ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι αναφέρει η εφετειακή απόφαση για τη δικαστική διαμάχη του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου με τους γιους του

Μετά την αδυναμία έκδοσης απόφασης για τον ορισμό ή όχι δικαστικού συμπαραστάτη για τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο στη δικαστική διαμάχη με τους γιους τους το Μονομελές Εφετείο διέταξε την επανάληψη της δίκης και διόρισε δύο νέους ιατρικούς πραγματογνώμονες, οι οποίοι έχουν προθεσμία 90 ημερών από την αποδοχή του διορισμού τους, για να παραδώσουν την πλήρως αιτιολογημένη έκθεση τους για το βιομήχανο.

Υπενθυμίζεται πως οι αντιφατικές μαρτυρίες ήταν αυτές που οδήγησαν σε αδυναμία έκδοσης απόφασης για τον ορισμό ή όχι δικαστικού συμπαραστάτη για τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο.

Παράλληλα το δευτεροβάθμιο δικαστήριο έκρινε ότι απαιτούνται κι άλλα αποδεικτικά ιατρικά στοιχεία για να καταλήξει σε ασφαλή κρίση για την κατάσταση της υγείας και τις ικανότητες του κ. Αγγελόπουλου.

 

Το Mononews δημοσιεύει την απόφασή και το σκεπτικό της προέδρου Εφετών, η οποία, ουσιαστικά, έκανε δεκτό το δεύτερο σκέλος του αιτήματος των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου. Υπενθυμίζεται πως οι δυο τους έχουν ζητήσει από το δικαστήριο, εάν δεν ορίσει δικαστικό συμπαραστάτη, να διατάξει συμπληρωματική πραγματογνωμοσύνη για τον πατέρα τους.

Στο σκεπτικό λοιπόν της απόφασης αναφέρεται πως το δικαστήριο έλαβε υπόψιν δεκάδες μαρτυρικές καταθέσεις και γνωματεύσεις ψυχιάτρων και νευρολόγων, παλαιότερες ιατρικές εξετάσεις και πρακτικά από έκτακτες ή προγραμματισμένες νοσηλείες του 74χρονου.

Ωστόσο, οι εκ διαμέτρου αντίθετες επιστημονικές απόψεις που εκφράστηκαν, από τους γιατρούς-μάρτυρες των δύο πλευρών, οδήγησαν την δικαστική λειτουργό στην απόφαση για τη διενέργεια νέας ιατρικής πραγματογνωμοσύνης

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/dikastiki-diamahi-konstantinoy-aggelopoyloy-me-gioys

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top