ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Τον Φεβρουάριο  η παράδοση του Τραμ στον Πειραιά – Καλά νέα και για το Μετρό

Πριν λίγες μέρες ρίξαμε και πάλι μια ματιά στην πρόοδος των έργων Μετρό και Τραμ:

Ακόμα και εντός του Φεβρουαρίου αναμένεται η παράδοση της επέκτασης του Τραμ στον Πειραιά αφού το ένα εμπόδιο, τα έργα μετατόπισης της γραμμής στον Φαληρικό όρμο ολοκληρώθηκαν. Πλέον, όλα εξαρτώνται από το πότε θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στο ετοιμόροπο κτήριο της Ομ. Σκυλίτση.

Καλά τα νέα και από τα έργα της επέκτασης του Μετρό αφού στο σταθμό του Πειραιά ολοκληρώθηκε η σκυροδέτηση και μέχρι το τέλος του 2021 ο σταθμός αναμένεται να έχει μία ολοκληρωμένη εικόνα. Αρκετά νωρίτερα, αναμένεται η αποκατάση στο επίπεδο της οδού για τους σταθμούς της επέκτασης.

Όσον αφορά τη γραμμή 4 του Μετρό, βρισκόμαστε εν αναμονή της υπογραφής της σύμβασης για τις πρόδρομες εργασίες προκειμένου να στηθούν τα εργοτάξια.

Δείτε: Πρόοδος έργων Μετρό και Τραμ: Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2020

Τεχνικός Σύμβουλος για έργα Μετρό: Η Αττικό Μετρό επαναπροκήρυξε το διαγωνισμό για την παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου για τα έργα της εταιρείας με σκοπό την υποστήριξη των έργων της γραμμής 4, της γραμμής 3 και των λοιπών μελλοντικών έργων Μετρό και Τραμ. Ο συμβατικός χρόνος της σύμβασης είναι 60 μήνες (5 χρόνια), ενώ ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 35.482.263,30 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

Επέκταση Μετρό Πειραιά: Η Αττικό Μετρό προκήρυξε διαγωνισμό για το έργο «Προμήθεια και Εγκατάσταση του Συστήματος Αυτοματισμού και Ελέγχου Κτιρίων (BACS) της Β’ Φάσης της Επέκτασης προς Πειραιά» προϋπολογισμού 1.060.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Η διάρκεια του έργου θα είναι 280 μέρες. Επίσης, το Δ.Σ. της εταιρείας ενέκρινε την υλοποίηση μουσειογραφικής μελέτης για τη μόνιμη αρχαιολογική θεµατική έκθεση στο Σταθµό «Δημοτικό Θέατρο» προϋπολογισμού 369.648,89 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

πηγή Athens transport

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top