ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Τροπολογία για Σχέδιο Νόμου Υπ. Εσωτερικών

 

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ

Λύση στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν επιχειρήσεις αναψυχής και τουρισμού, δόθηκε με τροπολογία που κατέθεσε ο βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων της ΝΔ Κώστας Κατσαφάδος σε νομοσχέδιο του Υπ. Εσωτερικών  και έγινε αποδεκτή.

Σύμφωνα με αυτήν αντιμετωπίζεται πρόβλημα που δημιουργήθηκε λόγω καθυστερημένης κοινοποίησης εκθέσεων αυτοψίας από τις πολεοδομικές υπηρεσίες των δήμων, εντός του Ιουλίου του τρέχοντος έτους. Δεδομένου ότι σε αρκετές περιπτώσεις αυτές αφορούν αυθαίρετες εγκαταστάσεις αναψυχής ή τουρισμού, η κατεδάφισή τους σε 30 ημέρες εντός του θέρους θα έχει παρενέργειες όχι μόνο στις επιχειρήσεις που έχουν αυθαιρετήσει, αλλά στους απασχολούμενους σε αυτές, τους επισκέπτες και την εικόνα τουριστικών περιοχών.

 

Για το λόγο αυτό αναστέλλεται η προθεσμία των 30 ημερών μέχρι 15 Σεπτεμβρίου 2019, ούτως ώστε η κατεδάφιση των αυθαιρέτων κατασκευών να γίνει μετά την αιχμή της τουριστικής περιόδου. Μετά τη λήξη της προθεσμίας θα γίνει κατεδάφιση των κατασκευών που εμπίπτουν στη ρύθμιση, με αυστηρή παρακολούθηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες, και για αυτό το ΥΠΕΝ δεσμεύεται. Διευκρινίζεται, τέλος, ότι η ρύθμιση καταλαμβάνει μόνο το τρέχον έτος, εν όψει της μόνιμης και γενικής ρύθμισης του ζητήματος που θα ακολουθήσει σε επόμενο νομοσχέδιο.

 

Ο Βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κατσαφάδος, σε επικοινωνία που είχε με τον Υπουργό   Κωστή Χατζηδάκη και τον Υφυπουργό  Δημήτρη Οικονόμου,  τους ευχαρίστησε για την κατανόηση του προβλήματος που είχε δημιουργηθεί και για το ότι αποδέχτηκαν την τροπολογία που κατέθεσε.

Κώστας Κατσαφάδος 

Βουλευτής ΝΔ Ά Πειραιώς & Νήσων 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top