ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Τραυματισμός ναυτικού στη Σαλαμίνα στο ”SPEEDRUNNER III”

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίου ”SPEEDRUNNER III” Ν.Π. 11886, για τον τραυματισμό 47χρονου ημεδαπού μέλους πληρώματος του εν λόγω πλοίου, το οποίο βρίσκεται σε ναυπηγείο της οικείας περιοχής προς εκτέλεση εργασιών επισκευής.

Συγκεκριμένα, ο 47χρονος παραπάτησε στην κάθοδο του δεξιού πρυμναίου κλιμακοστασίου και μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο, για περαιτέρω εξετάσεις, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

photo credittravel viva.gr

Μηχανική βλάβη Φ/Γ πλοίου στην Κύθνο

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κύθνου από τον κυβερνήτη Α/Κ σκάφους, ότι το Φ/Γ πλοίο ”ΠΑΝΑΓΙΑ” Ν. Σύρου 823, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή πλησίον ν. Κύθνου με τρεις (03) ημεδαπούς μέλη πληρώματος, παρουσίασε μηχανική βλάβη και αιτείται παροχή βοήθειας – ρυμούλκησης.

Το εν λόγω Φ/Γ πλοίο, το οποίο είχε αποπλεύσει έμφορτο από τον λιμένα Λαυρίου με προορισμό τον λιμένα ν. Νάξου, ρυμουλκήθηκε από το Α/Κ σκάφος ”ΝΙΚΟΣ” Ν.Π. 5262, σε ασφαλές αγκυροβόλιο στον όρμο Λουτρών ν. Κύθνου, ενώ από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμενικό Σταθμό Κύθνου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του ”ΠΑΝΑΓΙΑ” ενώ κατόπιν αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, επετράπη ο απόπλους του.

Διακομιδή ασθενούς

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, απογευματινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Λιναριάς ν. Σκύρου στο λιμένα Κύμης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, 13χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

 

Μια φώκια εντοπίστηκε νεκρή, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Γαυρίου Άνδρου, στην παραλία ”ΧΑΡΑΚΑ” Γαυρίου ν. Άνδρου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top