ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τους εγκλωβισμένους ναυτικούς του Αντζέλικ Πάουερ

Στα πλαίσια των διαδοχικών παρεμβάσεων της ΠΕΝΕΝ για τον άμεσο απεγκλωβισμό των Ναυτεργατών του Φ/Γ πλοίου “ANGELICPOWER” (της εταιρείας Panthalassa, ελληνικής σημαίας) που βρίσκεται σε ράδα της Κίνας, η ΠΕΝΕΝ σε συνεννόηση με συγγενείς των 9 ελλήνων Ναυτεργατών πραγματοποίησαν  την Δευτέρα στις 11.30π.μ στο ΥΕΝ κοινή παράσταση διαμαρτυρίας αναδεικνύοντας τόσο το πρόβλημα του συγκεκριμένου πλοίου όσο και γενικότερα τον μακροχρόνιο εγκλωβισμό χιλιάδων Ναυτεργατών που βρίσκονται σε πολύμηνη ομηρία σε εκατοντάδες πλοία ανά την υδρόγειο λόγω των περιορισμών που υπάρχουν από δεκάδες χώρες στην ομαλή σκάντζα των πληρωμάτων.

 

Μέχρι και σήμερα κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμοί έχουν επιδείξει ανικανότητα στην αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού προβλήματος.

 

Ειδικότερα στο ανωτέρω πλοίο, όπως έχουμε επανειλημμένα καταγγείλει, η διαχειρίστρια ναυτιλιακή εταιρεία έχει ουσιαστικά εγκαταλείψει το πλοίο και το πλήρωμα (22 Ναυτεργάτες εκ των οποίων οι 9 είναι έλληνες).

 

Πάνω από 5 Ναυτεργάτες αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα υγείας και μέχρι σήμερα δεν έχει καταστεί δυνατόν να τους παρασχεθεί η απαιτούμενη ιατρική και φαρμακευτική φροντίδα.

 

Την ίδια στιγμή ο πλοιοκτήτης του πλοίου παραμένει στο απυρόβλητο, κυκλοφορεί ανενόχλητος, διάγει πολυτελή ζωή και οι Ναυτεργάτες στο πλοίο είναι ψυχολογικά εξουθενωμένοι, εργασιακά καταπονημένοι, παραμένουν απλήρωτοι, τα καύσιμα και τα τρόφιμα στο καράβι εξαντλούνται και οι 22 Ναυτεργάτες έχουν γίνει μπαλάκι του πιγκπογκ στα χέρια της εταιρείας και των κινεζικών αρχών όπου οι οικονομικές μεταξύ τους διαφορές καθιστούν ομήρους τους Ναυτεργάτες.

Η ΠΕΝΕΝ για άλλη μια φορά παίρνει την αγωνιστική πρωτοβουλία μαζί με τους συγγενείς να συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της στην επείγουσα αντιμετώπιση και επίλυση του προβλήματος.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

φωτογραφια Δημοσθένης Μπακόπουλος

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top