ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ  Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΒΑΠ

Απο αριστ. Ν.Καραγεωργίου, Μ.Βαρβιτσιώτης, Δ.Μαθιός

*Απο αρισ. Ν.Καραγεωργίου Α΄ Αντιπρόεδρος ΣΒΑΠ,Μ.Βαρβιτσιώτης, Δ.Μαθιός

«Οι επιχειρήσεις, οι επενδύσεις και η ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων είναι βασικές μας προτεραιότητες. Στόχος, να ανατάξουμε το ΑΕΠ μας, ώστε να επανέλθει στα επίπεδα που είχε προ κρίσης» υπογραμμίζοντας τα παραπάνω, ως γενική τοποθέτησή του ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ως προσκεκλημένος στην πρώτη εθιμική συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΣΒΑΠ για την νέα οικονομική χρονιά,που έγινε στις 26 Σεπτεμβρίου 2019.

 

 

Προσδιόρισε τις παρεμβάσεις του Υπουργείου Εξωτερικών σε θέματα ενίσχυσης των επιχειρηματικών αποστολών με σκοπό τις επενδύσεις, προσθέτοντας και τα εξής: «Στο πλαίσιο της συνεργασίας της οικονομικής διπλωματίας, με τον επιχειρηματικό τομέα θα υπάρξουν σύντομα παρεμβάσεις διευκόλυνσης των επισκέψεων των εκτός χωρών Σέγκεν επιχειρηματιών στην Ελλάδα με συντόμευση του χρόνου των διαδικασιών παροχής βίζας. Σχέδιο για συγκεκριμένη διαβούλευση, θα τεθεί σύντομα υπ’ όψιν της επιχειρηματικής κοινότητας προκειμένου να υπάρξει διάλογος. Η οικονομική διπλωματία αλλά και η πολιτική του Υπουργείου Eξωτερικών, επικεντρώνεται στην προσέλκυση επενδύσεων και επενδυτών. Προς τούτο, θα δοθεί σημασία, έμφαση αλλά και μεγάλη διάσταση στον ρόλο των επιχειρηματικών αποστολών και στις αποστολές ομάδων διπλωματών προς ενίσχυση επιχειρηματικών και επενδυτικών στόχων της χώρας μας. Από την δική μας πλευρά θα φροντίσουμε μέσα από την οικονομική, επενδυτική και αναπτυξιακή μας πολιτική να διαμορφώσουμε συνθήκες επενδυτικών ευκαιριών με κίνητρα που θα κάνουν την χώρα ανταγωνιστικότερη όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στην Βαλκανική ζώνη ώστε να αξιοποιηθούν τα πλεονεκτήματα αλλά και ο επιχειρηματικός ρόλος στα Βαλκάνια».

 

Απο αρισ. Μ.Βαρβιτσιώτης, Δ.Μαθιός

 

Παρουσιάζοντας τον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ κ. Δημήτρης Μαθιός υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης των δυνατοτήτων του ρόλου της Οικονομικής Διπλωματίας, καθώς η εξωστρέφεια της χώρας, τόνισε,  είναι η μοναδική διέξοδος, στον δρόμο της ανάπτυξης μέχρι να αποκατασταθεί η πλήρης κανονικότητα της οικονομίας στο εσωτερικό της χώρας.

Η επιχειρηματικές σχέσεις της Ελλάδας με τις γειτονικές χώρες αλλά και τις χώρες εκείνες που επιδιώκουν πρόσβαση προς την Ευρώπη πρέπει να μεταφέρουν την προσοχή τους προς τις δυνατότητες που προσφέρει η Ελλάδα στην γεφύρωσή τους τόσο με τα Βαλκάνια όσο και με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτός ακριβώς ο ενισχυμένος επιχειρηματικός ρόλος της Ελλάδας επιβάλλει την ανάγκη συνεργασίας του με την οικονομική διπλωματία που ξεκινάει από τις διαδικασίες έκδοσης της βίζας και φτάνει μέχρι την επισημοποίηση των επιχειρηματικών συνομιλιών, με στόχο τόσο τις επενδύσεις όσο και τις εξαγωγές, κατέληξε ο κ. Μαθιός.

Στην εθιμική για την νέα οικονομική χρονιά συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΣΒΑΠ που πραγματοποιήθηκε στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, αναλύθηκαν και σχολιάστηκαν οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη στην ΔΕΘ, το πολυνομοσχέδιο για την ανάπτυξη και το πλέγμα σύνθετων μέτρων εργασιακών σχέσεων και άσκησης φορολογικής πολιτικής με αναπτυξιακό χαρακτήρα υπό την μορφή επενδυτικών κινήτρων.

Ακολούθησε από προσκεκλημένους του Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου υπό τον Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Μανιατάκη παρουσίαση των σκοπών του Επιμελητηρίου και των δυνατοτήτων του για συνεργασία με την επιχειρηματική κοινότητα της Αττικής και του Πειραιά.

Το επίσημο μέρος της συνεδρίασης του Δ.Σ. παρακολούθησαν επίσης οι κ.κ. Νικόλαος Μανωλάκος Βουλευτής Α΄ Πειραιώς, Χρήστος ΤεντόμαςΠρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου-Δήμου Αθηναίων, Δημήτριος Καρύδης  Αντιδήμαρχος  προγραμματισμού και ανάπτυξης   του  Δήμου Πειραιά.

 

 

απο δεξια: Δ.Καρύδης, Ν,Καραγεωργίου Α Αντιπρόεδρος ΣΒΑΠ, Δ.Μαθιός, Μ. Βαρβιτσιώτης

 

*Απο δεξιά:Δ.Καρύδης, Ν.Καραγεωργίου,Δ.Μαθιός,Μ.Βαρβιτσιώτης

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top