ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ο Εμμανουήλ Τσικαλάκης νέος Γενικός Γραμματέας της ΠΝΟ

Ο  Πρόεδρος της Πανελλήνιας  Ένωσης  Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού κ.Εμμανουήλ Τσικαλάκης, εκλέχτηκε με μυστική ψηφοφορία Γενικός Γραμματέας της  Πανελλήνιας Ναυτικής   Ομοσπονδίας. Ακολουθεί η ανακοίνωση της  ΠΝΟ:

 

“Στη συνέχεια εσωτερικών διεργασιών στην ΠΝΟ, η Διοίκηση της Ομοσπονδίας, εφαρμόζοντας τις διατάξεις του Καταστατικού της ΠΝΟ και αφού προηγουμένως το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας που συνεκλήθη την 14η Ιουνίου 2021 εισηγήθηκε τη σύγκληση Εκτάκτου Παν-Ναυτικού Συνεδρίου, απεφασίσθη η σύγκληση του 30ου (Εκτάκτου) Παν-Ναυτικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας, με θέμα, μεταξύ άλλων, την εκλογή νέου Γενικού Γραμματέα της ΠΝΟ για την πενταετία 29 Ιουνίου 2021 – 28 Ιουνίου 2026.

Το άνω Συνέδριο, κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας, απεφάσισε την εκλογή του Cpt. Εμμανουήλ Τσικαλάκη, Προέδρου Πανελλήνιας Ένωση Πλοιάρχων Ε.Ν., ως νέου Γενικού Γραμματέα της ΠΝΟ.”

Ομιλία-Μήνυμα, του νέου Γενικού Γραμματέα της Π.Ν.Ο., Cpt. Μανώλη Τσικαλάκη

“Συνάδελφοι,

Το σημερινό Έκτακτο Παν-Ναυτικό Συνέδριο αποτελεί σταθμό στην ιστορία της Ομοσπονδίας μας κι αυτό γιατί έβαλε αμετάκλητα τέλος στο χθες και άνοιξε ταυτόχρονα μια νέα σελίδα. Έδειξε σε όλους μας τον δρόμο, στον οποίον πρέπει να βαδίσουμε. Μια πορεία δύσκολη για την ανασυγκρότηση της Π.Ν.Ο.

Καλούμαστε, να δώσουμε όλοι το «ΠΑΡΩΝ» συντεταγμένα και δυναμικά, άσχετα από την ιδεολογική αφετηρία που έχει κάθε ένας από εμάς. Η νέα εποχή δεν σηκώνει απουσίες.

Δεσμεύομαι να τιμήσω την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου και μου αναθέσατε με τη ψήφο σας την ευθύνη για την εκπλήρωση του έργου του Γενικού Γραμματέα.

Γνωρίζω την κρισιμότητα της κατάστασης. Ελάτε να δώσουμε τη μάχη μαζί. Πέρασε οριστικά η πολιτική του «διαίρει και βασίλευε». Γιατί τελείωσαν για πάντα «οι εκλεκτικές συγγένειες».

Η Ομοσπονδία μας θα αναγεννηθεί, όχι μόνο για να πάρουν πίσω και να καταργηθεί κάθε αντεργατικό μέτρο, αλλά και για να συνειδητοποιήσουν όλοι, ότι η Π.Ν.Ο. βρίσκεται και πάλι ζωντανή και δυνατή αγωνιζόμενη για τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των Ναυτεργατών.”

 

ΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ ΠΝΟ

Με βάση το Καταστατικό της ΠΝΟ που ισχύει από το 1920, έτος ίδρυσης της Ομοσπονδίας, οι σκοποί της καθορίζονται ως ακολούθως:

<  Να συνενώσει με στενούς δεσμούς αλληλεγγύης και συναδελφότητας όλους τους Ελληνες ναυτεργάτες με στόχο την επιδίωξη και εξασφάλιση των οικονομικών και ηθικών συμφερόντων τους,

<  Να συνασπίσει τις ναυτικές οργανώσεις σε ένα Εργατικό Ομοσπονδιακό σύνολο για την προστασία των ηθικών, οικονομικών, επαγγελματικών και κοινωνικοασφαλιστικών συμφερόντων των μελών αυτών,

<  Να διαφωτίζει τα μέλη της σε ό,τι αφορά την θέση τους στην κοινωνία και τα πραγματικά τους συμφέροντα και να αναπτύσσει την αλληλεγγύη μεταξύ τους,

<  Να ενισχύει την εθνική, πνευματική και κοινωνική ανύψωσή τους και να υποβοηθεί την επαγγελματική κατάρτιση και ειδίκευσή τους, και τέλος

<  Να έχει γενικά την ενιαία εκπροσώπηση των Ναυτεργατικών Οργανώσεων για όλα τα γενικού ενδιαφέροντος ζητήματα, να παρακολουθεί και εξετάζει όλα τα γενικά οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα και να κατευθύνει με ενιαίο τρόπο τους αγώνες για την επίλυση κλπ.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top