ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρώτη φορά τα Μέλη του Δ.Σ. του BECC στην Κύπρο

 

 

Συνάντηση των Μελών του Δ.Σ. του  Επιχειρηματικού Οργανισμού των Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών (BECC) με τον Υπουργό Οικονομικών

 

Μεγάλης σημασίας η παρουσία τους στην Κύπρο

 

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λευκωσίας (ΕΒΕΛ) φιλοξενεί για πρώτη φορά στη Λευκωσία την Ολομέλεια του Διοικητικού Συμβουλίου των Μελών του Επιχειρηματικού Οργανισμού των Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών (Business European Capital Cities- BECC), ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής  Πειραιώς  είναι μέλος του   BECC  και  εκπροσωπήθηκε  απο τον κ. Δημήτρη Μαθιό  Αντιπρόεδρο  του BECC, Πρόεδρο   ΣΒΑΠ.

 

 

Τα Μέλη Επιχειρηματικού Οργανισμού είχαν σήμερα συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χάρη Γεωργιάδη. Οι αντιπρόσωποι από όλες τις Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες ενημερώθηκαν από τον Υπουργό Οικονομικών για τις τελευταίες εξελίξεις της οικονομίας της Κύπρου καθώς και για την προσπάθεια της Κυβέρνησης να τοποθετήσει τη Λευκωσία στον Ευρωπαϊκό Χάρτη, ως ένα ελκυστικό κέντρο αναφοράς που παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε  ακαδημαϊκό επίπεδο.

 

Ο Υπουργός τόνισε τη σημασία που δίδεται ιδιαίτερα στον τομέα της ανάπτυξης της Εκπαίδευσης για ανάδειξη της Κύπρου ως εκπαιδευτικό κέντρο ανώτατης εκπαίδευσης. Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι δίδεται προτεραιότητα για προσέλκυση ποιοτικών φοιτητών.

 

Κύριος στόχος του Επιχειρηματικού Οργανισμού των Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών (BECC)  είναι η προώθηση συνεργασιών σε ότι αφορά την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών μεταξύ των πρωτευουσών. Ο ρόλος του Οργανισμού θεωρείται πολύ σημαντικός και αξιόλογος στην Ευρώπη, αφού ασχολείται με θέματα, προβλήματα και προκλήσεις που έχουν επιπτώσεις στις πρωτεύουσες όπως η οικονομία, τα αναπτυξιακά έργα, η μετανάστευση, η εκπαίδευση, η ανεργία, ο τουρισμός κ.α.

 

Ο Διευθυντής του ΕΒΕ Λευκωσίας, κ. Σωκράτης Ηρακλέους, που είναι και Αντιπρόεδρος του BECC, δήλωσε ότι τέτοιου είδους συναντήσεις αποτελούν εξέχουσας σημασίας για την Κύπρο και ιδιαίτερα τη Λευκωσία, αφού τοποθετούν τη χώρα μας στον χάρτη του επιχειρηματικού γίγνεσθαι και προβάλουν την Λευκωσία ως σημείο αναφοράς στον επιχειρηματικό κόσμο και την κατατάσσουν μαζί με τις υπόλοιπες πρωτεύουσες ως διακεκριμένο αναπτυσσόμενο επιχειρηματικό κέντρο.

πηγη:ALPHANEWS. LIVE

 

Ακολουθούν  φωτογραφίες  από την  επίσκεψη του προέδρου κ. Δημήτρη Μαθιού στην Κύπρο στα πλαίσια του ΔΣ του Συνδέσμου Ευρωπαικών Πρωτευουσών 6/6/2019

Ο προεδρος κ. Δημήτρης Μαθιός με τον Δήμαρχο Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top