ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεργασία HELMEPA και AMSA για την Ασφάλεια και το Περιβάλλον

 

Την Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2019, η εταιρεία-Μέλος CERES φιλοξένησε ενημερωτική εκδήλωση της HELMEPA, στο πλαίσιο της μακρόχρονης συνεργασίας της ένωσης με την AMSA – Australian Maritime Safety Authority. Ο CEO της AMSA, Mick Kinley, παρουσίασε στα Μέλη της HELMEPA την πολιτική της Αυστραλίας για τον έλεγχο των πλοίων ξένης Σημαίας, που επιχειρούν στη μεγάλη αυτή ήπειρο-νησί.

Αρχίζοντας την ομιλία του σε περισσότερους από 100 εκπροσώπους εταιρειών Μελών και φορέων της Ελληνικής ναυτιλίας και του Τύπου, ο κ. Kinley τόνισε πως η HELMEPA αποτελεί πηγή έμπνευσης για την εθελοντική δέσμευση των ανθρώπων της ναυτιλίας στην πρόληψη της ρύπανσης και της ασφάλειας στη θάλασσα. Παρουσίασε την εποικοδομητική για ναυτικούς και διαχειριστές συνεργασία HELMEPA – AMSA, που ξεκίνησε το 2000 με την ίδρυση της Αυστραλιανής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος-AUSMEPA και συνεχίζεται έκτοτε με την από κοινού έκδοση και τακτική αναθεώρηση του εγχειριδίου “Οδηγός για Έλληνες και Ξένους Ναυτικούς στα Νερά της Αυστραλίας”, που η HELMEPA διαθέτει στα Μέλη της. Επίσης, ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο υλοποιούνται οι επιθεωρήσεις Port State Control στα λιμάνια της Αυστραλίας και τις κύριες ελλείψεις στους τομείς Ασφάλεια και Πρόληψη Ρύπανσης, που οδηγούν σε κρατήσεις πλοίων.

 

Η ομιλία του CEO της AMSA διακρίθηκε από την πρωτοτυπία του ομιλητή να ενθαρρύνει ερωτήσεις στη διάρκεια της, που οδήγησαν σε εποικοδομητικό διάλογο με το ακροατήριο. Η πληθώρα των ερωτήσεων των παρευρισκομένων επιβεβαιώνει πως παραμένει σταθερή η επιθυμία των Μελών της HELMEPA, να προετοιμάζουν όσο το δυνατόν καλύτερα τα πλοία που διαχειρίζονται για τα ταξίδια τους στην Αυστραλία.

 

Ο Γενικός Διευθυντής της HELMEPA, Δημήτρης Μητσάτσος, ευχαριστώντας τον κ. Kinley του επέδωσε τον θυρεό της HELMEPA με ειδική αναγνώριση της προσωπικής του συμβολής στην ενδυνάμωση της συνεργασίας των δυο οργανισμών. Ο κ. Kinley δήλωσε πως η συνεργασία αυτή θα ενισχυθεί καθώς οι στόχοι της AMSA είναι κοινοί με αυτούς της HELMEPA αφού οι θάλασσες ενώνουν τους ανθρώπους ανεξάρτητα από αποστάσεις.

Σύντομη σχετική συνέντευξη του κ. Kinley υπάρχει στο σύνδεσμο https://tv.maritimes.gr/tv/live/tv_375.php.

Η εκδήλωση έκλεισε με ελαφρύ μπουφέ που ευγενικά προσέφερε η εταιρεία CERES.

 

 

O Mick Kinley κατά την παρουσίασή του στα Μέλη και τους άλλους προσκεκλημένους της HELMEPA

 

1η σειρά καθισμάτων (Α-Δ): Ιωάννης Μαραγκουδάκης, Πρόεδρος/ΠΟΙΑΘ, Πάνος Ζαχαριάδης, Μέλος ΔΣ/HELMEPA, Δρ Γιώργος Γράτσος, Πρόεδρος/HELMEPA, Υποναύαρχος (ΛΣ) Αγησίλαος Αναστασάκος, Διευθυντής Κλάδου Ναυτιλίας/Αρχηγείο ΛΣ, Δημήτρης Μητσάτσος, Γιώργος Τσαβλίρης, Πρόεδρος/CYMEPA. 2η σειρά καθισμάτων πρώτος από δεξιά Δρ Ματθαίος Λως, Επίτιμος Αντιπρόεδρος/HELMEPA

 

 

Επίδοση αναμνηστικού θυρεού στον Mick Kinley από τον Δημήτρη Μητσάτσο

 

Στιγμιότυπο του ακροατηρίου στο αμφιθέατρο της εταιρείας CERES

Και εκτός αμφιθεάτρου, προσκεκλημένοι παρακολουθούν την παρουσίαση

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top