ΑΤΤΙΚΗ

Την προσεχή Δευτέρα θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά.

Οι εκλογές θα είναι μία περίεργη διαδικασία αφού δεν θα είναι αντιπροσωπευτικές όπως ήταν μέχρι σήμερα, αλλά θα αφορούν μόνο την πλειοψηφούσα παράταξη.

 

Συγκεκριμένα με βάση μια ακατανόητη απόφαση του αρμόδιου υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη, που εκδόθηκε κυριολεκτικά πέντε μέρες πριν τις εκλογές ,σαν να βγήκε αποκλειστικά για την συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία, η εκλογή νέου προέδρου στα Επιμελητήρια σε περίπτωση χηρείας της θέσης για οποιονδήποτε λόγο θα γίνεται αποκλειστικά από τους συμβούλους που έχει ο συνδυασμός του απελθόντος προέδρου στο Διοικητικό Συμβούλιο. Αυτοί θα ψηφίζουν και αυτοί θα εκλέγουν.

Δηλαδή οι σύμβουλοι της μειοψηφίας θα είναι απλά … γλάστρες. Στην περίπτωση που οι υποψήφιοι είναι πάνω από δυο, θα προκρίνονται οι δύο πρώτοι και όποιος πάρει την πλειοψηφία θα είναι ο νέος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Δηλαδή την Δευτέρα θα ψηφίσουν μόνο οι σύμβουλοι που είχαν εκλεγεί με τον συνδυασμό του αείμνηστου Ανδριανού Μιχάλαρου ο οποίος είχε πάρει την πλειοψηφία στις τελευταίες εκλογές προ διετίας περίπου.

Μέχρι στιγμής από τους 28 συμβούλους που διαθέτει ο συνδυασμός στο ΔΣ, έχουν δηλώσει υποψηφιότητα οι τέσσερις και συγκεκριμένα οι κύριοι Παπαμανώλης, Μπάλκαμος, Κανακάκης και Ματθιουδάκης. Και οι τέσσερεις είναι πολύ γνωστοί στον Πειραιά γιατί είναι διακεκριμένοι στον τομέα τους.

Όπως οι Κανακάκης και Μπάλκαμος που έχουν την δική τους ιστορία στη ναυπηγοεπισκευή, ο Ματθιουδάκης που είναι σταθερή αξία στο χώρο της αργυροχρυσοχοΐας και των κοσμημάτων και ο Παπαπαμανώλης που εντάχθηκε στις περασμένες εκλογές στο συνδυασμό του Μιχάλαρου και στις δημοτικές εκλογές ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Αγία Βαρβάρα.

Οι εκλογές θα γίνουν με μεικτό σύστημα δηλαδή με κάλπη αλλά και ηλεκτρονικά για όσους δεν μπορούν να είναι παρόντες.

Όπως προαναφέραμε από τους τέσσερις υποψήφιους οι δύο πρώτοι θα μονομαχίσουν για την θέση του Προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου.

Νίκος Παρασκευάς κανάλι  Ένα

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top