ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Το webinar του ΕΕΠ«ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΕ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ» ολοκληρώθηκε

Με τεράστια επιτυχία το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά(Ε.Ε.Π.) σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά & τον Δήμο Ελευσίνας, διοργάνωσε την Κυριακή 21 Μαρτίου 2021 στις 11.00 π.μ.,WEBINAR Επαγγελματικού Προσανατολισμού  & Ενημέρωσης για το Νέο Λύκειο,με θέμα: «ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΕ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ»και σκοπό τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας για μια ισχυρή αγορά, για μια ισχυρή κοινωνία.

Επί 4ώρες, οι 2.500 παρευρισκόμενοι συμμετείχαν σε μια χρήσιμη παρουσίαση & εποικοδομητική συζήτηση.

Κεντρικός Ομιλητής  ήταν ο Δρ. Κωνσταντίνος Κότιος, με συντονιστές τον κ. Χρήστο Ντάφλο Γενικό Γραμματέα του ΕΕΠ  και τον κ. Γεώργιο Χασιακή Πρόεδρο του Τμήματος Υπηρεσιών του ΕΕΠ.

Παρουσιάστηκαν και αναδείχθηκαν οι σχολές και τα αντίστοιχα Επαγγέλματα, που αποκτούν νέα δυναμική στο συνεχώς μεταβαλλόμενο εργασιακό περιβάλλον λόγω της πανδημίας όπως τόνισε ο κ.Γ. Χασιακής, με προτάσεις για έξυπνες επιλογές και αναλύθηκαν οι αλλαγές που έχουν επέλθει στο Λύκειο και στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

 

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Ιωάννης Βουτσινάς τόνισε μεταξύ άλλων :

 

“Στην ημερίδα, απολύτως εξειδικευμένοι σύμβουλοι επαγγελματικού προσανατολισμού και σταδιοδρομίας δίνουν εργαλεία κατανόησης του νέου Λυκείου, υποστηρίζοντας τις  αποφάσεις των μαθητών για την οποιαδήποτε επιλογή σχολής και συνεπώς σταδιοδρομίας.  Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, εδώ και δύο χρόνια στοχεύει στην παροχή ανταποδοτικών υπηρεσιών στα μέλη του, αλλά και στον γενικότερο πληθυσμό, όχι στα στενά όρια του παρελθόντος, αλλά στα όρια των απαιτήσεων μιας σύγχρονης κοινωνίας”.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Ιωάννης  Μώραλης ανέφερε, μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό του:

“Θα ήθελα να συγχαρώ το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά και τον Πρόεδρο Γιάννη Βουτσινά για την πρωτοβουλία να διοργανώσει αυτή τη διαδικτυακή εκδήλωση για τον επαγγελματικό προσανατολισμό.

Ο Δήμος Πειραιά θα συνεχίζει να στηρίζει και να είναι παρών σε τέτοιες πρωτοβουλίες. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για το γεγονός ότι στην πόλη μας υπάρχει σύμπνοια σε αυτά τα θέματα και έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε μια στρατηγική συνεργασία με τα Επιμελητήρια, τους φορείς και το Πανεπιστήμιο της πόλης μας. Πιστεύω, όπως προανέφερα, πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κρίση ως πρόκληση, ως μια ευκαιρία, έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στο μέλλον ακολουθώντας τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί”.

 

Ο Δήμαρχος Ελευσίνας κ. Αργύρης Οικονόμου αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Ιωάννη Βουτσινά για την συνεργασία,ανέφερε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του:

“Τα τελευταία χρόνια για την ανεργία δεν ευθύνεται μόνο η οικονομική κρίση αλλά συχνά η λανθασμένη κατεύθυνση της επιλογής των σπουδών. Το γεγονός αυτό θα πρέπει να αποτελέσει την κινητήρια δύναμη για να μας οδηγήσει σε ένα σωστό σχεδιασμό και ενημέρωση των νέων, προτού αυτοί κληθούν να αποφασίσουν για το μέλλον τους”

ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΥΠΟΥ ΕΕΠ

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top