ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το πρόγραμμα των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων που υλοποιούνται από την Περιφέρεια Αττικής 08/08/2020 – 14/08/2020

Το πρόγραμμα των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων που υλοποιούνται από την Περιφέρεια Αττικής   08/08/2020 – 14/08/2020

Γ. Πατούλης: Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει έμπρακτα τον Πολιτισμό – Αναγκαία η τήρηση των μέτρων προστασίας για να παραμείνουμε ασφαλείς

Ο Πολιτισμός «ταξιδεύει» σε όλη την επικράτεια της Περιφέρειας Αττικής με μουσικές εκδηλώσεις και θεατρικές παραστάσεις. Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη χρηματοδοτούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις τις οποίες οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα, να παρακολουθήσουν δωρεάν.

Λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την προστασία από τον Covid 19

Η Περιφέρεια Αττικής και προσωπικά ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης  δίνουν  υψηλή προτεραιότητα στην προάσπιση της δημόσιας υγείας, μέσα από την εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων που έχουν οριστεί από τους αρμόδιους φορείς για τον αποκλεισμό της πιθανότητας διασποράς του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα για την υλοποίηση των εκδηλώσεων εφαρμόζονται οι οδηγίες ασφαλούς διεξαγωγής ακροαμάτων, θεαμάτων και  παραστάσεων σε ανοιχτούς χώρους. Στο πλαίσιο αυτό:

  1. Η Περιφέρεια Αττικής, χρηματοδοτεί και στηρίζει πολιτιστικές δράσεις και προσφέρει, σε συνεργασία με τους Δήμους, υψηλής ποιότητας μουσικές συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις
  2. Ο κάθε Δήμος αναλαμβάνει,
    1. να προτείνει τους χώρους που θα διεξαχθούν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις,
    2. να οργανώσει τους προτεινόμενους χώρους σύμφωνα με τις υποδείξεις και τα μέτρα που έχουν καθοριστεί από το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Πολιτισμού και τον ΕΟΔΥ προκειμένου να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα διασποράς και εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού,
    3. να μεριμνήσει ώστε οι εκδηλώσεις αυτές να πραγματοποιηθούν, καθ’ όλη τη διάρκεια, με απόλυτη ασφάλεια για το κοινό και για τους καλλιτέχνες, ακολουθώντας όλες τις οδηγίες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα διεξαγωγής πολιτιστικών εκδηλώσεων,
    4. να μεριμνήσει ώστε κατά την έναρξη και τη λήξη της εκδήλωσης το κοινό και οι καλλιτέχνες θα προσέλθουν και αντίστοιχα θα αποχωρήσουν από το χώρο, τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα αποτροπής εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.

Παρακάτω ακολουθούν οι εκδηλώσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν μέχρι τις 14 Αυγούστου.  Επισυνάπτεται και σχετικό φωτογραφικό υλικό.

8, 9, 11, 12, 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

– ΘΕΑΤΡΟ ΑΤΤΙΚΟΥ ΑΛΣΟΥΣ

«Πέρσες» του Αισχύλου, θεατρική παράσταση από το Εθνικό Θέατρο

Η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο του προγράμματος πολιτιστικών εκδηλώσεων που υλοποιεί φέτος το καλοκαίρι, έχει τη χαρά να φιλοξενεί στο υπαίθριο Θέατρο του Αττικού Άλσους το Εθνικό Θέατρο με την εμβληματική παράσταση «Πέρσες» του Αισχύλου που παρουσιάστηκε με εξαιρετική επιτυχία φέτος και στο αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

 

Οι Πέρσες (472 π.Χ) είναι το παλαιότερο πλήρες δράμα που σώζεται στις μέρες μας και ταυτόχρονα ένα ιστορικό ντοκουμέντο για τη σημαντικότερη σύγκρουση της δεύτερης περσικής εισβολής στην Ελλάδα, τη ναυμαχία της Σαλαμίνας. Μία από τις πιο καθοριστικές μάχες στην ιστορία της ανθρωπότητας, αποτελεί το θέμα της τραγωδίας του Αισχύλου, ο οποίος πήρε μέρος σ’ αυτήν.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και πραγματοποιείται μόνο με την προμήθεια δωρεάν δελτίων εισόδου αποκλειστικά από την ηλεκτρονική πλατφόρμα ticketservices.gr , προς αποφυγή συνωστισμού. (Σας ενημερώνουμε ότι τα δελτία εισόδου έχουν εξαντληθεί) 

8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

-ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ, αυλή 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας,

«Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν», θεατρική παράσταση με τη Χριστίνα Αλεξανιάν

Μια αληθινή ιστορία. Η θεατρική διασκευή μιας συγκλονιστικής μαρτυρίας…

Η Χριστίνα Αλεξανιάν σε μια έξοχη ερμηνεία ως  Ανζέλ Κουρτιάν, θυμάται τα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή της. Μέσα από τα μάτια της βλέπουμε την ιστορία του Αρμενικού λαού και του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας. Όπως τα βίωσε ως παιδί και τα κατέγραψε αργότερα, στα μαθητικά τετράδια των εγγονιών της.

Πληροφορίες: https://www.aegina.gr/

9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 

-ΔΗΜΟΣ ΣΠΕΤΣΩΝ, ΑΝΑΡΓΥΡΕΙΟΣ ΚΑΙ ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ ΣΠΕΤΣΩΝ,

Μουσική συναυλία «MUSICAL EVENING BY THE SEA»

Η συναυλία της Sinfonietta Hellenica “Musical Evening by the sea” με μαέστρο τον Γιώργο Γαλάνη θα πραγματοποιηθεί στους κήπους της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής. Θα παρουσιαστούν έργα κλασικών δημιουργών με ένα

κουιντέτο ξύλινων πνευστών, κουαρτέτο έγχορδων και ντουέτο κλαρινέτων.

Guest soprano η Θεανώ Παπαδάκη.

Πληροφορίες: http://www.akss.gr/

 

14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

– ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΥΜΒΟΥ.

Συναυλία με τη Λαϊκή Ορχήστρα Άννας Μπιθικώτση «Η μεγάλη συνάντηση»

Mία συναυλία αφιερωμένη σε τραγούδια των μεγάλων ερμηνευτών, Μπιθικώτση, Μοσχολιού, Καζαντζίδη, με τους Ηλία Κλωναρίδη, Θεοδωσία Στίγκα και Σωτήρη Δογάνη.

Πληροφορίες: https://marathon.gr/

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων της Περιφέρειας Αττικής ΕΔΩ

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top