ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ο Πρόεδρος ΒΕΠ στην παρουσίαση δράσης:”Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων”

Ο Πρόεδρος Β.Ε.Π. στην παρουσίαση της δράσης «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid στον Δήμο Πειραιά»

 Στην παρουσίαση της δράσης «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid 19 στον Δήμο Πειραιά», που πραγματοποιήθηκε σε εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της πόλης, στο Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Πειραιά, στις 23 Ιουνίου 2021, παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κ. Γεώργιος Παπαμανώλης – Ντόζας.

Η δράση αφορά την ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, που έχουν πληγεί από την πανδημία και δραστηριοποιούνται νομίμως στο Δήμο Πειραιά, με την μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης, με τη συνολική δημόσια δαπάνη να ανέρχεται σε 7.000.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η δημόσια χρηματοδότηση θα καλύπτει κεφάλαιο κίνησης ίσο με το 50% των εξόδων της επιχείρησης το έτος 2019.

Ελάχιστο ποσό επιχορήγησης τα 1.500 ευρώ και μέγιστο τα 20.000 ευρώ.

Οι αιτήσεις χρηματοδότησης υποβάλλονται υποχρεωτικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων , www.ependyseis.gr/mis, δεδομένου ότι η υλοποίηση της δράσης πραγματοποιείται μέσω αυτού του Συστήματος.

Σύμβουλοι του Κέντρου Στήριξης της Επιχειρηματικότητας του Δήμου Πειραιά θα συντάσσουν δωρεάν τον φάκελο υποβολής της πρότασης και θα παρέχουν παράλληλα συμβουλευτική υποστήριξη.

Ο Πρόεδρος Β.Ε.Π., χαρακτήρισε πολύτιμη στη στήριξη στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις από τον Δήμο Πειραιά και  δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Η συγκεκριμένη δράση έρχεται την στιγμή της επανεκκίνησης των επιχειρήσεων, οι οποίες προσπαθούν να παραμείνουν «ζωντανές», ενώ ο COVID 19  είναι ακόμα εδώ. Είναι πολύ σημαντικό ότι ο Δήμος Πειραιά κατά το σχεδιασμό της Δράσης συνεργάστηκε τόσα με τα Επιμελητήρια όσο και τους φορείς της περιοχής έτσι ώστε το αποτέλεσμα να αγκαλιάσει όσες περισσότερες Μικρομεσαίες επιχειρήσεις του Δήμου, δίνουν μάχη επιβίωσης.

Η επανεκκίνηση της οικονομίας, απαιτεί να σταθούν στα πόδια τους και να συνεχίσουν τη δραστηριοποίησή τους όλες οι μικρές επιχειρήσεις που βρέθηκαν σε δυσμενή θέση λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων.

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, κατέληξε ο κ. Παπαμανώλης,  θα σταθεί έμπρακτα αρωγός σε κάθε προσπάθεια  στήριξης της τοπικής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας με  στόχο την άμβλυνση των συνεπειών της πανδημίας τουCOVID-19 για τις επιχειρήσεις».

Επισημαίνεται ότι το Κέντρο Υποστήριξης Επιχειρήσεων  (Κ.Υ.ΕΠΙΧ.) του Β.Ε.Π., στο πλαίσιο εξυπηρέτησης  των επιχειρήσεων – μελών του,που είναι ταμειακώς ενήμερες, αναλαμβάνει να υποστηρίξει ΔΩΡΕΑΝ τη διαδικασία υποβολής του αιτήματος .

Όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται για τη συγκεκριμένη Υπηρεσία, μπορούν να απευθυνθούν στο Β.Ε.Π.:

  1. Με αποστολή email στο bep@gmail.com
  2. Τηλεφωνικά : 210.41.21.298, 210.41.74.765

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top