ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ 19 ΕΩΣ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

 

Εγκαίνια της κολυμβητικής ακαδημίας Red Swim Academy του αργυρού Ολυμπιονίκη Σπύρου Γιαννιώτη και του Ομοσπονδιακού τεχνικού κολύμβησης Νίκου Γέμελου, θα γίνουν την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου στο Στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
19 Νοεμβρίου,  ωρα  19:00
«Καλάβρυτα – Άνθρωποι και Σκιές» (παραγωγή Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας) (διάρκεια 112’)
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΣΚΙΕΣ

 

Περίληψη
Καλάβρυτα. Δεκέμβριος 1943. Ένας αφανισμός. Εκτέλεση ολόκληρου του ανδρικού πληθυσμού από 14 χρονών και πάνω. Πυρπόληση όλων των σπιτιών. Αντίποινα, όπως είπαν οι Γερμανοί, για τη θανάτωση 80 στρατιωτών τους από τους αντάρτες. Και απέμειναν οι μανάδες. Με τα μικρά τότε παιδιά τους. Όσα τους είχαν απομείνει ζωντανά. Σε κρανίου τόπο. Οι μανάδες, ζωντανές-νεκρές, μεγάλωσαν τα παιδιά. Τα οποία σήμερα είναι ηλικιωμένοι άνθρωποι. Δεν είναι μονάχα η μνήμη της καταστροφής και του αίματος που τους έχει στοιχειώσει. Είναι ο διχασμός και το ανάθεμα για τους αντάρτες που οι περισσότεροι ντόπιοι θεωρούν υπεύθυνους για τα αντίποινα. Παραβλέποντας, μέσα στον πόνο τους, ότι οι αντάρτες κράτησαν ψηλά την τιμή μιας ολόκληρης χώρας πολεμώντας με λύσσα τους εισβολείς. Είναι τα ερωτήματα που βαραίνουν ακόμα περισσότερο. Θα είχαμε αποφύγει την καταστροφή αν οι αντάρτες δε σκότωναν τους Γερμανούς; Τι σημαίνει η λέξη αντίποινα; Και τι η λέξη καταστροφή; Γιατί εμείς;
Περισσότερο από ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ πάνω στη φρίκη, μια ταινία συλλογικό – πορτρέτο των επιζώντων που προσπαθούν, 70 χρόνια τώρα, να καταλάβουν ποιοι είναι και τι πραγματικά τους συνέβη
Συντελεστές

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Ηλίας Γιαννακάκης
Έρευνα: Ηλίας Γιαννακάκης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Claudio Bolivar
Μοντάζ: Δώρα Μασκλαβάνου
Οργάνωση Παραγωγής: Αποστολία Παπαϊωάννου

 

 

 

Την Δευτέρα  19 Νοεμβρίου στις 8 το βραδυ ,στο εργαστήρι του γλύπτη Μιχάλη Κάσση, Τζιροπούλου 15, Νέο Φάληρο Πειραιά, ο Σύλλογος «Φίλοι Μουσείου Μάνης. Μιχάλης Κάσσης» διοργανώνει προβολή του ντοκιμαντέρ «Ανακτορικό κέντρο Λακωνίας στην Ομηρική Λακεδαίμονα – Πελάνα», με τον αρχαιολόγο Θόδωρο Σπυρόπουλο.

 

Ο  Ροταριανός Όμιλος Πειραιά – Ανατολή, διοργανώνει τιμητική εκδήλωση μνήμης για: τον Διοικητή και την Βοηθό Διοικητή της 2470 Περιφέρειας Τζώνη Κωνσταντινίδη και Πόπη Δικαίου – Κοσσυφάκη, αντίστοιχα. Θα πραγματοποιηθεί   στον στο Ναυτικό Όμιλο Πειραιά στις 19 Νοεμβρίου κ ώρα 20:30. Θα μιλήσουν οι πρώην Διοικητές: Κατερίνα Κοτσαλή – Παπαδημητρίου και Μάρη Δεληβοριά

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πειραϊκού Φάρου,στις 19 -11 και ώρα 6:30 απογευματινή, στην  Πραξιτέλους 173 Πειραιά, θα μιλήσει ο π. Ιωάννης Σαρρής, με θέμα: «Μόνοι ή μαζί;». Είσοδος Ελεύθερη.

 

PHOENIX REGISTER OF SHIPPING S.A.-‘ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ:ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

PHOENIX REGISTER OF SHIPPING S.A.-‘ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ:ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

 

Στον  Ιερό  Ναό  του Αγίου Νικολάου Πειραιά στο προαύλιο θα γίνει η υποδοχή της ιεράς θαυματουργού εικόνας της Παναγίας Δαμάστας, την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018  στις 12 το μεσημερι,  η οποία θα παραμείνει στο ναό για ευλογία και προσκύνηση μέχρι και την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου. Καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες.

 

 

 

 

 

ΖΑΝΝΕΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: « ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΚΑΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ»

 

[gview file=”http://www.piraeus365.gr/wp-content/uploads/2018/11/prosklisi-1.tif”]

 

 

«ΑΠΟΠΛΟΥΣ »: Η ΝΕΑ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΑΡΔΑΚΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ….

