Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στον Πειραιά
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στον Πειραιά

 Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ “ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΑΘΗΝΑ” Ν.Π. 9864, ότι μετά τον κατάπλου στον λιμένα Πειραιά προερχόμενο από προγραμματισμένο δρομολόγιο από τους λιμένες Αγκιστρίου και Αίγινας παρουσίασε βλάβη στο πίσω δεξί ακροπτερύγιο του πλοίου.

           Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΑΘΗΝΑ”, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

                                                                  *****

 

Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-ΚΑΤ/ΡΑΝ πλοίου στον Πειραιά – Τραυματισμός άνδρα εντός Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου στη ν. Θήρα – Συνέχεια ε νημέρωσης αναφορικά με τη σύλληψη ατόμων για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Θεσσαλονίκη την 21-08-2023 

            Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-ΚΑΤ/ΡΑΝ “ΦΛΑΙΝΓΚ ΚΑΤ 6” Ν.Π. 11345, ότι κατά την διάρκεια του προγραμματισμένου δρομολογίου από τους λιμένες Πορτοχελίου-Σπετσών-Ερμιόνης-Ύδρας-Πόρου και Πειραιά διαπιστώθηκε κραδασμός στον αριστερό υδροπροωθητήρα. Το Ε/Γ-ΚΑΤ/ΡΑΝ κατέπλευσε στον λιμένα Πειραιά αποβιβάζοντας με ασφάλεια εκατόν ογδόντα (180) επιβάτες.

           Από το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού του Α’ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ΦΛΑΙΝΓΚ ΚΑΤ 6”, ενώ μετά την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα επετράπη η συνέχιση των πλόων του.

 

*****

             Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Θήρας για περιστατικό τραυματισμού 42χρονου αλλοδαπού επιβάτη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους, κατά τη διάρκεια θαλάσσιας εκδρομής, στη θαλάσσια περιοχή Καλντέρας ν. Θήρας.

            Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω ενώ καθόταν εντός του σκάφους, λόγω του υψηλού κυματισμού, αναποδογύρισε τραπέζι και τραυματίστηκε στο δεξί του πόδι. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στον λιμένα Αθηνιού, απ΄όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, για την παροχή ιατρικής περίθαλψης.

            Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Θήρας. 

 

*****

Συνέχεια ενημέρωσης:

            Αναφορικά με τη σύλληψη ατόμων για λαθραία καπνικά προϊόντα στην Θεσσαλονίκη την 21-08-2023, γνωρίζεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των δώδεκα χιλιάδων οκτακοσίων εξήντα επτά ευρώ και ενενήντα επτά λεπτών (12.867,97€).

 

Related Articles

Ενίσχυση των δεσμών της HELMEPA με την Αμερικανική Ακτοφυλακή και ναυτιλιακούς ηγέτες στην WashingtonDC

Η πολυπληθέστερη αντιπροσωπεία μελών της HELMEPAπου ταξίδεψε στις ΗΠΑ συμμετείχε σε μια...

Από την Τεχνολογία στην Περιβαλλοντική Δράση: Η Πρωτοβουλία της TURBOMED SA

Η TURBOMED SA, ηγέτιδα δύναμη στον κλάδο των τουρμπινών πλοίων, επιβεβαιώνει την...

DNV on IMO MEPC 81: Negotiations on New GHG Reduction Requirements Continue’

Following on from the 81st meeting of the Marine Environment Protection Committee...

INTERCARGO attended the recent IMO MEPC 81 meeting

INTERCARGO attended the recent @IMO MEPC 81 meeting on key environmental measures...