ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΟ ΕΒΕΠ υποστηρίζει τη Κοινή Δήλωση της ευρωπαϊκής επιχειρηματικής κοινότητας για τις επικείμενες εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Αρθρο του Βασίλη Κορκίδη

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΡΚΙΔΗΣ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα, αν όχι το μεγαλύτερο, επίτευγμα της κοινής μας ιστορίας. Έχει εξασφαλίσει μακροχρόνια ειρήνη στην ήπειρό μας και έχει φέρει τους Ευρωπαίους ανθρώπους γύρω από τις θεμελιώδεις αξίες της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ελευθερίας και της ισότητας.

Η ευρωπαϊκή επιχειρηματική κοινότητα παραμένει προσηλωμένη στην υπεράσπιση αυτών των κοινών αξιών και πιστεύει ακράδαντα στα οφέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδιαίτερα της ενιαίας αγοράς και του κοινού μας νομίσματος, του ευρώ. Παρά τις διάφορες προκλήσεις, το σχέδιο της ΕΕ παρέμεινε ανθεκτικό και ισχυρό και παρόλο που δεν είναι ακόμη τέλεια από πολλές απόψεις, οι θετικές επιπτώσεις της ολοκλήρωσης στην ΕΕ υπερτερούν κατά πολύ των αρνητικών. Η ΕΕ έχει συμβάλει αποφασιστικά στην καθιέρωση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής σήμερα, και η ευρωπαϊκή επιχείρηση έχει διαδραματίσει καίριο ρόλο στην επίτευξη αυτού του στόχου. Έχουμε την ευθύνη να υπερασπιστούμε όσα επιτύχαμε και να διασφαλίσουμε ότι η Ευρώπη είναι η καλύτερη θέση στον κόσμο για να ζήσει, να εργαστεί και να κάνει επιχειρήσεις. Η δημοκρατία πρέπει να ζήσει για να παραμείνει ζωντανή. Ως εκ τούτου, καλούμε τους πολίτες, και συγκεκριμένα τους συναδέλφους μας από τις επιχειρήσεις σε ολόκληρη την ήπειρο, να συμβάλλουν στη διαμόρφωση του κοινού μας μέλλοντος, ψηφίζοντας στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 23-26 Μαΐου 2019. Ως εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε σε ένα επιτυχημένο ευρωπαϊκό σχέδιο και μια ενωμένη Ευρώπη που θα προσφέρει στους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις του.

ο κ. Κορκίδης  είναι   Πρόεδρος ΕΒΕΠ , ΠΕΣ Αττικής, και μέλος Δ.Σ.  της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top