 

Η νέα ατομική έκθεση του καλλιτέχνη Γιώργου Μπαρδάκα με τον τίτλο «Απόπλους» εγκαινιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου στις 19.00. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 19 Νοεμβρίου έως τις 28 Νοεμβρίου 2018 και θα είναι ανοιχτή καθημερινές 12.00-14.00 και 18.00 έως 21.00 Σάββατο/Κυριακή 11:00 – 14:00 & 18:00 – 21:30.
Μετά τις επιτυχημένες εκθέσεις του σε σπουδαίους χώρους στην Αθήνα και το Παρίσι, ο Γιώργος Μπαρδάκας θα παρουσιάσει τα νέα έργα του με μεικτές τεχνικές στον υπέροχο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά.
Ο Γιώργος Μπαρδάκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Στα έργα του χρησιμοποιεί διάφορες τεχνικές, συνδυάζοντας τη ζωγραφική με κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά, προσπαθώντας να δώσει την ψευδαίσθηση των τριών διαστάσεων. Η θάλασσα υπήρξε το ερέθισμα στην εικαστική του έκφραση. Με πρωταγωνίστριες τις νότες του μπλέ… ηρέμησε με τα καράβια, ταξίδεψε, μελαγχόλησε, ονειρεύτηκε, σταμάτησε τον χρόνο μέσα σε ξύλα παλιά, σχοινιά λεπτά, καρφιά, σύρματα, κόλλες, υφάσματα, χρώματα……

Ο «Απόπλους» δεν είναι προς άγνωστη κατεύθυνση, ο πειραματισμός με τα υλικά δεν είναι άνευ λόγου και αιτίας. Ο προορισμός δεν αποκαλύπτεται ακόμη. Γίνεστε μέτοχοι της προσωπικής του πορείας, της ματιάς του πάνω στη ζωή και στο ταξίδι αυτό.

Τα έργα φανερώνουν την ύπαρξη ενός κόσμου διαφορετικού της σημερινής πολυδαίδαλης κοινωνίας.

«Απόπλους» λοιπόν με την αποδοχή του παρελθόντος και την αγάπη του παρόντος.

Έχει στο ενεργητικό του

-Προσωπική έκθεση (ΕΝΟΤΗΤΕΣ {3}) στο Θουκυδίδειο Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου.

-Συμμετοχή σε ομαδική έκθεση (17 moments) στη γκαλερί ARTSHOT Ακρόπολη.

Προσωπική έκθεση (ότι Ακούν τα μάτια) στη Coco-mat Kολωνάκι / Αθήνα.

Προσωπική έκθεση (Ce que les yeux entedent) Coco-mat Paris / France

-Έργα του κοσμούν ιδιωτικές συλλογές.

 

 Μετά το Μνημόνιο, Τι;

http://www.piraeus365.gr/?p=9220

 

Τρίτη 20 και Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018, εορτάζει ο Ιερός Ναός Παναγίας Οδηγήτριας Λόφου Βώκου Πειραιά. Τρίτη 20 Νοεμβρίου, παραμονή της γιορτής, και ώρα 7:00μμ, θα τελεστεί μέγας αρχιερατικός, πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και στη συνέπεια περιφορά της Ιεράς Εικόνας. Τετάρτη 21 Νοεμβρίου το πρωΐ θα τελεστεί ιερά θεία λειτουργία και το απόγευμα στις 5μμ, μεθεόρτιος εσπερινός.

 

 

Τρίτη 20 και Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018 στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Πειραιά, ο Σύνδεσμος των απανταχού Κιμωλίων θα εορτάσει πανηγυρικά τα εισόδεια της Παναγίας. Τρίτη 20 Νοεμβρίου, παραμονή της γιορτής, το απόγευμα στις 6 θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία. Τετάρτη 21 Νοεμβρίου το πρωΐ θα τελεστεί Ιερά Θεία Λειτουργία.

 

 

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Πειραιά την Τρίτη 20 κ την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου ,  θα εορταστούν τα εισόδεια της Παναγίας. Τρίτη 20 Νοεμβρίου: 5:00 μ.μ. Μικρός Εσπερινός, 8:00 μ.μ. Ιερά Αγρυπνία (Μέγας Εσπερινός – Αρτοκλασία – Όρθρος – Πανηγυρική Θεία Λειτουργία). Τετάρτη 21 Νοεμβρίου: 7:00 π.μ. Όρθρος – Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, 5:00 μ.μ. Εσπερινός – Παράκληση στην Παναγία.

 

WISTA Hellas,

Η πρόεδρος κα Αγγελική Χάρτμαν και το Δ.Σ. της WISTA Hellas, διοργανώνουν το ετήσιο Φόρουμ 2018 με τίτλο: «Η ναυτιλία στηρίζει τη βιώσιμη ανάπτυξη» που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 20 Νοεμβρίου, 2018  στο ξενοδοχείο Athens Hilton. Είσοδος μονο με πρόσκληση.

 

 

Η Περιφέρεια Αττικής – Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά διοργανώνει την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018 και ώρα: 10:00- 17:00 συνέδριο στο χώρο τουΕπαγγελματικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά(Λουδοβίκου 1)  με θέμα: Περιβάλλον και ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά: Περιβαλλοντικές επιπτώσεις και προοπτικές για τις λιμενικές πόλεις.

 

[gview file=”http://www.piraeus365.gr/wp-content/uploads/2018/11/ΤΕΛΙΚΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-2.pdf”]

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top