Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Πτώση οχήματος στη θάλασσα στη Σαλαμίνα
ΕΛΛΑΔΑΝΑΥΤΙΛΙΑ

Πτώση οχήματος στη θάλασσα στη Σαλαμίνα

Πτώση άνδρα στη θάλασσα στην Ύδρα –  – Τραυματισμός επιβάτη Ε/Ρ-Α/Ψ σκάφους στη Ζέα – Διακομιδές ασθενών
Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκαν από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής οι Λιμενικές Αρχές Ύδρας, Πόρου, Σπετσών, Ναυπλίου και Παράλιου Άστρους, για πτώση άνδρα (α.λ.σ.) στη θάλασσα από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, στη θαλάσσια περιοχή 17,7 ν.μ. νοτιοανατολικά της Ύδρας.
Αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο μετέβησαν τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και παραπλέοντα πλοία, ενώ απογειώθηκαν ένα(01) ελικόπτερο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα αεροπλάνο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα (01) ελικόπτερο Π.Ν..
Οι έρευνες συνεχίζονται με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα, ενώ τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο δελτίο τύπου.
*****
Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή της Σαλαμίνας ενημερώθηκε για την ύπαρξη Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θάλασσα, στην περιοχή Καματερού της Σαλαμίνας.
Αμέσως στο σημείο μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής. Η οδηγός και μοναδική επιβαίνουσα είχε απεγκλωβιστεί από ιδιώτη και είναι καλά στην υγεία της. Το Ι.Χ.Ε. όχημα πρόκειται να ανελκυστεί από γερανοφόρο όχημα, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Προανάκριση διενεργείται από το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
*****
Τις πρωινές ώρες σήμερα, το Ε’ Λιμενικό Τμήμα Ζέας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ενημερώθηκε, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, για τον τραυματισμό ενός 64χρονου ημεδαπού επιβαίνοντα σε Ε/Ρ-Α/Ψ σκάφος, στη θαλάσσια περιοχή έξω από τη μαρίνα του Φλοίσβου.
Αμέσως στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Ζέας μετέβησαν στο λιμάνι του Μικρολίμανου, όπου κατέπλευσε το σκάφος. Ο 64χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά ¨ΤΖΑΝΕΙΟ¨ για την παροχή ιατρικής περίθαλψης και εξήλθε αυθημερόν.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-78χρονου, από το λιμάνι της Σκύρου στο λιμάνι της Κύμης, με το Ε/Π-Τ/Ρ ¨ΚΥΜΟΘΟΗ¨ Ν.Ρ. 73 και
-02χρονου, από το λιμάνι της Μυκόνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ¨ Ν.Π. 10032.

Related Articles

ΝΙΚΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ(ΠΣΕΠΕ):Δυναμική παρουσία στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Ο Νίκος Μαυρίκος Πρόεδρος του Πανελλήνιου  Συλλόγου Εφοδιαστών Πλοίων Εξαγωγέων, συμμετείχε πολύ...

Neptune Lines recently had hosted 14 students from the World Maritime University of Malmö

Neptune Lines recently had the privilege of hosting 14 students from the...

Venieris Maritime S.Α is hiring!!

We are #hiring ! Two positions available:a) Export Department Specialistb) Import Department SpecialistCome and...

Aegean Shipping Management S.A. is looking for an HQSE Assistant

The ideal candidate should preferably have 2 years of work experience in...