Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Τραυματισμός ναυτικού στον Πειραιά
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Τραυματισμός ναυτικού στον Πειραιά

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για τραυματισμό μέλους πληρώματος, (ειδικότητας ναύτη), του Ε/Γ-Τ/Χ πλοίου “ΦΛΑΪΝΓΚ ΚΑΤ 4” Ν. Π. 10659, το οποίο βρίσκεται σε ναυπηγείο στην περιοχή ν. Σαλαμίνας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ημερολογιακή εγγραφή του Πλοιάρχου, ο ανωτέρω κατά τη μετάβαση του στο πρωραίο σαλόνι του πλοίου, παραπάτησε, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του στο αριστερό κάτω άκρο.
Ο εν λόγω ημεδαπός μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό Νοσοκομείο της Αττικής, για την παροχή ιατρικής περίθαλψης.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, επί της οδού Σ. Βενιζέλου, όταν 66χρονη πεζή, κινούμενη επί του πεζοδρομίου, παρασύρθηκε από ηλεκτρικό πατίνι, με αναβάτη γυναίκα αγνώστων λοιπών στοιχείων.
Από το τροχαίο προκλήθηκε ο τραυματισμός της 66χρονης, η οποία μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου.
Επίσης, ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου, για περιστατικό τροχαίου ατυχήματος, επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, το οποίο έλαβε χώρα μεσημβρινές ώρες την 03-05-2023.
Συγκεκριμένα, δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 63χρονο ημεδαπό, κινούμενος επί της ανωτέρω οδού, γλίστρησε στο οδόστρωμα, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα, από τη θέση στάθμευσής στην οποία βρισκόταν, εισήλθε στο ρεύμα κυκλοφορίας, κλείνοντας τον δρόμο στο εν λόγω δίκυκλο.
Από το τροχαίο προκλήθηκε ο τραυματισμός του 63χρονου, ο οποίος μεταφέρθηκε με ιδιωτικό όχημα, στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-53χρονης, από τον λιμένα ν. Κύθνου στον λιμένα Λαυρίου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και
-78χρονου, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν. Ν. 53.

Στατιστικά στοιχεία Μαρτίου 2023

Από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων και Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ανακοινώνονται πίνακες με στατιστικά στοιχεία μηνός Μαρτίου 2023 που αφορούν στην ακόλουθη θεματολογία :


– περιστατικών παράτυπης εισόδου – εξόδου αλλοδαπών,

– κατασχεθεισών ναρκωτικών ουσιών και

– κατασχεθεισών καπνικών προϊόντων.

Αναλυτικά οι πίνακες με τα στατιστικά στοιχεία έχουν αναρτηθεί στο: https://www.hcg.gr/el/epikairothta/statistika-stoixeia-martioy-2023/

Σύλληψη αλλοδαπού στη Κέρκυρα – Τραυματισμός ναυτικού στον Πειραιά – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Αίγινα –

Τραυματισμός επιβάτη σε Ε/Γ—Ο/Γ στην Κεφαλονιά – Διακομιδές ασθενών

Στη σύλληψη ενός 55χρονου αλλοδαπού κυβερνήτη σκάφους προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας, για παράβαση του άρθρου 14 παρ. 4 του Ν. 4926/22 και του άρθρου 234 του Ν.Δ. 187/1973 Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω αλλοδαπός απέπλευσε με το υπό ιδιοκτησίας του ιδιωτικό σκάφος αναψυχής σημαίας Πολωνίας, με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες, από Μαρίνα Γουβιών ν. Κέρκυρας προς τον λιμένα Αγίων Σαράντα Αλβανίας, χωρίς να λάβει άδεια απόπλου από την Λιμενική Αρχή, ως όφειλε.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ότι μέλος πληρώματος, ειδικότητας Γ’ Μηχανικού, του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου “BLUE HORIZON” Ν. Π. 10579, τραυματίστηκε εντός του πλοίου, σύμφωνα με ημερολογιακή εγγραφή του Πλοιάρχου.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας, για παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, εντός χερσαίας ζώνης λιμένα ν. Αίγινας, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό 38χρονο αλλοδαπό, συγκρούστηκε με δίκυκλο όχημα με οδηγό 32χρονη ημεδαπή.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός της 32χρονης, η οποία διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, καθώς και οι υλικές ζημιές σε αμφότερα τα οχήματα.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Αίγινας.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Φισκάρδου για περιστατικό τραυματισμού 82χρονου επιβάτη επί του Ε/Γ – Ο/Γ ”ΚΑΠΤΑΙΝ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ” Ν.Π. 10003, κατά την αποβίβαση του στον λιμένα Φισκάρδου ν. Κεφαλονιάς.

Συγκεκριμένα, ο εν λόγω επιβάτης, κατά τη μετάβαση του στο όχημα του που βρισκόταν στο γκαράζ του ανωτέρω πλοίου, έπεσε με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Αρχικά του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες εντός του πλοίου από τον τοπικό ιατρό, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Περιφερειακό Ιατρείο Φισκάρδου για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Προανάκριση διενεργείται από τον Λιμενικό Σταθμό Φισκάρδου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-69χρονου, από το λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-85χρονη, από το λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν. Ν. 53,

-78χρονου, από το λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Μαρίνα Ζέας Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-51χρονου από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Related Articles

Ο Διοικητής Ν.Α.Τ. Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος στο Ναυτεμπορική TV

Από τον  Διοικητή  ΝΑΤ, κ.  Κωνσταντίνο  Τσαγκαρόπουλο: Σάββατο μεσημέρι στις 13:00, καλεσμένος...

MARTINOS MARITIME: Λιμάνι Καλύμνου- πύλη εισόδου και εξόδου για την Ελλάδα και την Ευρώπη ταυτόχρονα

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι από σήμερα έως και τουλάχιστον...

Αρχαιρεσίες WIMA 2024

Worldwide Industrial & Marine Association On April 3rd, 2024, Elections were held...

Η CLIA παρουσίασε τις θέσεις της για τη Θαλάσσια Συνδεσιμότητα στη Σύνοδο των Υπουργών Μεταφορών της G7

Μιλάνο, 18 Απριλίου 2024– Η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA), εκπροσωπούμενη από...