ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την προστασία των ιπποειδών εργασίας

Τα κρούσματα και οι καταγγελίες για κακοποίηση ιπποειδών ζώων εργασίας, ειδικότερα σε νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας, οδήγησαν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην έκδοση σχετικής ενημερωτικής εγκυκλίου για την προστασία των ζώων εργασίας.

Στην εγκύκλιο, όπως σημειώνει το υπουργείο, αναφέρονται συνοπτικά τα πλαίσια ευζωίας κατά τη διαβίωση και την εργασία των ιπποειδών, όπως αυτά καθορίζονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας των Ζώων. Καθορίζονται οι υποχρεώσεις των ιδιοκτητών απέναντι στα εν λόγω ζώα, καθώς και οι κυρώσεις που προβλέπονται σε περίπτωση που οι προϋποθέσεις αυτές δεν πληρούνται.

Τέλος, ζητείται από τις αρμόδιες αρχές να επιστήσουν την προσοχή τους σε σχετικές καταγγελίες και να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους, ώστε να εξασφαλιστούν οι ορθές συνθήκες εργασίας των ιπποειδών και να αποφευχθούν τυχόν φαινόμενα κακοποίησής τους.

Υπενθυμίζεται ότι διάφορες φιλοζωικές ομάδες είχαν διαμαρτυρηθεί έντονα καταγγέλοντας κακοποίηση γαϊδουριών (και όχι μόνο) στη Σαντορίνη και σε άλλα τουριστικά μέρης της χώρας και είχαν πραγματοποιήσει διάφορες δράσεις το προηγούμενο διάστημα.

Πηγη: Pontosnews.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top