ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. στην ΕΡΤ1: Το άνοιγμα της αγοράς θα εξαρτηθεί από την τήρηση των μέτρων

Την ανάγκη πιστής τήρησης των μέτρων από όλους με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας αλλά και το ταχύτερο δυνατό άνοιγμα της αγοράς, υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1, στις 9/11/2020.

Σε ό,τι αφορά τη στήριξη των επιχειρήσεων, τόνισε ότι τα μέτρα δεν είναι αρκετά. Αναφερόμενος ειδικά στους αυτοαπασχολούμενους, οι οποίοι, όπως είπε, αποτελούν το 65% των επιχειρήσεων της χώρας, επανέλαβε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί γι΄αυτούς είναι πενιχρά, καθώς αποκλείονται από το μεγαλύτερο μέρος των υφιστάμενων πρωτοβουλιών.

«Αν δεν στηριχθούν, τα δύο lockdown και η πανδημία ενδέχεται να είναι η καταδίκη αυτών των επιχειρήσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Υπενθύμισε ακόμη ότι υπάρχουν κλάδοι, οι οποίοι είναι ανοιχτοί με επιλογή της κυβέρνησης, χωρίς ωστόσο οι επιχειρήσεις να έχουν τον τζίρο που χρειάζεται προκειμένου να καλύψουν τα έξοδά τους και να καταφέρουν να επιβιώσουν. Επανέφερε σε αυτό το σημείο το ζήτημα της μείωσης του ενοικίου, που σε πολλές περιπτώσεις αγγίζει και το 50%-60% του συνολικού κόστους μιας επιχείρησης.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. για ακόμη μια φορά χτύπησε «καμπανάκι», τονίζοντας ότι αν δεν βρεθούν τρόποι για να επιβιώσουν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι, θα έρθουμε αντιμέτωποι με μεγάλο αριθμό «λουκέτων» και έκρηξη της ανεργίας.

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί:

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top