ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΠΥΡΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Στα “σιωπηρά” ολοκληρώθηκε ο πολυδιαφημισμένος διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισμός για την αξιοποίηση του Πύργου στο λιμάνι του Πειραιά, που … παραμένει αναξιοποίητος από το 1973.η φωτογραφία είναι απο την κ. Βάλια Κυριαζή-Μώραλη

Η νέα εξέλιξη αποκαλύφθηκε ξαφνικά , όταν τέθηκε το ερώτημα “τι έγινε με τον διαγωνισμού του Πύργου” κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης. Απαντώντας ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης αποκάλυψε ότι ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε πριν από ένα μήνα και αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή αξιολόγησης από υπάλληλους του Δήμου Πειραιά.

Ο Δήμαρχος αποκάλυψε επίσης ότι έχει κατατεθεί μια και μοναδική προσφορά ιδιώτη για τον Πύργο, ενώ υπήρχε ενδιαφέρον και από δύο ακόμη εταιρείες, οι οποίες ζήτησαν παράταση του διαγωνισμού, αλλά το αίτημα τους δεν έγινε αποδεκτό.
Τώρα αναμένεται ν’ ανοίγει η μοναδική προσφορά για τον Πύργο.
Ωστόσο, όπως είπε ο Δήμαρχος , οι υπάλληλοι που ορίστηκαν μέλη της επιτροπής έχουν υποβάλλει παραιτήσεις, δηλώνοντας ότι δεν έχουν τις απαιτούμενες γνώσεις για να αξιολογήσουν τα οικονομικοχρηματοδοτικά στοιχεία της πρόσφορας για τον Πύργο!
(σ.σ. Καλά τότε γιατί τους όρισαν στην επιτροπή αξιολόγησης, χωρίς να διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα ή προέκυψε κάτι άλλο κατά την εξέλιξη του διαγωνισμού;)

Υπενθυμίζεται ότι εφόσον ο διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισμός είναι επιτυχής θα γίνει παραχώρηση της αξιοποίησης σε ιδιώτη ανάδοχο, ο οποίος θα αναλάβει για 99 χρόνια εξ ολοκλήρου την κατασκευή και αποπεράτωση του κτιρίου, τη χρηματοδότηση και διαχείριση του,- εκτός της λειτουργίας οργανωμένου εμπορικού κέντρου, τύπου Mall- ενώ θα καταβάλλει και οικονομικό αντάλλαγμα στο Δήμο που θα ξεπερνά τις 900.000 € ετησίως.
Η εκτιμώμενη αγοραία αξία του ακινήτου στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα, όπως προκύπτει από τη μελέτη, ανέρχεται σε 15.700.000 ευρώ περίπου, ενώ η αντικειμενική αξία αυτού, που προκύπτει από το Taxis, ανέρχεται σε 50.000.000 ευρώ περίπου.

Πηγή: Κοίτα τι έγινε με τον διαγωνισμό για τον Πύργο Πειραιά – REPORTAZ NET

η φωτογραφία είναι απο την κ. Βάλια Κυριαζή-Μώραλη

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top