Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Πασχαλινά δώρα στα Ειδικά Σχολεία της πόλης από τον Δήμο Πειραιά και την ΚΟ.Δ.Ε.Π.
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πασχαλινά δώρα στα Ειδικά Σχολεία της πόλης από τον Δήμο Πειραιά και την ΚΟ.Δ.Ε.Π.

Λαμπάδες, σοκολατένια αυγά και τσουρέκια στους μαθητές και στις μαθήτριες των Ειδικών Σχολείων της πόλης προσέφερε, για ακόμα μια χρονιά, ο Δήμος Πειραιά ενόψει των εορτών του Πάσχα, σκορπίζοντας χαμόγελα και χαρά.

 

Για τον λόγο αυτόv, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας επισκέφθηκαν το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αυτιστικών Πειραιά και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πειραιά, όπου προσέφεραν πασχαλινά δώρα στους μαθητές και στις μαθήτριες των σχολείων και συνομίλησαν με τους εκπαιδευτικούς, τους οποίους συνεχάρησαν για το σπουδαίο έργο που επιτελούν.

 

Η καθιερωμένη πλέον πασχαλινή δράση πραγματοποιήθηκε σε όλα τα Ειδικά Σχολεία της πόλης, με την υποστήριξη της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά.

 

500 λαμπάδες, 500 σοκολατένια αβγά και 500 τσουρέκια ήταν η προσφορά της ΚΟ.Δ.Ε.Π. στους μαθητές και τις μαθήτριες των Ειδικών Σχολείων Πειραιά, οι οποίοι  κατέχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά τόσο της Δημοτικής Αρχής όσο και του Πειραϊκού λαού ευρύτερα, που με τόση αγάπη και στοργή έχουν «αγκαλιάσει» τον θεσμό των Ειδικών Σχολείων.

 

Στα Ειδικά Σχολεία παρευρέθηκαν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Προσόδων και Εµπορίου κ. Γρηγόρης Καψοκόλης, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κα Ασπασία Αλιγιζάκη, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α΄θμιας Εκπαίδευσης κ. Χρήστος Μακρής, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β΄θμιας Εκπαίδευσης κα Δέσποινα Αρβανίτου, ο Κοινοτικός Σύμβουλος κ. Ηλίας Χατζηκώστας και ο Σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα Παιδείας κ. Γεράσιμος Αγγελετάκης.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραληςσε δήλωσή του, τόνισε:
«Επισκεφθήκαμε τα Ειδικά Σχολεία της πόλης και προσφέραμε λαμπάδες, σοκολατένια αυγά και τσουρέκια στα παιδιά, προκειμένου να χαρούν και να νιώσουν όμορφα τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα. Ως  Δημοτική Αρχή έχουμε αναπτύξει από την πρώτη κιόλας θητεία μια στενή, σταθερή και πάνω από όλα εποικοδομητική συνεργασία με τα Ειδικά Σχολεία της πόλης μας. Επιθυμία μας είναι να είμαστε με κάθε ευκαιρία έμπρακτα κοντά στους μαθητές και στο εκπαιδευτικό προσωπικό και να προσφέρουμε χαμόγελα στα παιδιά. Τα Ειδικά Σχολεία επιτελούν πολύ σημαντικό ρόλο και στηρίζουν τα παιδιά και τις οικογένειές τους, οι οποίες αξίζουν τον σεβασμό και την εκτίμηση όλων μας.  Εύχομαι καλό Πάσχα σε όλους».


Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας, δήλωσε:

«Καθόλη τη διάρκεια του έτους και ειδικότερα κατά τις μεγάλες εορτές όπως αυτή του Πάσχα, τα παιδιά  των Ειδικών Σχολείων του Πειραιά και οι οικογένειές τους βρίσκονται διαρκώς στη σκέψη μας. Αυτό όμως προσπαθούμε να το δείχνουμε με πράξεις, όπως η σημερινή διανομή των παραδοσιακών πασχαλινών δώρων που τους έδωσε μεγάλη χαρά. Θέλω εκ βάθους καρδίας να συγχαρώ, για ακόμη μια φορά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς των παιδιών των Ειδικών Σχολείων της πόλης μας και να τους ευχηθώ καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα. Εμείς, η διοίκηση και το προσωπικό της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά θα είμαστε πάντα δίπλα τους».

 

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Πειραιά επισκέφθηκε το Ε2 Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης, στο οποίο πραγματοποιήθηκαν πασχαλινές γιορτές, όπως και στα Ε1 και Ε3 με τον Δήμο Πειραιά  να προσφέρει λαμπάδες και τσουρέκια σε όλα τα μέλη.

 

Related Articles

Ενέργεια, εξαγωγές και επενδύσεις τα «3Ε» της εξωστρέφειας

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, φιλοξένησε την 4η Συνεδρίαση του Συμβουλίου...

18η Διημερίδα Βιολογίας

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ και • ΤΟ ΡΑΛΛΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΘΗΛΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ διοργανώνουν...

“Η Ελλάδα των γεύσεων” Φεστιβάλ Τροφίμων & Ποτών στο Πασαλιμάνι

Ένα ταξίδι γεύσεων ξεκινάει με αφετηρία το πιο όμορφο σημείο του Πειραιά!...

ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Εθελοντική αιμοδοσία

Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί μια πράξη ενσυναίσθησης, κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς προς...