Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Δήλωση Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη για το Κέντρο Ημέρας του ΟΚΑΝΑ στην Ε’ Δημοτική Κοινότητα
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Δήλωση Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη για το Κέντρο Ημέρας του ΟΚΑΝΑ στην Ε’ Δημοτική Κοινότητα

«Τον Φεβρουάριο του 2023 και μετά από την αντίδραση του Δήμου Πειραιά και της τοπικής κοινωνίας για το ενδεχόμενο δημιουργίας παραρτήματος του ΟΚΑΝΑ στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα, χωρίς να έχει προηγηθεί ενημέρωση ούτε προς τον Δήμο Πειραιά ούτε προς την τοπική κοινωνία, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία μου συνάντηση για το θέμα με τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ κ. Θανάση Θεοχάρη. Στη συνάντηση είχαν παρευρεθεί επίσης ο τότε Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Βουλευτής Α΄ Πειραιά κ. Κώστας Κατσαφάδος,  καθώς και ο τότε Βουλευτής Α΄ Πειραιά κ. Γιάννης Μελάς.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε να μην γίνει η δομή σε αυτό το σημείο, αλλά σε νέο, το οποίο δεν θα δημιουργεί πρόβλημα στην τοπική κοινωνία και το οποίο θα συναποφασίσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς: η Περιφέρεια Αττικής, η Διαχειριστική Αρχή, ο ΟΚΑΝΑ, ο Δήμος Πειραιά και η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, δεδομένου ότι η δομή αυτή αφορά και τους πέντε Δήμους του Πειραιά κι όχι μόνο τον Δήμο Πειραιά.

Εδώ και περίπου είκοσι ημέρες, διακινείται στην περιοχή ότι η δομή αυτή ανοίγει, προκαλώντας ξανά αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΟΚΑΝΑ με ημερομηνία 16.06.2023 «…λειτουργεί στην οδό Αιτωλικού 62 στον Πειραιά το Κέντρο Ημέρας και Φιλοξενίας με Ξενώνα Ύπνου, με την καθοδήγηση και την πνευματική στήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς…» και οι υπηρεσίες που παρέχει το κέντρο «…αφορούν, αποκλειστικά και μόνο, την φροντίδα υγιεινής, την υποστήριξη στη φιλοξενία και την παραπομπή σε άλλες δομές υγείας για την όποια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των απόρων και των αστέγων, ενώ η παρακολούθηση της υγείας τους θα πραγματοποιείται από άλλες δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Ως εκ τούτου, δεν τίθεται κανένα θέμα για θεραπευτικές υπηρεσίες προς τοξικοεξαρτώμενους, αλλά μόνο για την υποστήριξη άπορων και άστεγων συμπολιτών μας και μάλιστα υπό τη σκεπή της Μητροπόλεώς μας.

Στην κατεύθυνση αυτή θα πρότεινα και σε όσους έσπευσαν με δημόσιες δηλώσεις και τοποθετήσεις να αποδώσουν ευθύνες χωρίς να έχουν την απαιτούμενη και αναγκαία πληροφόρηση… ψυχραιμία».

Related Articles

“Η Ελλάδα των γεύσεων” Φεστιβάλ Τροφίμων & Ποτών στο Πασαλιμάνι

Ένα ταξίδι γεύσεων ξεκινάει με αφετηρία το πιο όμορφο σημείο του Πειραιά!...

ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Εθελοντική αιμοδοσία

Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί μια πράξη ενσυναίσθησης, κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς προς...

Με εθνική υπερηφάνεια ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στον Πειραιά  

Πλήθος κόσμου, συμμετείχε στον εορτασμό της 25ης  Μαρτίου στον Πειραιά, όπου και...

Η Ελληνική σημαία στην Πειραϊκή από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βατραχανθρώπων και το Δήμο Πειραιά

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων σε συνεργασία με το Δήμο Πειραιά τίμησε και...