χώρα, γιατί έχουμε χρέος απέναντι στον Έλληνα φορολογούμενο – επαγγελματία, ενώ παράλληλα επωμιζόμαστε το πρόσθετο βάρος των αλλαγών της φορολογικής και εργατικής νομοθεσίας που προκύπτουν καθημερινά εξαιτίας της πανδημίας.

Η πίεση που δεχθήκαμε στους ώμους μας ήταν ανυπόφορη και δυστυχώς οι άνθρωποι που έπρεπε να μας προστατεύσουν δεν ήταν πουθενά, δεν διεκδίκησαν δεν απαίτησαν, δεν διαμαρτυρήθηκαν ποτέ παρά παρέμειναν αμέτοχοι και έσκυψαν το κεφάλι στις οδηγίες της ΠΟΦΕΕ.

Κάνοντας αναδρομή από την αρχή της πανδημίας κάποια από τα σοβαρά θέματα που μας απασχόλησαν ήταν:

Α. Η ένταξη όλων των ΚΑΔ Λογιστών στους πληττόμενους.

Β. Η παράταση των δηλώσεων του 2020 έως τέλος Αυγούστου.

Γ. Η κατάργηση των προστίμων των ΜΥΦ του 2014.

Δ. Η ψήφιση της ασθένειας των λογιστών από κορονοϊό και αίτημα για επέκταση του ψηφίσματος και σε όλες τις σοβαρές ασθένειες.

Ε. Το καλοκαίρι του 2021 ο κλάδος υπερέβη εαυτόν και υπέβαλε 4.500.000 φορολογικές δηλώσεις μέσα σε 2 μήνες.

Σε όλα τα παραπάνω τεράστια προβλήματα που ήταν η ΕΦΕΕΑ; Ευτυχώς ή δυστυχώς την πρόλαβε το Οικονομικό Επιμελητήριο.

Και ολοκληρώνοντας θα θέλαμε να θίξουμε το μεγάλο θέμα των myDATA. Πολλοί Σύλλογοι αλλά και το ΟΕΕ είναι αυτοί που έχουν δώσει πραγματικά μάχη με την ΑΑΔΕ υποστηρίζοντας την μη ετοιμότητα του εγχειρήματος και ζητώντας το 2022 να είναι πιλοτικό και η κανονική εφαρμογή να ξεκινήσει το 2023 παρουσιάζοντας πολλά επιχειρήματα της μη ετοιμότητας της πλατφόρμας που έχουν να κάνουν με αδυναμίες και προβλήματα με πολλά επαγγέλματα, αλλά και την μη ετοιμότητα της αγοράς.

Αντιθέτως ΕΦΕΕΑ και ΠΟΦΕΕ για κάποιους περίεργους λόγους ήταν υπέρμαχοι του εγχειρήματος, σύμμαχοι του κου Πιτσιλή και η επίσημη πρόταση της ΠΟΦΕΕ ήταν «Στα πλαίσια της αντικατάστασης των ΜΥΦ της χρήσης 2021 θα πρέπει να υπάρξει μόνον η ανάρτηση εσόδων στο myDATA.» σε επίσημη ανακοίνωση της 4/6/2021. Έτσι στάθηκαν δίπλα στην ΑΑΔΕ και δεν έδωσαν σημασία στο τι έχει περάσει ο κλάδος μέχρι σήμερα.

Μόνο αν είμαστε ενωμένοι και συσπειρωμένοι ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ μπορούμε να αποτρέψουμε τα όσα αντιμετωπίζει ο κλάδος, να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την δουλειά μας, την μικρομεσαία επιχείρηση, για τα παιδιά μας.

Προσπαθώντας λοιπόν να φέρουμε ένα άλλο αέρα και πνοή στην γερασμένη ΕΦΕΕΑ και μονίμως εξαρτώμενη από την ΠΟΦΕΕ, καλούμε όλα τα μέλη του Ένωσης μας να σηκωθούν επιτέλους από τις πολυθρόνες τους, και να έρθουν να ψηφίσουν, γιατί με τη στήριξη όλων μπορούμε να τα καταφέρουμε. Καλούμε λοιπόν τους συναδέλφους να πάρουν για λίγο τα δάκτυλά τους από τα πληκτρολόγια, να ξυπνήσουν από το λήθαργο, να διαθέσουν μία ώρα από την ζωή τους και να έρθουν να ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές, ώστε να πετύχουμε το στόχο μας.

Σας καλούμε λοιπόν να έρθετε μαζί μας ώστε να πάρουμε δύναμη από τη δύναμή σας και να γίνετε ψηφοφόροι υποστηρικτές μιας ΙΔΕΑΣ που επιτέλους θα καταξιώσει το γίγνεσθαι του λογιστικού κλάδου.

ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ.

Η Διοικούσα Επιτροπή

ΙΣΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΤΖΙΡΙΤΑΣ ΜΠΑΜΠΗΣ

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ

 

Άρθρο του Δημήτρη Ίσαρη , είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών Πειραιά, Πρόεδρος της ΕΣΚΟ, Εκλεγμένο μέλος  στα του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top