ΑΤΤΙΚΗ

Τα Νέα του Ιδρύματος Ευγενίδου

Νέα σειρά Space Series, καινούργια online προγράμματα, ξεχωριστές προκλήσεις στο online challenge, εργαστήρια προγραμματισμού και Podcasts είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που σας προσφέρουν οι Δράσεις του Ιδρύματος Ευγενίδου εντελώς δωρεάν.

 

Σειρά βίντεο Space Series με θέματα αστρονομίας, αστροφυσικής, διαστημικής εξερεύνησης και τεχνολογίας. Με απλό και σύντομο τρόπο, με τη χρήση υλικού απευθείας από την NASA και άλλες υπηρεσίες, παρουσιάζονται θέματα για το Διάστημα, τις φυσικές επιστήμες, την κοσμολογία, την τεχνολογία και τη διαστημική εξερεύνηση. Το πρώτο βίντεο ασχολείται με τον Hubble και την Διαστολή του Σύμπαντος.

 

Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας

Τι είναι τα αέρια; Έχετε ακούσει για την ατμόσφαιρα και το οξυγόνο; Τι έχουν μέσα τους ένα φουσκωμένο μπαλόνι και ένα άδειο μπουκάλι; Τα αέρια βρίσκονται παντού γύρω μας. Στο νέο online πρόγραμμα του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου Ανακαλύπτοντας την πίεση των αερίων, μέσα από απλά πειράματα με καθημερινά υλικά, τα παιδιά θα γνωρίσουν τις ιδιότητες των αερίων και θα πειραματιστούν με την ατμοσφαιρική πίεση και την πίεση των αερίων. | Ηλικίες: 6-9 ετών (Α’ – Δ’ Δημοτικού).

Ξεκινά και το νέο online challenge με θέμα Φτιάχνοντας γεωδαιτικούς θόλους. Χρησιμοποιήστε τις αρχιτεκτονικές και μηχανικές σας ικανότητες και φτιάξτε τον δικό σας γεωδαιτικό θόλο. | Ηλικίες: 9-99 ετών!

Συνεχίζονται ακόμα τα online προγράμματα Σύστημα συναγερμού με χρήση Arduino και Γνωρίζοντας τα κύτταρα.

Η προεγγραφή είναι απαραίτητη στα τηλέφωνα 210 9469662, 663, 620, 683, από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:30 – 16:30.

U  TECH  LAB

https://www.youtube.com/watch?v=n4EEgqz692c&feature=youtu.be&ab_channel=%CE%8A%CE%B4%CF%81%CF%85%CE%BC%CE%B1%CE%95%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%BF%CF%85

Θέλετε να φτιάξετε τη δική σας ιστοσελίδα και δεν το έχετε καταφέρει; Δηλώστε συμμετοχή στο online πρόγραμμα Front-End Web Development από το UΤech Lab. Σκοπός του εργαστηρίου είναι να μάθετε να δημιουργείτε μία λειτουργική ιστοσελίδα χρησιμοποιώντας HTML, CSS, JavaScript.  Δεν χρειάζεται να έχετε προηγούμενη εμπειρία προγραμματισμού. HTML elements και tags, CSS, κώδικας σε JavaScript, μεταβλητές, συναρτήσεις και event handlers, θα σας οδηγήσουν στον απαραίτητο κώδικα για μία λειτουργική ιστοσελίδα. | Ηλικίες: 12-18 ετών (Γυμνάσιο – Λύκειο)

 

Συνεχίζονται ακόμα τα online εργαστήρια Virtual Reality: Παράθυρο στον εικονικό κόσμο, Κατασκευάζοντας Voice Applets, 2D animation, Εισαγωγή στην Python, Μικροί Αρχιτέκτονες: Σχεδιάζω μια βιώσιμη πόλη, Web Programming, Text Adventure και Τρισδιάστατη εκτύπωση (3D Printing).

 

Η προεγγραφή είναι απαραίτητη στα τηλέφωνα 210 9469662, 663, 620, 683, από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:30 – 16:30.

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

 

Μέσα από την αφηγηματική εμπειρία των podcasts της σειράς αυτής, γονείς και παιδιά μπορούν όποια στιγμή θέλουν να απολαύσουν δωρεάν αφηγήσεις με μοναδικές ιστορίες από τη ζωή και το έργο μεγάλων επιστημόνων που άλλαξαν ή όρισαν τον δρόμο της επιστήμης. Ακούστε από τον υπολογιστή, το tablet ή το κινητό σας, τα δύο πρώτα επεισόδια της σειράς, για τον Αρχιμήδη και τον Ερατοσθένη.

Δείτε περισσότερα  για το Ίδρυμα εδώ:

https://www.eef.edu.gr/el/to-idryma/online-draseis/space-series/

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top