Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Συνάντηση Δημάρχου Πειραιά με τον Υπουργό και Υφυπουργό Ναυτιλίας
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Συνάντηση Δημάρχου Πειραιά με τον Υπουργό και Υφυπουργό Ναυτιλίας


Συνάντηση Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστο Στυλιανίδη και τον Υφυπουργό Γιάννη Παππά

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστο Στυλιανίδη και τον Υφυπουργό Γιάννη Παππά.

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα στο Υπουργείο, ανταλλάχθηκαν  απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος,  με τον κ. Μώραλη να επισημαίνει την επιθυμία της Δημοτικής Αρχής να ενισχυθεί η αγαστή συνεργασία του Δήμου Πειραιά με το Υπουργείο που εδρεύει στην πόλη μας.

Αμέσως μετά, ο Δήμαρχος Πειραιά απηύθυνε χαιρετισμό στην ετήσια εκδήλωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων του Υπουργείου Ναυτιλίας. Στην εκδήλωση το «παρών» έδωσε και ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Καρύδης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Στυλιανίδη  και τον κ. Παππά για την ενδιαφέρουσα, εποικοδομητική συζήτηση και για τα καλά τους λόγια για την ανοδική πορεία και την πρόοδο του Πειραιά.

Όπως έχω ξαναπεί, η ιστορία του Πειραιά είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το λιμάνι: όταν παρήκμαζε το λιμάνι, παρήκμαζε η πόλη, όταν ανθούσε το λιμάνι ανθούσε και η πόλη. Ο Πειραιάς είναι συνυφασμένος με το λιμάνι του, με τη ναυτοσύνη των Ελλήνων, με τον εφοπλισμό. Η καρδιά της ναυτοσύνης «χτυπά» στον Πειραιά, καθώς στην πόλη μας εδρεύει το αρμόδιο Υπουργείο, η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και το σύνολο των ναυτικών συλλόγων του Πειραιά, ο οποίος  αποτελεί το επίκεντρο του ναυταθλητισμού.

Συζητήσαμε μια σειρά θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο  Πειραιάς από τη λειτουργία του λιμανιού, περιβαλλοντικά ζητήματα, θέματα μεταφορών που σχετίζονται με την ακτοπλοΐα κ.ά.

Τους προσεχείς μήνες θα ακολουθήσουν τεχνοκρατικές συζητήσεις με συγκεκριμένη «ατζέντα», ώστε να προωθήσουμε θέματα που άπτονται του ενδιαφέροντος και των δυο πλευρών. Είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία μας θα είναι  γόνιμη και παραγωγική».

Στο τέλος της συνάντησης, ο κ. Μώραλης προσέφερε στον κ. Στυλιανίδη μια μινιατούρα αρχαίας τριήρους.

Related Articles

ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ της ΔΥΠΑ στην Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ στον Πειραιά

Το Σάββατο 27 Απριλίου σε περιμένουμε στον Πειραιά στην ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ της...

21 Απριλίου-  Ημέρα Μνήμης: Στρατόπεδο Παπαδογιωργή

Με ένα λουλούδι στο χέρι θα βρεθούμε την Κυριακή 21 Απριλίου και ώρα 11:30 το πρωί...

VANOS S.A. at the 31st “Go Maritime” Event

VANOS S.A. had the pleasure of attending the 31st “Go Maritime” Event,...

InTownCheckIn «παρακαλώ προσδεθείτε απογειωνόμαστε» AEGEAN & ATHENS MEDICAL GROUP on board

Και ενώ οι πτήσεις συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς από τα εγκαίνια του ...