ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ:Διαρκής προσφορά στην Κοινωνία-Συσπειρώνει τον κόσμο της Ναυτιλίας σε κοινή προσπάθεια στήριξης της χώρας

Η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, συσπειρώνει τον κόσμο της Ναυτιλίας σε μια κοινή προσπάθεια στήριξης της χώρας, μέσα από πλήθος ενεργειών άμεσης αρωγής εκεί που υπάρχει ανάγκη. Τα μέλη και οι δωρητές της κάνουν αυτόν τον στόχο πραγματικότητα και συμμετέχουν στο σημαντικό έργο συλλογικής κοινωνικής προσφοράς της ναυτιλιακής κοινότητας στην ελληνική κοινωνία.

 

Εργα Δημοσίου Ενδιαφέροντος / Δωρεά ταχυπλόων σκαφών στο Λιμενικό Σώμα και επιχειρησιακών μέσων στην ΕΛΑΣ

Ολοκληρώθηκε η δωρεά δέκα εξελιγμένων ταχυπλόων περιπολικών σκαφών στο Λιμενικό Σώμα με σκοπό να ενισχυθεί η φύλαξη των θαλασσίων συνόρων της χώρας. Τα δέκα σκάφη βρίσκονται ήδη σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα, στην υπηρεσία του Λιμενικού Σώματος, σε Ικαρία, Αλεξανδρούπολη, Καστελόριζο, Λήμνο, Άγιον Όρος, Χίο, Μυτιλήνη, Κάλυμνο, Κω και Σάμο.

Η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα ανταποκρίθηκε άμεσα και η δωρεά των σκαφών υλοποιήθηκε με την αποκλειστική χρηματοδότηση των μελών της: Enesel S.A., Onassis Foundation, Ίδρυμα Αγγελικούση, Chandris Hellas Inc., N.J. Goulandris, Thenamaris, Arcadia Shipmanagement Co Ltd, Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου, Golden Union, Neptune Lines και Οικογένεια Γεωργίου Σ. Κουμάνταρου.

 

Η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ ενισχύει τα Σώματα Ασφαλείας και τον νευραλγικό τομέα της Προστασίας του Πολίτη, με ιδιαίτερη έμφαση να έχει δοθεί στη στήριξη του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας. Το τελευταίο διάστημα έχουν υλοποιηθεί σημαντικές δωρεές παροχής ατομικού εξοπλισμού και υγειoνομικών ειδών καθώς και ενίσχυσης των επιχειρησιακών μέσων της ΕΛ.ΑΣ. Αξιοσημείωτη είναι επίσης η προσφορά 45 άρτια εξοπλισμένων μοτοσυκλετών και 14 ειδικών οχημάτων με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη.

Πρόγραμμα “Συμπράττουμε για την Υγεία”

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Συμπράττουμε για την Υγεία» ενισχύθηκαν με νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό 9 φορείς παροχής υγείας σε ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας. Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται από το 2018 και αποτελεί μία κοινή πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ που αφορά στη χρηματοδότηση έργων μικρής και μεσαίας κλίμακας, με σκοπό την κάλυψη επιτακτικών αναγκών στον τομέα της Δημόσιας Υγείας.

Ο φετινός κύκλος του προγράμματος απευθύνθηκε σε Γενικά Νοσοκομεία Παίδων, σε Γενικά και Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία με στόχο την υποστήριξη μονάδων/τμημάτων Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας που προσφέρουν υπηρεσίες ζωτικής σημασίας για την περίθαλψη παιδιών και νεογνών.

Υγεία / Συνεχίζεται η αρωγή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Η συμβολή της ναυτιλιακής κοινότητας για την αντιμετώπιση της πανδημίας συνεχίζεται. Σε εξέλιξη βρίσκονται δωρεές της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ για την ενίσχυση ΜΕΘ νοσοκομείων ενώ επίσης έχουν χορηγηθεί μηχανήματα, εξοπλισμός και υγιειονομικά είδη σε περισσότερα από 60 Νοσοκομεία σε όλη τη χώρα. Πρόσφατα αποφασίστηκε η προσφορά ειδικού εξοπλισμού στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Η ΕΛΠΙΣ καθώς και η στήριξη της Ακτινολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ.

Λοιποί τομείς δραστηριότητας ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ

Παράλληλα με τα παραπάνω και σύμφωνα με τις καταστατικές της αρχές η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ δραστηριοποιείται επίσης στους τομείς:

Επισιτιστική Βοήθεια: Πρόγραμμα μακροχρόνιας επισιτιστικής στήριξης οικογενειών που διαβιούν σε συνθήκες υλικής στέρησης, βάσει προκαθορισμένων εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων το οποίο υλοποιείται σε 44 σημεία σε όλη την Ελλάδα.

Παιδεία: Ενέργειες που στηρίζουν τη δημόσια παιδεία συμβάλλοντας στην ανανέωση του εξοπλισμού πολυάριθμων σχολικών μονάδων της γενικής και της ειδικής εκπαίδευσης σε όλη την επικράτεια. Επίσης υλοποιείται πρόγραμμα χορήγησης υποτροφιών σε αριστούχους φοιτητές για την μετεκπαίδευσή τους σε πανεπιστήμια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κοινωνική Πρόνοια: Οι δράσεις αυτές στηρίζουν κοινωνικούς φορείς και δομές που περιθάλπουν ανήλικα παιδιά που χρήζουν προστασίας, άτομα τρίτης ηλικίας και άτομα με αναπηρία, μέσα από ποικίλες και στοχευμένες δράσεις όπως η χορήγηση ειδικού εξοπλισμού, η κάλυψη αναγκών θέρμανσης ή επιμέρους εργασιών και άλλες ενέργειες.

Αντιμετώπιση κρίσεων: H ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ ανταποκρίνεται σε έκτακτα συμβάντα που πλήττουν την χώρα και κινητοποιείται για την αντιμετώπιση κρίσεων. Πέρα από την συμβολή στην αντιμετώπιση της πανδημίας άμεση ήταν η στήριξη των πληγέντων από τους σεισμούς στην Ελασσόνα ενώ επίσης εξακολουθεί η συνδρομή των πυροπαθών μετά τις καταστροφικές φωτιές το καλοκαίρι του 2018 στην Αττική με ενέργειες όπως η αποπεράτωση πυρόπληκτων κατοικιών, η στήριξη σοβαρά εγκαυματιών και η επισκευή ελικοπτέρων Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας με στόχο την επαύξηση της ετοιμότητας της χώρας.

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top